ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ . ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΟ ΒΙΟΠΑ ΚΑΛΥΒΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καλύβια . 9/9/2017

Στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης του Κου Σοφρώνη, δεν υπήρχε χωροθέτηση ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 6/7/2016 όπως ισχυρίζεται ο δήμαρχος ήταν πρόταση πρόθεσης χωροθέτησης και για τον λόγο αυτό δεν υπήρξε διαβούλευση ή μελέτη χωροθέτησης του έργου που θα επηρεάσει την περιοχή των Καλυβίων και τις ζωές των κατοίκων τους για πάντα.

Παρά τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων του δήμου Σαρωνικού, σχετικά με το σχεδιαζόμενο Κ.Ε.Λ και ¨Πράσινο σημείο¨ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, το Δ.Σ της ΕΥΔΑΠ, την Τετάρτη 6/9/2017, ομόφωνα αποφάσισε την δημοπράτηση της μελέτης του ΚΕΛ. Την Πέμπτη 7/9/2017, δημοσιοποιήθηκε η απόφαση διενέργειας διαγωνισμού μελέτης, κόστους 1.974.688 πλέον Φ.Π.Α (συνολικό κόστος 2.448.613). Την απόφαση αυτή χαιρέτησε ο δήμαρχος Σαρωνικού κος Σοφρώνης.

Ερωτήματα γεννώνται πολλά καθώς, την ίδια στιγμή ο κος Σοφρώνης δηλώνει δημόσια και διαφημίζει ότι ως δημοτική αρχή υλοποίησε το 95% των προεκλογικών του δεσμεύσεων δίνοντας 5.750.000 για την σύνδεση Καλυβίων-Κουβαρά στο Κ.Ε.Λ Μερέντας, πανηγυρίζει γιατί αφαιρούνται από τις «άδειες τσέπες» 2.450.000 για μελέτες έργου κοινωνικά άδικου του οποίου η σκοπιμότητα και χρησιμότητα αμφισβητείται εφόσον αποδεδειγμένα πλέον τα Καλύβια και ο Κουβαράς αποχετεύονται στο ΚΕΛ Μερέντας.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΑΤΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ;

Το κοινωνικό προσωπείο του δήμαρχου αποκαλύπτει ότι στην πράξη αδιαφορεί γιά:
• Τους οικονομικά δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.
• Τις επιπτώσεις του έργου στην οικονομία της πόλης.
• Τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην πόλη και την υγεία των κατοίκων της.

Η υπόθεση δεν προσφέρεται για πολιτικές, κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. Ο αγώνας μας δίνεται για αξίες, όχι για ατομική προβολή ή διασφάλιση συμφερόντων και περιουσιών.

Αγωνιζόμαστε για:
• Οριστική λύση στο αποχετευτικό ζήτημα με έργο ορθολογιστικά τεκμηριωμένο και βιώσιμο για την κάλυψη των πραγματικών αναγκών του ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.
• Να μείνουν τα Καλύβια ζωντανή πόλη, οι κάτοικοι υγιείς και τα παιδιά της αισιόδοξα για το μέλλον τους.

Categories