Κορυφαίοι εγκληματολόγοι 9 στους 10 Έλληνες σύμφωνα με έρευνα

Τις εξειδικευμένες γνώσεις και επιστημονική κατάρτιση που απαιτούνται για να προσδιορίζουν με ακρίβεια τα αίτια ενός εγκλήματος διαθέτουν εννέα στους δέκα Έλληνες, σύμφωνα με νέα έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Από την έρευνα, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή πρόσφατη δολοφονική επίθεση που απασχολεί τη χώρα, διαπιστώθηκε ότι 9 στους 10 πολίτες γνωρίζουν επακριβώς τις συνθήκες πίσω από αυτή, και μάλιστα πριν αποφανθούν οι επίσημες αρχές για τα αίτια.
«Αυτό που διαπιστώσαμε ήταν πραγματικά εντυπωσιακό» λέει ο καθηγητής Εγκληματολογίας της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Αγάθιος Κρίστης. «Τουλάχιστον εννιά στους δέκα συμπολίτες μας έχουν τις εξειδικευμένες γνώσεις και την επιστημονική κατάρτιση που απαιτείται για να αποφανθούν για τα κίνητρα πίσω από ένα έγκλημα από την πρώτη κιόλας στιγμή, πριν ακόμα συλλεχθούν οι απαραίτητες πληροφορίες.»

Όπως λέει ο καθηγητής, ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι συμπολίτες μας αυτοί μπορούν να βγάλουν πόρισμα μέσω ίντερνετ, χωρίς να έχουν ανάγκη τα εξειδικευμένα εργαλεία, τη μεθοδολογία και την λεπτομερή έρευνα που συνήθως απαιτείται.

«Κάποιοι μπορεί να πούν ότι είναι ανεύθυνο ή ακόμα και ηλίθιο να λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του πάνω σε ένα τραγικό συμβάν, αλλά αποδεικνύεται ότι οι γνώσεις του μέσου χρήστη του ίντερνετ είναι πραγματικά ατελείωτες» λέει ο κ. Κρίστης.

«Σκέφτομαι σοβαρά να επιστρέψω το πτυχίο μου γιατί είναι ξεκάθαρο ότι η δουλειά μου δεν έχει καμιά απολύτως αξία. Οποιοσδήποτε με έναν υπολογιστή που έχει πρόσβαση στο ίντερνετ ή έχει δει όλα τα επεισόδια της σειράς CSI ή του Σέρλοκ μπορεί να την κάνει» καταλήγει.

tovatraxi.com

Categories