Προβλήματα στη στελέχωση και τη λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου

Δελτίο Τύπου
Προβλήματα στη στελέχωση και τη λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου
Συνάντηση είχε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς σήμερα το πρωί στο Γραφείο του στο Δημαρχείο Κερατέας, με ιδιώτες μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας. Στη συνάντηση εργασίας παρόντες ήταν ο Διευθυντής της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου κος. Σπύρος Παπανικόλας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μαρκοπούλου κος. Βασίλης Μεθενίτης, καθώς και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας κα. Αναστασία Μαγγενάκη.
Κατόπιν ανταλλαγής απόψεων και γόνιμης συζήτησης κατέληξαν όλοι στη διαπίστωση ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου, σε σχέση με τη στελέχωση και τη λειτουργία του.
Ο Δήμος Λαυρεωτικής από παλιά είχε εκφράσει την επιθυμία του να συστήσει και να λειτουργήσει Πολεοδομικό Γραφείο και για το σκοπό αυτό εδώ και 2 χρόνια έχει αιτηθεί 10 θέσεις μηχανικών στο Υπουργείο Εσωτερικών. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί η έγκριση για αυτές τις προσλήψεις από την αρμόδια αρχή. Ο Δήμος μας έχει ήδη ξεκινήσει μια προσπάθεια ψηφιοποίησης όλων των σχετικών αρχείων (ΓΠΣ, πολεοδομικές μελέτες, πράξεις εφαρμογής κλπ), προκειμένου να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους κατοίκους και μηχανικούς.
Θα ακολουθήσει πίεση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να εγκριθούν αν όχι όλες, μέρος των θέσεων για τη στελέχωση του Πολεοδομικού Γραφείου.

Categories