Η Παρουσίαση του βιβλίου του Μάνου Καλύβα “ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΝΝΙΒΑΣ 183 πΧ”. (video).

Το νέο του βιβλίο “ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΑΝΝΙΒΑΣ 183 πΧ”, παρουσίασε ο Μάνος Καλύβας το Σάββατο 7/10/17 στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού.

Ποιος ήταν αλήθεια ο Αννίβας και πόσο διαφορετική θα ήταν η ιστορία της Ευρώπης… αν;
Την ζωή και τις περιπέτειες, αλλά και την ψυχοσύνθεση του μεγάλου Καρχηδονίου στρατηλάτη, Αννίβα, του μεγάλου εχθρού της Ρώμης, του ανθρώπου που διέσχισε τα Πυρηναία και τις Αλπεις με δεκάδες χιλιάδες πεζούς στρατιώτες, ιππείς αλλά και δεκάδες… ελέφαντες, περιγράφει στο νέο του βιβλίο, ο Μάνος Καλύβας. «Το Μυστικό του Χρόνου, Αννίβας 183 π.Χ.» είναι ο τίτλος, αναφερόμενος στο έτος θανάτου του Καρχηδονίου, ο οποίος γεννήθηκε το 247 π.Χ. κοντά στην σύγχρονη πόλη της Τύνιδας, στην Βόρειο Αφρική.

Στο βιβλίο περιγράφεται η πορεία του Αννίβα, ο οποίος έφτασε προ των Πυλών της Ρώμης, για να λάβει όμως την ύστατη ώρα την απόφαση να μην επιτεθεί στην Αιώνια Πόλη, κατευθυνόμενος πρώτα για να κατακτήσει τη νότιο Ιταλία. Περιγράφεται επίσης και η προσωπική του σχέση με την Ρωμαία, Πανπετία, που λειτούργησε καταλυτικά για τις αποφάσεις του. Λόγω αυτών, ο Αννίβας ήρθε να προστεθεί σε άλλους μεγάλους της ιστορίας, για τους οποίους υπάρχουν ακόμη μεγάλα, αναπάντητα ερωτήματα! Γιατί, αν και ο στρατηλάτης αυτός έφτασε «…ante portas Roma,” δεν επιχείρησε να καταλάβει την πόλη; Πως λειτούργησαν τα υπαρξιακά ερωτήματα για να τον καθοδηγήσουν ώστε Και γιατί ο επικεφαλής του ιππικού του, Μαάρβας, κατέληξε να του πει: «Ξέρεις να νικάς, αλλά δεν ξέρεις πώς να αξιοποιείς τη νίκη.»

Πρόκειται για το τρίτο ιστορικό μυθιστόρημα του Μάνου Καλύβα. Το πρώτο του κυκλοφόρησε το 2013, από τις εκδόσεις Αγγελάκη, με τίτλο «Από το βράδυ του Μαρένγκο… στον ήλιο του Αούστερλιτς.» Ακολούθησε, το 2014, επίσης από τις εκδόσεις Αγγελάκη, το «Ερωτας στην κόψη του ξίφους, Χαιρώνεια 338 π.Χ.». Ο συγγραφέας επιδίδεται σε εκτενή ιστορική έρευνα, ακολουθώντας τεκμηριωμένα τα ιστορικά γεγονότα, ενώ δημιουργεί πλοκή, χαρακτήρες και διαλόγους που συναρπάζουν.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του στο αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού συμμετείχαν οι Αθανάσιος Κοσμόπουλος, συνταγματάρχης εν αποστρατεία, νομικός και συγγραφέας, Κωνσταντίνος Μπούρας, κριτικός τέχνης, βιβλιοκριτικός και συγγραφέας, και Λευτέρης Παπακώστας, ιστορικός και συγγραφέας. Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάστηκαν από τον Βασίλη Καϊλα, ηθοποιό και σκηνοθέτη, την Ριάνα Κουράκου, καθηγήτρια θεάτρου και χορού και την Μαριλένα Καραμανώλη, ενώ την εκδήλωση συντόνισε η Δήμητρα Κατραμάδου, μέλος της Ενωσης Συντακτών.
Ο Μάνος Καλύβας γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Λαγονήσι. Σπούδασε Οικονομικά με κατεύθυνση την Οικονομική Ανάλυση και είναι δημόσιος υπάλληλος. Ασχολείται με την ιστορική έρευνα αλλά και με την μελισσοκομία. Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.

(Κείμενο Δήμητρας Κατραμάδου)

O Paraktios βιντεοσκόπησε την εκδήλωση και κατόπιν άδειας του Συγγραφέα και του Εκδοτικού Οίκου, δημοσιεύει  ολόκληρο το video της παρουσίασης.

Τα δύο προηγούμενα βιβλία του Μάνου Καλύβα

Categories