Παράδειγμα ήθους και Τιμιότητας από Καλυβιώτισσα.

Προβάλαμε το θέμα και σε σχετική ανάρτηση στο “Forum στο Δήμο Σαρωνικού”. Το προβάλλουμε και πάλι μέσω της ιστοσελίδας μας για να παραμείνει ανεξίτηλο το παράδειγμα ήθους και τιμιότητας επαγγελματία Καλυβιώτισσας, της Κυρίας (με Κ κεφαλαίο) Δέσποινας Μαυρουδή.

“Αυτονόητη πράξη”, θα πουν κάποιοι. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο στις μέρες μας!

Απλά διαβάστε το κείμενο από σχετική ανάρτηση του συνδημότη μας Τάσσου Μιχάλη.

“ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ”!!!!!

Φίλοι μου την περασμένη Παρασκευή 29/7/2017 περίπου 11 π.μ. πήγα σε κεντρική τράπεζα των Καλυβιων και έκανα ανάληψη ενός σοβαρού ποσού για να καλύψω υποχρεώσεις μου φορολογικές ( ΦΠΑ & φόρο εισοδήματος ). Είχα παρκάρει στην οδό 28ης Οκτωβρίου 10 απέναντι από το ψαράδικο.
Γυρίζοντας από την τράπεζα άνοιξα βιαστικά το αυτοκίνητο να πάρω κάτι έγγραφα και τα κλειδιά του γραφείου μου. Μέσα στην τσέπη του παντελονιού είχα όλα αυτά τα χρήματα που προορίζονταν για πληρωμές και το κλειδί του αυτοκίνητου μου. Με μια επιπόλαιη κίνηση τράβηξα από την τσέπη μου το κλειδί του αυτοκινήτου και χωρίς να το καταλάβω έπεσαν όλα τα χρήματα στο δρόμο. Δεν τα είδα. Πήγα στο γραφείο μου και κατά την 1 το μεσημέρι πήγα στο λογιστικό γραφείο που συνεργάζομαι να πληρώσω τις υποχρεώσεις μου.
Με μεγάλη μου έκπληξη και απορία διαπίστωσα ότι δεν είχα ούτε ένα ευρώ στην τσέπη μου. Πήγα στο αυτοκίνητο και στο γραφείο μου και έψαξα καλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Στεναχωρήθηκα πολύ το ομολογώ. Όταν είδα ότι η στενοχώρια μου με απασχολούσε υπερβολικά παρακάλεσα τον Θεό που πιστεύω να τα έχει βρει κάποιος που τα είχε ανάγκη και εγώ θα κάλυπτα αλλιώς τις υποχρεώσεις μου. Στις 3 το απόγευμα της ίδιας μέρας τηλεφώνησα στο αστυνομικό τμήμα ασφαλείας Καλυβίων και απάντησε ο εξαίρετος Διοικητής της ασφαλείας αστυνόμος κ. ΚΟΡΟΜΠΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ. Του είπα ότι έχασα αυτό το σεβαστό ποσό και με προέτρεψε να πάω να κάνω δήλωση απώλειας. Το θεώρησα περιττό και μάλλον αδιάφορο. Το έκανα όμως.
Χθές 31/7/2017 κατά τις 11,30 π.μ δέχτηκα τηλέφωνο από τον κύριο Διοικητή και με ρώτησε εάν μπορούσα να πάω εκείνη την στιγμή στο τμήμα γιατί ο γραμματέας είχε κάνει λάθος τα στοιχεία μου. Πήγα κατά τις 12 στην γραμματεία του τμήματος και με παρέπεμψαν στο γραφείο του κ. Διοικητού. Μπήκα στο γραφείο του και τον είδα να έχει μέσα μια κυρία. Ζήτησα συγγνώμη και πήγα να φύγω. Αμέσως σηκώθηκε από την θέση σου και μου είπε να παραμείνω. Μου συνέστησε την κυρία που ήταν μέσα.
Ήταν η κυρία ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ του ΙΩΑΝΝΗ και αφού συστηθήκαμε μου είπε ότι διατηρεί κατάστημα μεταποίησης ρούχων με την μητέρα της στην οδό Παπαναστασίου 14 ( πρώην καθαριστήριο ρούχων ) στα Καλύβια. Ο κύριος Διοικητής μου είπε ότι η κυρία αυτή είχε βρει όλα τα χρήματα μου και στις 11,30 π.μ. της παρασκευής 29/7/2017 πήγε και τα παρέδωσε στο τμήμα ασφαλείας.
Συγκινημένος αρκετά αφού την ευχαρίστησα την ρώτησα: Αφού ζούμε σε οικονομικό πόλεμο όλοι μας στην Ελλάδα γιατί δεν κράτησε τα χρήματα. Η απάντηση της ήταν. Όταν τα έπιασα στα χέρια μου ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΣΑ ΑΝΑΜΕΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ και έπρεπε να τα παραδώσω. Αφού την ευχαρίστησα λεκτικά δεν αρκέστηκα στα νόμιμα εύρετρα αλλά έκανα αυτό που έκρινε η ψυχή μου. Συζητήσαμε αρκετά και οι τρεις μας και της τόνισα ότι σπανίζουν άτομα σαν και αυτήν σε περίοδο οικονομικής κρίσης
Συγχαίρω τον κ. Διοικητή ασφαλείας κ. ΚΩΝ/ΝΟ ΚΟΡΟΜΠΛΗ που ενώ ήξερε από την πρώτη στιγμή ότι είχαν φτάσει τα χρήματα στα χεριά του δεν μου είπε απολύτως τίποτα. Κράτησε το πρωτόκολλο της υπηρεσίας του
Θέλω να επαινέσω δημόσια την κυρία ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ του διατηρεί κατάστημα μεταποίησης ρούχων στα Καλύβια Αττικής για την πράξη της αυτή.Ήταν ένα μάθημα ζωής που έλαβα σήμερα από μια ταπεινή, εργατική και τίμια Κυρία
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥΔΗ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ

Tassos Michalis

Categories