Η ενημέρωση-συζήτηση που διοργανώθηκε από την ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ. video

Με συγκέντρωση-ενημέρωση που διοργάνωσε την Κυριακή 15/10/17, η  ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ προετοίμασε τις επόμενες ενέργειες με στόχο τη μαζική παρουσία δημοτών στο Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου την συνεδρίαση θα προκαλέσει η κατάθεση του 1/3 των υπογραφών δημοτικών Συμβούλων μέσω του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου Σπύρου Δημητρίου, με θέμα την επανεξέταση της Απόφασης για το ΚΕΛ Καλυβίων.

Ως γνωστό, στην τελευταία συνεδρίαση της 10/10/17, η δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΡΙΖΕΣ, Αγγελική Ράπτη, είχε καταθέσει πρόταση προς ψήφιση -που υποστηρίχθηκε και από την Παράταξη του  Μ.Τσαλικίδη- προκειμένου να οριστεί συνεδρίαση με θέμα την χωροθέτηση του ΚΕΛ στο ΒΙΟΠΑ Καλυβίων, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μιλώντας σήμερα στους παρευρισκομένους, ο Σπύρος Δημητρίου ενημέρωσε πως οι υπογραφές θα κατατεθούν την Δευτέρα η Τρίτη και εκτός του ΚΕΛ, αναφέρθηκε και στο ιστορικό της χωροθέτησης του Πράσινου Σημείου από την παράταξη του Δημάρχου.

Παρών στην συγκέντρωση και ο Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος όπως διευκρίνισε,  παραβρέθηκε ως κάτοικος Καλυβίων και όχι υπό την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη καθώς αποτελεί μειοψηφία στην Περιφέρεια και ουδέποτε συμμετείχε σε συζητήσεις περί ΚΕΛ στα Καλύβια επειδή εξ αρχής ήταν αρνητικός σε αυτή την υπόθεση, τονίζοντας ότι το κομβικό σημείο είναι να αλλάξει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και προέτρεψε τον Σπ. Δημητρίου να ζητήσει η συνεδρίαση να γίνει στο Αμφιθέατρο και όχι στην Αίθουσα του Δ. Συμβουλίου.

Λέμε όχι ΚΕΛ στα Καλύβια, όχι για τίποτε άλλο αλλά γιατί εμείς έχουμε αποχέτευση, συμπλήρωσε ο Π Φιλίππου. Όλα αυτά που ακούω πως γίνονται τις τελευταίες ημέρες είναι πραγματικά λυπηρά και υποβαθμίζουν και το Δήμο και το ίδιο το Δημοτικό Συμβούλιο για αυτό, ο Αγώνας που γίνεται δεν είναι μόνο για το ΚΕΛ, είναι αγώνας Αξιοπρέπειας και δεν είμαστε αυτό το μπάχαλο που γίνεται μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μας αξίζει και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι στις όποιες προκλήσεις, κατέληξε ο Π.Φιλίππου.

Στη συνέχεια έγινε διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων και η συγκέντρωση έληξε με την συμφωνία πως όλοι πρέπει να ενεργοποιηθούν για να υπάρξει μαζική παρουσία στην συνεδρίαση όταν αυτή προσδιοριστεί.

Δείτε το video του Paraktios από την συζήτηση – ενημέρωση;

 

Categories