Τα “αποκαλυπτήρια” ενός υπαίθριου θεάτρου και μίας παιδικής χαράς στην οδό Κύπρου στο Λαγονήσι.

Είναι πολύ γνωστό το σημείο στην οδό Κύπρου στο Λαγονήσι όπου υπάρχει ένας “άτυπος” χώρος  εναπόθεσης κλαδεμάτων και ογκωδών αντικειμένων και το οποίο 1-2 φορές την εβδομάδα καθαρίζεται από τον Δήμο Σαρωνικού.

Αυτό που δεν είναι γνωστό όμως -παρά μόνο σε λίγους γείτονες- είναι ένα πολύ ωραίο μικρό υπαίθριο αμφιθέατρο, μία παιδική χαρά και ένα γηπεδάκι μπάσκετ, απέναντι ακριβώς από το σημείο που προαναφέραμε.

Μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης  ο Δήμος Σαρωνικού ξεκίνησε σήμερα τον καθαρισμό του πέριξ του θεάτρου χώρου, κάτι που ανέδειξε και τα ανεξίτηλα -ίσως- σημάδια εγκατάλειψης των εγκαταστάσεων.

 

Εκτός του καθαρισμού ο οποίος ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει  γι αρκετές ημέρες, είναι εμφανές πλέον ότι ο χώρος πρέπει να αναβαθμιστεί, να ανακαινιστεί και να αποδοθεί προς χρήση στους κατοίκους της περιοχής.

Η συμβολή των Πολιτιστικών Συλλόγων επίσης θα ήταν καθοριστική καθώς διακρίνουμε και μία πινακίδα έξω από τα  ερειπωμένα αποδυτήρια, που αναγράφει “ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ” που προφανώς έχει παραμείνει από την εποχή της δημιουργίας του μικρού Αμφιθεάτρου.

Ιδιαιτέρως τονίζουμε την κακή κατάσταση και ακαταλληλότητα της Παιδικής χαράς η οποία όπως γνωρίζουμε συμπεριλαμβάνεται στην μελέτη ανακατασκευής και πιστοποίησης μαζί με τις υπόλοιπες παιδικές χαρές του Δήμου, που έχει υποβληθεί προς χρηματοδότηση από τον Δήμο Σαρωνικού.

Ελπίζουμε η προσπάθεια που ξεκίνησε σήμερα να έχει συνέχεια και με την σταδιακή συντήρηση του χώρου και κυρίως την ελπίδα πως αυτοί οι χώροι να χρησιμοποιηθούν από κατοίκους και Συλλόγους της περιοχής

Δείτε φωτο ΕΔΩ

Categories