ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΩΝ ΧΧΙΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΤΩΝ ΧΧΙΙ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
«ΠΙΟΝΓΚΤΣΑΝΓΚ 2018»
Στη συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας Καρράς Ιωάννης αποφάσισαν από κοινού την ανάθεση της τελετής αφής και παράδοσης Ολυμπιακής Φλόγας, στον Πανταζή Κωνσταντίνο Μέλος της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, και Διδάκτωρ στην Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητισμού.
Ο Πανταζής Κωνσταντίνος μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δήλωσε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή και τεράστια ευθύνη η ανάθεση μιας τόσο ιδιαίτερης και ξεχωριστής διοργάνωσης.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το μεγαλύτερο Αθλητικό γεγονός του πλανήτη και είναι σημαντικό ότι τα βλέμματα της παγκόσμιας κοινότητας, είναι στραμμένα στην έναρξη αυτού του γεγονότος που ξεκινά από την Αρχαία Ολυμπία στις 24 Οκτωβρίου με την Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επταήμερη λαμπαδηδρομία στην Ελληνική Επικράτεια διασχίζοντας αρκετές πόλεις καταλήγοντας στις 31 Οκτωβρίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου θα γίνει η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στους οργανωτές της Νότιας Κορέας.
Η σημαντικότητα του γεγονότος που δεν έχει μόνο Αθλητικό χαρακτήρα και πολιτισμικό θα μεταδοθεί από την Ελληνική Τηλεόραση και θα δοθεί η εικόνα σε διακόσιες χώρες σε όλη την υφήλιο.
Στην τελετή αφής θα παραστεί ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ,ο Πρωθυπουργός της Νοτίου Κορέας, διοργανώτριας χώρας δίνοντας το μήνυμα της Ολυμπιακής εκεχειρίας, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπάχ, Υπουργοί και Υφυπουργοί , Μέλη της Δ.Ο.Ε και εκπρόσωποι άλλων χωρών.
Σε όλη αυτή την οργάνωση θα προσπαθήσουμε να συμμετάσχουν παιδιά και νέοι της περιοχής μας.

 

Categories