Δημοτικό Συμβούλιο Σαρωνικου 28/8. Ερώτηση Περί Ανακύκλωσης

Κατά την διαδικασία ερωτήσεων στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 28/8/17, η Αγγελική Ράπτη έθεσε το θέμα της Ανακύκλωσης στο Δήμο μας καθως παρατηρείται ότι πολλοί ρομά στη περιοχή μας δραστηριοποιούνται στο να αδειάζουν τους μπλέ κάδους και να παίρνουν τα ανακυκλώσιμα υλικά προς οφελός τους αφου αυτοί έχουν καταλάβει την αξία των υλικών που υπάρχουν εκεί. Σε αντίθεση, ο Δήμος -τόνισε η Αγγελική Ράπτη- δεν έχει αντληφθεί η αδιαφορεί για το ζήτημα της Ανακύκλωσης αφου εδώ και 3 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα σε αυτόν τον τομέα.

Στην απάντησή του ο Δήμαρχος Γ.Σωφρόνης αναφέρθηκε στην υποβολή πρότασης χρηματοδότησης Πράσινου σημείου που είχε περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και στα αιτήματα που έχουν γίνει από τον Δημο Σαρωνικού για την ενίσχυση του εξοπλισμού σε μπλε κάδους και αποριμματοφόρο προκειμένου με ενέργειες καμπάνιας να βελτιωθεί το ποσοστό ανακύκλωσης κλπ.

Ο Δήμαρχος όμως- και ίσως είναι η πρώτη φορά που το κάνει- αμφισβήτησε ευθέως την ύπαρξη και τον ρόλο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ η οποία έχει μόνο ωφέλη από το σύστημα ανακύκλωσης και στερεί από τους Δήμους ανταποδοτικούς πόρους που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των πολιτών. Χαρακτήρισε μάλιστα την ΕΕΑ ως ένα πάρα πολύ ωραία στημένο μαγαζί επ οφελεία κάποιων που βρίσκονται από πίσω. Επιπρόσθετα τόνισε ότι είναι βαρύτατες οι ευθύνες της τότε ΚΕΔΕ που δέχτηκε να παραχωρούν όλοι οι Δήμοι ΔΩΡΕΑΝ στην ΕΕΑ, όλα τα ανακυκλώσιμα υλικά με μόνο αντάλλαγμα κάποιους λίγους μπλε κάδους και ένα απορριμματοφόρο.

Δείτε σε video του Paraktios, την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στην οποία θίγονται και ζητήματα αποκομιδής ,την ανεύθυνη στάση των πολιτών καθώς και στους “κριτες του καναπέ”.

Categories