ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Καλύβια 20-9-17
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ποιος παίζει με την υγεία των πολιτών;
Η ρύπανση του παραλιακού μετώπου του δήμου μας από πετρελαιοειδή είναι δυστυχώς γεγονός.
Ήδη από την Παρασκευή 15/9 σε δείγματα θαλάσσιου νερού από την Σαρωνίδα διαπιστώθηκε ρύπανση από πετρέλαιο, όπως ανακοίνωσε στα ΜΜΕ ο διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών «ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε». Πολλοί κάτοικοι εξ άλλου της περιοχής αναφέρουν καθημερινά την ύπαρξη πίσσας στις ακτές. Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Σαρωνικού, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σε ανακοίνωση του δήμου μιλάει για συσσωμάτια τα οποία δεν αποτελούν ρύπανση.
Τέτοιου είδους ανακοινώσεις από την δημοτική αρχή είναι τουλάχιστον ανεύθυνες και θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού έχοντας πλήρη γνώση των σοβαρών βλαπτικών επιδράσεων της ρύπανσης από πετρελαιοειδή στην υγεία των πολιτών , Συστήνει σε όλους να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν την κολύμβηση και το ψάρεμα στις ακτές του δήμου Σαρωνικού όπου εμφανώς υπάρχουν στοιχεία ρύπανσης, μέχρι οι μετρήσεις του ΕΛ.ΚΕ. Θ.Ε καθορίσουν το μέγεθος του προβλήματος.
Απαιτούμε από τον Δήμαρχο:
• να ζητήσει άμεσα και επίσημα μετρήσεις από το ΕΛ.ΚΕ. Θ.Ε
•να ενημερώσει υπεύθυνα τους κατοίκους για τους κινδύνους που διατρέχουν αν κολυμπούν σε θάλασσα με ρύπανση από πετρελαιοειδή
•να ενεργοποιήσει όλες τις υπηρεσίες του δήμου, την πολιτική προστασία και τους φορείς του τόπου ώστε άμεσα να καθαρίζονται οι ακτές από την πίσσα.
•να λάβει όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν η ρύπανση των ακτών μας
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την δημοτική αρχή όπου και όποτε χρειαστεί για την αντιμετώπιση ενός τόσο σοβαρού προβλήματος , που καταστρέφει το περιβάλλον και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Το Γραφείο Τύπου

Categories