Με μεγάλη επιτυχία έγινε ο Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου για το 2017 από το Δήμο Λαυρεωτικής

Απολογισμός Αντιπυρικής Περιόδου για το 2017: τους Εθελοντές Δασοπροστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής και το Πυροσβεστικό Σώμα τίμησε ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς

Με ιδιαίτερη επιτυχία έγινε ο Απολογισμός της Αντιπυρικής Περιόδου για το 2017 από το Δήμο Λαυρεωτικής, την Τετάρτη 15/11/2017 στο Μηχανουργείο Λαυρίου.
Ο Δήμος Λαυρεωτικής και ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς τίμησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου, τους Εθελοντές Δασοπροστασίας της ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής, αλλάκαι τους εθελοντές δασοπυροσβέστες του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου.
Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς στον χαιρετισμό που απηύθυνε μεταξύ άλλων δήλωσε ότι:«Η φετινή αντιπυρική περίοδος έληξε με επιτυχία. Σ’ αυτό συνέβαλαν η οργάνωση, η ετοιμότητα και η επιτυχής αντιμετώπιση των πυρκαγιών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαυρίου και τον διοικητή της κύριο Παπαστάθη, τον οποίο ευχαριστούμε για τον εξαιρετικό σχεδιασμό και την άριστη συνεργασία. Όμως, απόψε θέλω να ευχαριστήσω και τους εθελοντές μας. Ο εθελοντισμός είναι προσφορά ψυχής στο κοινό καλό. Για το λόγο αυτό για το Δήμο μας είναι ιδιαίτερη τιμή που και φέτος, οι Εθελοντές Πυρασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας, με επικεφαλής τον κο. Βαγγέλη Πανάγο, προσέφεραν με γνήσιο αλτρουισμό και γενναιότητα τις υπηρεσίες τους, στον κοινό αγώνα για την προστασία του δασικού πλούτου, κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, η οποία έληξε στις 31 Οκτωβρίου. Η κοινή δράση και η ετοιμότητα που διακρίνουν την ομάδα εθελοντών, έδρασαν ως καταλύτες σε κάθε πυρκαγιά.»
Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κος. Βαγγέλης Πανάγος σχετικά με τα συμβάντα σημείωσε πως: «Η φετινή χρονιά ήταν καλύτερη συγκριτικά με άλλες χρονιές, καθώς είχαμε λιγότερα συμβάντα και λιγότερες καιόμενες εκτάσεις. Συνολικά, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου είχαμε 25 δασικές πυρκαγιές, κάηκαν συνολικά 154 στρέμματα τα περισσότερα από αυτά κάηκαν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, ενώ στην πλειοψηφία τους τα είδη καμένης έκτασης ήταν χορτολιβαδικές εκτάσεις και δάση.Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές Δασοπροστασίας του Δήμου μας, για το ήθος, αλλά και την εργατικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, αλλά και σε κάθε συμβάν που ήταν παρόντες. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμαρχο για την εκδήλωση αυτή, που σκοπό έχει την αναγνώριση των ανθρώπων, της ενεργής αυτής ομάδας εθελοντών, που προσφέρουν με γενναιότητα τις υπηρεσίες τους για την προστασία του δασικού πλούτου της περιοχής μας.»
Τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι Εθελοντές Δασοπροστασίας του Δήμου και η ομάδα Πυροπροστασίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου, βραβεύτηκαν με πλακέτες, τιμητικούςεπαίνους και αναμνηστικές κονκάρδες, ενώ ακολούθησε δεξίωση με μπουφέ και μουσική.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Categories