Δ.Σ. Σαρωνικού 24/7/17. Το χρονικό του ¨διαζυγίου” Δημάρχου και Σπ.Δημητρίου. & Ερωτήσεις. video

Αναμφισβήτητα ο τέως Αντιδήμαρχος Σαρωνικού και με πολλές αρμοδιότητες Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Σπύρος Δημητρίου, ήταν ένας από τους στενούς συνεργάτες του Δημάρχου Γιώργου Σωφρόνη και υπ’ αυτή την έννοια δεν ήταν καθόλου ευχάριστο να παρακολουθεί κανείς στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  24/7/17, να καταφέρεται ο ένας εναντίον του άλλου μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του πρώτου από τον Δήμαρχο. Με αμηχανία η Μειοψηφία παρακολουθούσε τους μεταξύ τους διαλόγους καθώς αφορούσε ενδοπαραταξιακό ζήτημα της πλειοψηφίας- ενώ βουβοί παρέμεναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, αν και 12 εξ αυτών ομόφωνα είχαν αποδεχτεί λίγες ώρες πριν, την πρόταση του Γιώργου Σωφρόνη περί διαγραφής ¨για αντιπαραταξιακή συμπεριφορά”. (Δείτε την ανακοίνωση διαγραφής ΕΔΩ)

Μετά την ανάγνωση της διαγραφής ακολούθησαν διευκρινιστικοί διάλογοι από τους δύο άνδρες.

Δημητρίου: Σήμερα αισθάνομαι χαρούμενος και ανακουφισμένος, μου έφυγε πραγματικά ένα βάρος και επί τέλους αναπνέω ελεύθερα. Πέρασαν 3 χρόνια για να καταλάβω ότι υπάρχει Δήμαρχος και ανέβηκε στην εκτίμησή μου με την σημερινή πράξη του, μόνο που αυτό θα έπρεπε να είχε γίνει τρία χρόνια πριν, όταν καταψήφισα την πρότασή του για το ΚΕΛ και δεν θέλησα να βάλω ταφόπλακα στο χωριό που γεννήθηκα. Σήμερα, τον καλώ να μου πει τον λόγο της διαγραφής μου.

Δήμαρχος: Οι λόγοι διατυπώθηκαν στην απόφαση της παράταξης. Σήμερα δεν είμαι καθόλου χαρούμενος αλλά ιδιαίτερα λυπημένος γιατί ο φίλος Σπύρος Δημητρίου ήταν από τους πρώτους συνεργάτες μου που μαζί δημιουργήσαμε την Παράταξη. Είναι αρκετοί μήνες τώρα που ο μόνος στόχος του Σπ. Δημητρίου είναι μία αντιπολιτευτική τακτική που δεν χάνει την ευκαιρία να ασκεί με τρόπο αθέμιτο και μάλιστα μέσα από θέσεις που του έχω εμπιστευτεί. Ζητώ συγνώμη από τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης  γιατί τους αδίκησα και ανέθεσα πάρα πολλές αρμοδιότητες στον κο Δημητρίου αλλά χειρότερο τον έκανα παρά καλύτερο από τις θέσεις τις οποίες του εμπιστεύτηκα. Νιώθω βαθιά θλίψη γιατί είναι στενάχωρο να ερχόμαστε σε οριστική ρήξη με ανθρώπους που αγωνιστήκαμε μαζί.

Δημητρίου. Ο Δήμαρχος δεν ανέφερε τους λόγους και γιαυτό θα τους αναφέρω εγώ. Ο πρώτος λόγος ήταν γιατί κάποια “παπαγαλάκια” του μετέφεραν και παραποίησαν δηλώσεις μου σχετικά με τις θέσεις που μου εμπιστεύτηκε ο πρώην Δήμαρχος Π. Φιλίππου και στη συνέχεια ο Γ.Σωφρόνης.  Ο Δεύτερος λόγος αφορούσε στο θέμα της φήμης για την δημιουργία καντίνας στην παραλία Σαρωνίδας. Το παπαγαλάκι δεν προσφέρει καλές υπηρεσίες (11.51 του video)

Δήμαρχος. Στην πραγματικότητα μόνος του ο κος Δημητρίου οδήγησε την παράταξη στην διαγραφή του, μετά από δεκάδες θέματα που έδειχναν την αντιπαραταξιακή συμπεριφορά του και τους ψευδείς και συκοφαντικούς ισχυρισμούς εναντίον εμένα και των συναδέλφων του. Δεν είναι μόνον οι 2 λόγοι στους οποίους αναφέρθηκε.

Δημητρίου. Προσθέτω, ότι αν θα έπρεπε να μπει καντίνα στην παραλία Σαρωνίδας αυτό θα το αποφάσιζαν οι κάτοικοι της Σαρωνίδας. Ψάξτε να βρείτε τον Ιούδα που υπάρχει ανάμεσά σας.

Δήμαρχος. Δεν τίθεται θέμα καντίνας στην παραλία Σαρωνίδας. Εκτός του ότι έχω κατ επανάληψη τονίσει ότι οι υπάρχουσες καντίνες είναι ήδη αρκετές μου κοινοποιήθηκε απόφαση της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ότι δεν επιτρέπει δημιουργία καντίνας στην παραλία Σαρωνίδας.

Τσαλικίδης. Δεν θέλω να μπω στην ενδοπαραταξιακή υπόθεση, αυτό που στεναχωρεί είναι οι προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμοί,. Στο σημείο αυτό ζητάει να πληροφορηθεί ποια επιχείρηση έκανε το αίτημα στην ΚΥΔ και να ρωτήσει ποια θα ήταν η θέση του Δήμου αν υπήρχε θετική απάντηση για να απαντήσει ο Δήμαρχος ότι πρόκειται για την επιχείρηση ANCHOR

Παρέμβαση – ερώτηση Αθανασόπουλου σχετικά με την δημοσιοποίηση των ελέγχων των Καντινών που είχε αναγγελθεί από την ΑΔΜΚΕΣ.

Κατσούλης. (απευθυνόμενος στον Δήμαρχο) 27min. Είναι αδιανόητο, τη στιγμή που όλο το Δημοτικό Συμβούλιο κάνει αγώνα για τις παραλίες και τις καντίνες εναντίον της ΕΤΑΔ ο Πρόεδρος της ΔΚ Σαρωνίδας επιχειρεί να φτιάξει καντίνα στην παραλία. Εκεί θα έπρεπε να μπει θέμα από σας.

Βέλη της αντιπολίτευσης προς τον Πρόεδρο της ΔΚ Σαρωνίδας.

Τσαλικίδης καλεί τον Δήμαρχο να διαγράψει τον Πρόεδρο της ΔΚ Σαρωνίδας αν ισχύουν αυτά που λέει ο Κατσούλης. (28 min)

Ο Δήμαρχος επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί καντίνα στην παραλία Σαρωνίδας. Η Επιχείρηση που αιτήθηκε, διευκρινίζει ο Δήμαρχος, δεν  έχει σχέση με τον πρόεδρο της Κοινότητας αλλά με συγγενικό του πρόσωπο  και το αίτημα αφορούσε κάποιον πάγκο εξυπηρέτησης στην Παραλία.

Ο Αλ. Αθανασόπουλος ζητάει τα αποτελέσματα του ελέγχου των Καντινών από την ΑΔΜΚΕΣ.(34min) ( διευκρινίσεις Δημάρχου πως δεν υπάρχει ακόμα κάτι από την ΑΔΜΚΕΣ και συμπληρωματική δήλωση του Αντιπροέδρου της ΑΔΜΚΕΣ Μ. Χαρίτου, ο οποίος κάλεσε την Τετάρτη τον Αλ. Αθανασόπουλο να παραβρεθεί στο ΔΣ της ΑΔΜΚΕΣ και να μπει το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης. Επίσης δήλωσε ότι και εκείνος άκουσε ότι έχουν γίνει έλεγχοι από την ΚΥΔ χωρίς όμως να ξέρει τα αποτελέσματα.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ για ΑΔΜΚΕΣ (37min)

Απαντήσεις Δημάρχου (39min)

Ακολουθούν οι ερωτήσεις Δημοτικών Συμβούλων με πολύ ενδιαφέρον.

Τσαλικίδης. (41 min)Για την ανάρτηση του σχεδίου Π.Φώκαιας.  Δεν υπάρχει επαρκής ενημέρωση.  – Για τη θέση του νέου Κοιμητηρίου στα όρια της Π.Φώκαιας – Ράμπες ΑΜΕΑ

Απαντήσεις Δημάρχου.(46min)- Απάντηση Ηλ. Μπουκοβάλα για την ανάρτηση (51min) – και Προέδρου της ΤΚ Π.Φώκαιας (53min)- Διευκρινίσεις από Μ.Χαρίτο (57min) για ράμπες ΑΜΕΑ και σκληρή κριτική από Μ.Τσαλικίδη, παρέμβαση Γκέραλη για το ζήτημα ο οποίος διευκρίνησε ότι οι Ράμπες δεν μπήκαν λόγω χρέους της ΑΔΜΚΕΣ στην εταιρεία που τοποθετεί τις ράμπες. Παρέμβαση Στ Γκίνη για το θέμα του χρέους (1:05), Κατσούλης για το ίδιο θέμα και για απεντόμωση στην Πλ Αναβύσσου.

Τζιβίλογλου (1:11). Για το έργο του Αντιπλημμυρικού στην Ανάβυσσο. Απάντηση Δημάρχου για την δημοπράτηση της Αγ.Τριάδος καθώς και παρέμβαση Γκέραλη για τον εργολάβο

Ανακοίνωση ΒΟΛΑΚΟΥ για το διήμερο  Ροκ φεστιβάλ στο θεατράκι του Λαγονησίου (στο τέλος του video)

Δείτε το σχετικό video του LocalWeb tv

Το live της συνεδρίασης

https://www.facebook.com/agamemnon.xygakis/videos/10213005450753911/

 

Categories