Οι Ακτές στο Δήμο Σαρωνικού (2) την 17/9/17. video

Μετά την πρώτη καταγραφή (φωτο+video) που έγινε χθές 16/9/17, συνεχίσαμε και σήμερα την “περιοδεία” ανά τις ακτές του Δήμου Σαρωνικού από τις οποίες καλύψαμε τα πιο επισκέψιμα σημεία καθώς είναι πάρα πολύ δύσκολο να καλυφθούν όλες οι παραλίες.

Ξεκινήσαμε σήμερα από κει που σταματήσαμε χθες, στην Π.Φώκαια, και φτάσαμε στο όριο του Δήμου Σαρωνικού στο 59ο χλμ (Ιχθυοκαλλιέργειες) καταγράφοντας με φωτογραφία και video ό,τι είδαμε.

Θέλουμε ιδιαιτέρως να σημειωθεί ότι, φυσικά, αυτή η καταγραφή δεν έχει καμία σχέση με επιστημονική έρευνα παρά προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε αν υπάρχουν σημεία στα οποία έχουν “ξεβραστεί” κομμάτια πίσσας η “συσσωματώματα” όπως λέγονται, και μόνον αυτό.

Το αν τα νερά είναι μολυσμένα η όχι λόγω του συμβάντος, όπως είναι αυτονόητο, είναι υποχρέωση των αρμόδιων φορέων να ερευνήσουν και να αποφανθούν, όποιοι είναι αυτοί.

Επίσης είναι ευνόητο ότι όλα τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν από στιγμή σε στιγμή ανάλογα με τον άνεμο και τα υπόγεια ρεύματα.

Κλείνοντας και κατά την γνώμη μας σύμφωνα με όσα και μεις διαβάζουμε, το σημαντικότερο απ’ όλα δεν είναι μόνον οι πίσσες οι οποίες αργά η γρήγορα θα απομακρυνθούν η θα καθαριστούν αλλά το πως θα συμπεριφερθεί και τι επιπτώσεις θα έχει στην θαλάσσια ζωή, ό,τι υπόλειμμα παραμείνει -αν παραμείνει – στο βυθό.

Δείτε το video του Paraktios.gr

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ FB ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

ΚΟΛΠΟΣ Π ΦΩΚΑΙΑΣ

ΠΥΘΕΑΣ ΚΑΙ ΛΙΜΑΝΙ

ΡΕΜΒΗ

ΘΥΜΑΡΙ 1 – ΘΥΜΑΡΙ 2

ΘΥΜΑΡΙ 3

ΟΡΜΟΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙ

ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

 

Categories