Ο Μανώλης Τσαλικίδης για τις ράμπες ΑΜΕΑ

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕ ΤΙΣ ΡΑΜΠΕΣ (SEATRAC) ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΜΑΣ, ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΕ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ. ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΟΜΩΣ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΟΛΥ ΕΓΚΑΙΡΑ (ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ.

Πέρυσι οι ράμπες τοποθετήθηκαν στην Ανάβυσσο και στη Γαλάζια Ακτή με αρκετή καθυστέρηση (τέλη Ιουνίου) και ύστερα από την αντίδραση της αντιπολίτευσης (δες σχετική ανάρτηση)
Φέτος τα πράγματα είναι δυστυχώς πολύ χειρότερα.
Μπαίνουμε στον Αύγουστο και στο Δήμο Σαρωνικού οι ράμπες αγνοούνται με αποτέλεσμα η πρόσβαση στη θάλασσα για τους αναπήρους αλλά και τους ηλικιωμένους που τις έχουν ανάγκη να έχει αποκλειστεί.
Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας του Δήμου είναι και το γεγονός, ότι ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών έχει (όπως μας ενημέρωσε) από τις 9-6-17 ζητήσει με επιστολή του (βλέπε συνημμένα το έγγραφο) να τοποθετηθούν οι ειδικές ράμπες στις παραλίες του Δήμου μας, αλλά Δήμαρχος και ΑΔΜΚΕΣ δεν απάντησαν, και όπως αποδεικνύει η πραγματικότητα, ούτε καν ασχολήθηκαν.
Προφανώς έχουν άλλες προτεραιότητες.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ Κ. ΓΕΡΑΣΙΜΟ ΦΕΣΣΙΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ:
http://www.nostimonimar.gr/i-anapiri-ke-i-kanivali/
«Αυτό που αισθάνομαι όταν είμαι μέσα στο νερό είναι μια απελευθέρωση, μπορώ να κινούμε σε όποια κατεύθυνση θέλω χωρίς περιορισμούς,
να βουτάω μέσα και να μην ακούω τίποτα, να κυνηγάω τα ψάρια, και να βγαίνω έξω και να νομίζω ότι είμαι στον αέρα… Αυτό το πράγμα δεν συγκρίνεται με τίποτα…..γιατί δεν είναι μόνο η πρόσβαση για τη θάλασσα, είναι η πρόσβαση στη ζωή..»

Μανώλης Τσαλικίδης 25/7/17

Categories