Κοιμητήριο Καλυβίων. Με ρυθμούς χελώνας η κατασκευή του οικίσκου-Σε αναμονή του νέου κανονισμού από τον Ιούνιο του 2016!

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 20/9/17, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Σπ Δημητρίου, μεταξύ άλλων καταγγελιών, έθιξε και το θέμα της κακής λειτουργίας του Κοιμητηρίου Καλυβίων. Σημειώνουμε μόνο μία φράση του: “Πριν ένα χρόνο τα οστά του θείου μου τα έβγαλαν από τον οικογενειακό τάφο, τα έβαλαν σε μαύρη σακούλα και τα κρέμασαν στη μάντρα”. 

Απ όσα ακούστηκαν μετά απ αυτό, μπορεί να αμφισβητήθηκε η ιδιοκτησία του τάφου, κανείς όμως δεν διέψευσε την “ανάρτηση” των οστών επάνω στην μάντρα.

Το ζήτημα της μακάβριας διαδικασίας εκταφής στο νεκροταφείο Καλυβίων που θυμίζει Ουγκάντα, έχει πολλές φορές δημοσιοποιηθεί απ αυτό το μέσο καθώς συμβαίνει ο Διαχειριστής να είναι συχνός “πελάτης” λόγω σταδιακής  απώλειας στενών συγγενικών του προσώπων τα τελευταία χρόνια.

Από το 2014 μέσω της δημοσιότητας ασκούνται “πιέσεις” προς όλους για την βελτίωση των μακάβριων διαδικασιών. Στις δύο τελευταίες μάλιστα Ετήσιες Εκθέσεις του Συμπαραστάτη, θίγονται τα κακώς κείμενα και έχουν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις.

Απόσπασμα  επιστολής του Συμπαραστάτη σε Δημότη (23/6/16), κατόπιν καταγγελίας του τελευταίου,όπου περιγράφονται οι προτάσεις βελτίωσης της κατάστασης στα Κοιμητήρια.

Μετά την μεγάλη δημοσιότητα μέσω του Paraktios,  το ζήτημα της λειτουργίας των Κοιμητηρίων, ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21/6/16 υπό μορφή ερώτησης από τον επικεφαλής της μειοψηφίας Μανώλη Τσαλικίδη για να επιβεβαιώσει και ο Δήμαρχος την κάκιστη λειτουργία των Κοιμητηρίων και να δηλώσει μαζί με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Σάββα Γκέραλη, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθει προς έγκριση ο νέος κανονισμός λειτουργίας των Κοιμητηρίων.

Έχει περάσει πάνω από ένας χρόνος και ο κανονισμός ακόμα δεν έχει έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ η πρόοδος που έχει γίνει είναι ότι  στήθηκε από την Δημοτική Κοινότητα,  ένας οικίσκος στο Κοιμητήριο Καλυβίων από τον Απρίλιο 2017 που δυστυχώς δεν λειτουργεί ακόμα λόγω ατυχήματος του τεχνίτη που είχε αναλάβει την αποπεράτωση και τον εξοπλισμό του με πάγκο κλπ όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Μάκης Κολαξής.

Περιμένουμε λοιπόν…..

 

Ο οικίσκος για τον καθαρισμό των οστών στήθηκε περί τον Απρίλιο 2017 και σήμερα 2/10/17, βρίσκεται έτσι όπως στήθηκε περιμένοντας τον τεχνίτη να περατώσει το έργο, ο οποίος κατά δήλωση του Προέδρου της ΔΚ Κοινότητας Καλυβίων, έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι του.

 

Categories