Παραδόθηκαν στους πολίτες οι ακτές του Παλαιού Φαλήρου (εικόνες)

Την ευκαιρία να απολαύσουν την παραλία και τα νερά του Σαρωνικού κόλπου θα έχουν οι κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου
Tην προσεχή Πέμπτη θα παραδοθεί και το δεύτερο τμήμα στην περιοχή της Πειραϊκής
Παραδόθηκαν στο κοινό οι ακτές του δήμου Παλαιού Φαλήρου, ο καθαρισμός των οποίων ολοκληρώθηκε μετά τη ρύπανση από τη βύθιση του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Δείτε επίσης: Ξεκίνησαν και πάλι τα μπάνια στις παραλίες του Σαρωνικού (εικόνες)

Λίγο πριν τις δέκα το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και ο γενικός γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτης Ράπτης και στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. επισκέφθηκαν με τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη, τις ακτές, στην περιοχή του Φλοίσβου.

 

«Την Πέμπτη παραδίδουμε τον Πειραιά. Με στοιχεία που θα έρθουν από τις επιστημονικές μετρήσεις θα αποδειχθεί ότι προλάβαμε πάρα πολλά πράγματα. Ζήσαμε δύσκολες στιγμές και εγώ προσωπικά βεβαίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής.

Στη συνέχεια οι άνδρες μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου ο δήμαρχος, Διονύσης Χατζηδάκης, και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος και της εταιρίας που έχει αναλάβει την απορρύπανση του Σαρωνικού κόλπου υπέγραψαν πρωτόκολλο επιθεώρησης ολοκλήρωσης καθαρισμού και παράδοσης των ακτών.

Σημειώνεται ότι την προσεχή Πέμπτη θα παραδοθεί και το δεύτερο τμήμα στην περιοχή της Πειραϊκής, αφού και εκεί έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες εργασίες καθαρισμού της ακτογραμμής.

Επίσης, στο πλαίσιο της διαδικασίας παράδοσης των ακτών, θα συνταχθούν και θα υπογραφούν πρακτικά επιθεώρησης της ολοκλήρωσης καθαρισμού και παράδοσης των συγκεκριμένων ακτών.

altsantiri.gr

Categories