Επεισοδιακή λήξη και πάλι, της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 11/10/17.

Πολεμικό κλίμα δημιουργήθηκε και πάλι χθες βράδυ προς το τέλος της πολύωρης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. Ο λόγος δεν ήταν, όπως θα περίμενε κανείς, οι αντιδράσεις των πολιτών κατά του ΚΕΛ, οι οποίοι-ειρήσθω εν παρόδω- ήταν πολυπληθέστεροι και πολύ πιο ψύχραιμοι από την προχθεσινή συνεδρίαση, περιμένοντας υπομονετικά επί ώρες εάν θα μπει σε ψηφοφορία η πρόταση της Α. Ράπτη για τη διενέργεια δημοτικού συμβουλίου με θέμα την εκ νέου συζήτηση για το ΚΕΛ.

Η ένταση αυτή τη φορά προκλήθηκε μετά την ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Α.Κωνσταντέλλου προς τον Δήμαρχο για το ποιος έχει αναλάβει την επισκευή των στάσεων των λεωφορείων του ΟΑΣΑ και την αναφορά του πως εμπλέκεται συγγενικό πρόσωπο του Δημάρχου, με αιχμές μάλιστα στην ερώτησή του για την τροφοδότηση των καντινών- “νόμιμων και παράνομων” όπως είπε- από την επιχείρηση της οικογένειας του Δημάρχου, λέγοντας επίσης για τον ανάδοχο του έργου  ότι “τραμπούκιζε” φραστικά τους πολίτες κατά του ΚΕΛ στην Ενημερωτική συζήτηση για το ΚΕΛ στο Λαγονήσι και δεν τους άφηνε να μιλήσουν.

Στο άκουσμα της ερώτησης αλλά και της συγκεκριμένης αναφοράς περί καντινών, ο Δήμαρχος Γ. Σωφρόνης οργισμένος εξανέστη και του απάντησε πως δεν ακούει αυτή την ερώτηση η οποία όπως και η αναφορά του είναι συκοφαντική και πως θα του υποβάλει μήνυση

Μετά από αυτό τον έντονο διάλογο και την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ Κόλλια κήρυξε περαιωμένη τη συνεδρίαση και αποχώρησε μαζί με τον Δήμαρχο από την αίθουσα .

Το εκρηκτικό κλίμα συνεχίστηκε και μετά την λήξη της συνεδρίασης και την αποχώρηση και των περισσοτέρων δημοτικών συμβούλων , καθώς ο ανάδοχος που έχει αναλάβει το έργο της αποκατάστασης των στάσεων αλλά και ο υπεργολάβος  που ο πρώτος επέλεξε, συγγενής εξ αγχιστείας με τον δήμαρχο , διαπληκτίστηκαν  έντονα με τον Α. Κωνσταντέλλο, λέγοντας ο μεν ανάδοχος ότι είναι δικαίωμά του να επιλέξει υπεργολάβο που εκείνος κρίνει καταλληλότερο για την Εταιρεία του, ο δε υπεργολάβος ότι είναι νόμιμος κατηγορώντας παράλληλα τον Αντρεα Κωνσταντέλλο  πως παραβλέπει την όμορφη δουλειά που γίνεται στην αποκατάσταση των στάσεων, με μοναδικό σκοπό να χτυπήσει τον Δήμαρχο.

Πριν απ αυτό, άλλα πρόσωπα που δεν είχαν σχέση με τον Ανάδοχο του έργου, κινήθηκαν  απειλητικά προς το μέρος του Α Κωνσταντέλλου τα οποία απομακρύνθηκαν από άλλους.  Το κλίμα ήταν τόσο τεταμένο που μόνο με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων απεφεύχθη περαιτέρω κλιμάκωση και εκτράχυνση της κατάστασης.

Πριν την υποβολή των ερωτήσεων, η Α. Ράπτη ανακοίνωσε ότι αφού η Πρόεδρος δεν έφερνε την πρότασή της προς ψήφιση, θα καταθέσει τις απαιτούμενες υπογραφές που προβλέπει ο κανονισμός προκειμένου το σχετικό αίτημα σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου για επανεξέταση της “υπόθεσης ΚΕΛ” να έρθει σε τακτική Συνεδρίαση.

Σημειώνεται πως έξω από από το Δημαρχείο υπήρχε περιπολικό της Αστυνομίας το οποίο είχε κληθεί από τους πολίτες κατά του ΚΕΛ προληπτικά για την προστασία τους καθώς όπως ισχυρίζονται, ανησυχούσαν από προκλήσεις εναντίον τους από μερίδα του ακροατηρίου, ενώ και προς το τέλος της συνεδρίασης κλήθηκε και από τον αρχηγό της μείζονος αντιπολίτευσης  Μανώλη Τσαλικίδη όπως ο ίδιος μας δήλωσε σήμερα σε τηλεφωνική επικοινωνία -καθώς δεν γνώριζε πως το περιπολικό είχε ήδη κληθεί- προκειμένου να προστατευθεί ο ίδιος και ο Αντρέας Κωνσταντέλλος , κατά την έξοδό τους από το Δημαρχείο.
Ευτυχώς ,τελικά δεν χρειάστηκε σε καμία περίπτωση η παρέμβαση της αστυνομίας.

Μετά απ’ αυτές τις εξελίξεις δεν πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη Συνεδρίαση για την ψήφιση του Ισολογισμού.

φωτο. κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 11/110/17

φωτο, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 11/10/17

φωτο, μετά τη λήξη της συνεδρίασης της 11/10/17

Categories