Παιδικές Χαρές Δήμου Σαρωνικού. Η Ανάπλαση θα ξεκινήσει σε 2-3 μήνες. Διευκρινίσεις Δημάρχου

Μετά από ερώτηση του Δημήτρη Κατσούλη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 28/8, ο οποίος ζήτησε διευκρινίσεις για το θέμα της Ανάπλασης των 24 Παιδικών Χαρών, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης επεξηγώντας και τις διαδικασίες που απαιτούνται για να υλοποιηθεί ένα έργο ενώ ο Σάββας Γκέραλης προσδιόρισε τον χρόνο έναρξης εργασιών σε 2-3 μήνες.

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η ανακοίνωση της Περιφερειάρχη για την υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τις Παιδικές χαρές, ναι μεν δημοσιεύτηκε πριν λίγες ημέρες όμως η σύμβαση είχε υπογραφεί προ μηνός. Απλά η Περιφερειάρχης επέλεξε να κάνει την δημοσίευση την ημέρα της Δημοπράτησης.

Οι μελέτες για το έργο αυτό καθώς και γι άλλα εκπονήθηκαν πριν 2,5 χρόνια, κατόπιν υποβλήθηκαν προς έγκριση στην Περιφέρεια Αττικής, ενσωματώθηκαν στον προυπολογισμό του 2015 ώστε να μπορούν να χρηματοδοτηθούν, στη συνέχεια να γίνουν όλες οι υπόλοιπες διαδικασίες δηλ έγκριση τευχών δημοπράτησης, Νομικό Τμήμα της Περιφέρειας για να δοθεί έγκριση, κάτι που διαρκεί από 6 μήνες και περισσότερο (έως 106 μήνες, τόνισε σκωπτικά ο Δήμαρχος) και από κει ξεκινούν τα μεγάλα γρανάζια της γραφειοκρατίας που μαζί με την ίδια την Περιφερειάρχη πολεμάει ο Δήμος με τις Υπηρεσίες τις Περιφέρειας ώστε να ξεκινήσουν τα έργα.

Με την ευκαιρία ο Γιώργος Σωφρόνης αναφέρθηκε και σε άλλα έργα που ήδη κατασκευάζονται η πρόκειται να δημοπρατηθούν άμεσα.

Αυτή τη στιγμή έχουν δημοπρατηθεί και κατασκευάζονται δύο έργα (Αποκατάσταση της οδού Γ Σιδέρη στον Κουβαρά και σύνδεση αποχετευτικού Καλυβίων και Κουβαρά) και υπάρχει έτοιμη η υλοποίηση της δημοπράτησης για την συντήρηση Σχολικών κτιρίων

Την προηγούμενη Τρίτη δημοπρατήθηκε το έργο για την ανάπλαση των παιδικών χαρών

Σήμερα Τρίτη δημοπρατείται ο εκσυγχρονισμός του Γηπέδου Ποδοσφαίρου των Καλυβίων, την επόμενη Τρίτη η κατασκευή των πεζοδρομίων στην Αγ Τριάδος και την μεθεπόμενη Τρίτη η ανακατασκευή του Γηπέδου ποδοσφαίρου του Κουβαρά ενώ συνεχίζονται και άλλα έργα με στόχο να δημοπρατηθούν εντός του 2018.

Δείτε το video του Paraktios.

Categories