Δήμαρχος Μυκόνου κατά «Νέων»: Δεν κοιμούνται εκπαιδευτικοί στις παραλίες

Για «διασπορά αναληθών δημοσιευμάτων, περί αναπληρωτών εκπαιδευτικών οι οποίοι δήθεν κοιμούνται σε παραλίες ή σε δρόμους του νησιού», κάνει λόγο σε δήλωσή του σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κούκας. «Οφείλω προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς γνώση των συμπολιτών μας, να τονίσω ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν κοιμάται στις παραλίες ή στους δρόμους της Μυκόνου!», αναφέρει ο κ. Κούκας. Και προσθέτει: «Γνωρίζουμε το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, σχετικά με το ζήτημα του κόστους διαμονής και σίτισης, το οποίο γίνεται ακόμα πιο δυσβάσταχτο αν αναλογιστούμε τις μειώσεις που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια λόγω μνημονίων».

Σύμφωνα με τον κ. Κούκα «η Δημοτική Αρχή καταβάλλει εντατικές προσπάθειες, προκειμένου να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση του προβλήματος, εξασφαλίζοντας προσωρινά χώρο διαμονής για όλους τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, μέχρι το πέρας της έντονης τουριστικής σεζόν, η οποία διαρκεί έως τα μέσα Οκτωβρίου στο νησί μας, οπότε και αναμένεται να αδειάσουν καταλύματα, τα οποία ενοικιάζονται ως επί το πλείστον από εποχιακούς εργαζόμενους. Άλλωστε, ύστερα από πρωτοβουλία αυτής της Δημοτικής Αρχής, νομοθετήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, επίδομα σίτισης και στέγασης δημόσιων λειτουργών – συμπεριλαμβανομένων και των εκπαιδευτικών φυσικά – σε όλες τις νησιωτικές περιοχές της χώρας, με πληθυσμό μικρότερο των 18.000 κατοίκων, το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής στο Δήμο Μυκόνου. Έτσι λοιπόν, όχι με λόγια, αλλά με πράξεις και πρωτοβουλίες, δίνουμε αποτελεσματικές λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν, ακόμα και αν δε φέρουμε ευθύνη για αυτά!’», καταλήγει ο δήμαρχος Μυκόνου.

Υπενθυμίζεται ότι σε χθεσινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «Τα Νέα» πολλοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που τοποθετήθηκαν σε Μύκονο και Σαντορινη αναγκάσθηκαν να διανυκτερεύσουν σε sleeping bags, σε σκηνές ή στα αυτοκινητά τους στις παραλίες των ΄δυο νησιών. Αιτία, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι η έλλειψη ξενοδοχείων και δωματίων που ήταν νοικιασμένα, αλλά και το γεγονός ότι για να βρουν ελεύθερο δωμάτιο πρέπει να πληρώσουν πολύ ακριβά ενοίκια.

aftodioikisi.gr

Categories