Απολογισμός Δημάρχου Σαρωνικού έτους 2016. Τοποθετήσεις ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ -Μ ΓΚΙΝΗ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΣΤΗΝ 1:40 του video που ακολουθεί) 

Θα αναφερθώ μια και έγινε αναφορά τώρα σε αυτό το κατάπτυστο έγγραφο του υπαλληλίσκου, του Παπαδόπουλου, της ΕΥΔΑΠ, ο οποίος αύριο ενδεχομένως να μην είναι και σε αυτή τη θέση, όπου αυτά που αναφέρει είναι ανεπίτρεπτα, απαξιωτικά και εκβιαστικά για το δημοτικό συμβούλιο και είναι και εκβιαστικά και απαξιωτικά για τα χωριά μας. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό στον εν λόγω υπαλληλίσκο ότι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σαρωνικού δεν εκβιάζεται και πολύ περισσότερο δεν εκβιάζονται τα πέντε χωριά που αποτελούν το δήμο του Σαρωνικού.

Συμφωνώ και εγώ ότι πρέπει να ανατεθεί σε ένα μελετητικό γραφείο εξαιρουμένου των υπαλληλίσκων της ΕΥΔΑΠ, είμαστε όλοι σύμφωνοι ότι πρέπει να βρούμε λύση και έπρεπε να είχαμε βρει λύση, για να αποχετευτεί και το παραλιακό μέτωπο. Το μελετητικό γραφείο θα πρέπει να κάνει την προκαταρκτική μελέτη όπως ο νόμος το αναφέρει.

Βεβαίως θα πρέπει να εξαιρεθούν οι δύο περιοχές, Γερακίνας και ΒΙΟΠΑ Καλυβίων. Και βεβαίως να είναι και μικρότερη μονάδα. Τίποτα άλλο για αυτό το κομμάτι.

Δύο επισημάνσεις μόνο στον απολογισμό.

Μία είναι για την εισαγωγή των μαθητών σε τριτοβάθμια και σε στρατιωτικές και υπόλοιπες σχολές και  για την προετοιμασία των μαθητών. Αυτό έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια στην θητεία την δικιά μου, που μου είχε αναθέσει ο κύριος Δήμαρχος, λόγω αρμοδιότητας.

Δεν έγινε πέρσι. Πρέπει να συνεχιστεί, γιατί στον χώρο έχει μπει ιδιώτης και εκπλήσσομαι γιατί του έχει παραχωρηθεί το γήπεδο της Αναβύσσου, δεν ξέρω με ποια άδεια και έχει κάνει και παρεμβάσεις στο γήπεδο της Αναβύσσου, έχει κάνει σκάμμα. Αυτό απαγορεύεται , υπάρχει κίνδυνος για τους αθλητές του ποδοσφαίρου. Θέλω να το δείτε αυτό κύριοι Συνάδελφοι.  Δεν έχω πάει να το δω, απ’ ό,τι λένε οι πληροφορίες μου. Θα πάω να το δω, γιατί έχει βάλει και ανακοινώσεις τώρα και πάνε και πληρώνουν. Λοιπόν, ξεκινήσαμε κάτι πάρα πολύ καλό για το δήμο δωρεάν, γιατί διαθέτουμε γυμναστή να κάνει  προετοιμασία για τους μαθητές για την είσοδό τους στην τριτοβάθμια γυμναστική ακαδημία, στρατιωτικές, πρέπει να το συνεχίσουμε.

Για την ΑΔΜΚΕΣ, εντάξει έχουμε γίνει γραφικοί. Πρέπει επιτέλους να έρθει ο απολογισμός, τι μας χρωστάνε, τι τους χρωστάμε, γενικά για τη διαχείριση, γιατί διάφορα ακούγονται. Και θα πρέπει να δώσουμε μια πειστική απάντηση.

Για τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης. Πράγματι και αυτά είχαν ξεκινήσει πάλι από την προηγούμενη θητεία, ήμαστε όλοι συνάδελφοι. Πάλι ήτανε στη θητεία τη δικιά μου, όμως σταμάτησαν…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν ξεκινήσαν τότε. Από το 2005 έχουν ξεκινήσει.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Έχουν ξεκινήσει πολύ παλιά, πολύ παλιά, τα επαναφέραμε με τον Καλλικρατικό δήμο πράγματι…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Με άλλη μορφή. Αυτό λέω.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Ναι, Γίνανε μέχρι πέρσι, πριν αποχωρήσω κάναμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στο Υπουργείο για τη συνέχιση του προγράμματος. Θέλω να παρακαλέσω, δεν ξέρω ποιος ασχολείται, αν ασχολείται κάποιος, να κοιτάξουμε για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε, γιατί ήτανε πάρα πολύ καλά αυτά τα προγράμματα. Να σας δώσω να καταλάβετε κύριοι Συνάδελφοι ότι είχαμε και στις πέντε δημοτικές κοινότητες, στα περισσότερα σχολεία προγράμματα και κάθε χρόνο παρακολουθούσαν 400 – 500 – 600  άτομα, είμαστε ανάλογα με τον πληθυσμό μας ο πρώτος δήμος με την περισσότερη συμμετοχή. Είναι πολύ σημαντικό.

Κλείνοντας θέλω να πω πως άκουσα και τον κύριο Δήμαρχο να μιλάει για πληθώρα έργων. Άλλων που έχουνε δημοπρατηθεί, άλλων που θα δημοπρατηθούν κ.λπ. σχεδόν δύο σελίδες. Αυτές οι περισσότερες χρηματοδοτήσεις προέρχονται από την Περιφέρεια. Εδώ δεν άκουσα ούτε από τον κύριο Δήμαρχο όμως, ούτε από κανέναν συνάδελφο και αυτό πραγματικά με θλίβει, ότι για να πετύχουμε αυτές τις χρηματοδοτήσεις σε κάποιον τις πηγαίναμε. Γινότανε η μελέτη, πήγαινε εκεί και ταυτόχρονα η μελέτη πήγαινε στα χέρια κάποιου. Αυτός ο κάποιος δεν είναι άλλος από τον Αντιπεριφερειάρχη, τον συγχωριανό μας, τον Πέτρο τον Φιλίππου, ο οποίος σε όλες ήτανε και ο εισηγητής, αυτός ήτανε που τα προώθησε όλα αυτά, όλες αυτές τις μελέτες, είτε λέγονται σχολεία, είτε λέγονται παιδικές χαρές, είτε λέγονται χλοοτάπητες, τα πάντα. Και δεν άκουσα και με θλίβει πραγματικά αυτό. Και θα έπρεπε τουλάχιστον είτε από τον Δήμαρχο, είτε από οποιονδήποτε να πει μια κουβέντα για αυτόν τον άνθρωπο ο οποίος ήτανε και ο εισηγητής όλων αυτών καταστάσεων.

Τίποτα άλλο, ευχαριστώ πολύ.


 ΓΚΙΝΗ:  (ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ VIDEO ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΚΗ ΚΟΛΑΞΗ)

Εγώ θα πω δυο πράγματα γύρω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, στο οποίο ήμουν πιο πολύ κοντά αυτό το διάστημα.

Θεωρώ ότι η πρόθεσή σας Δήμαρχε ήτανε καλοπροαίρετη και θα πω και αγαθή. Γιατί το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει πραγματικά προσφέρει.

Στον σχεδιασμό όμως του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα ήθελα να επισημάνω γιατί θα ήτανε άδικο να μη το πω, ότι η πραγματική σταθερά σας είναι ο κύριος Γκίνης. Ο οποίος πραγματικά έχει πάρει όλο αυτό το πράγμα στην πλάτη του.

Ο σχεδιασμός σε πάρα πολλά σημεία, ο κεντρικός σχεδιασμός του δήμου, της δημοτικής αρχής, θα το πω έτσι απλά, μπάζει. Δεν έχει υπαλλήλους. Με ελάχιστους εθελοντές. Με μεγάλη προσπάθεια να συλλεχθούν τα προϊόντα και να δοθούν στον κόσμο. Οι οικογένειες να έρχονται, οι οικογένειες που πραγματικά είχαν ανάγκη και να μην μπορεί να σχεδιαστεί πώς θα αντιμετωπιστεί ο μήνας και τα τρόφιμά τους.

Ξεκινήσατε το ΤΕΒΑ, και μάλιστα είστε leader. Το ΤΕΒΑ όμως εγώ διαπίστωσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα ότι ήταν ένα κομμάτι που είχε πάρα πολλά προβλήματα και αυτό φαίνεται ότι, πάρα πολύ δικαιούχοι του ΤΕΒΑ ζήτησαν να φύγουν από το ΤΕΒΑ και να επιστρέψουν πίσω στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Και ο λόγος είναι, γιατί οι ποσότητες των τροφίμων αργούσαν να έρθουν και αργούσαν να τις παραλάβουν. Γιατί έπρεπε να έρθουν και να κατανεμηθούν σε όλους τους δήμους που συμμετείχαν σε αυτό το πλαίσιο, στους 13 δήμους και από κει να πάνε στους δικαιούχους. Πολλοί δικαιούχοι φτάνανε το μήνα να μην έχουνε και δεν ξέρω αυτή τη στιγμή πραγματικά, που βρίσκεται αυτή η κατάσταση με το ΤΕΒΑ.

Θέλω να πω με όλο αυτό, ότι είναι πολύ ωραίο έτσι και ακούγεται πολύ ωραία όλο αυτό, αλλά στην πράξη είχε τεράστια προβλήματα. Και ένας τέτοιος σχεδιασμός για να είναι πετυχημένος κατά τη γνώμη τη δική μου, θέλει μεγαλύτερη στήριξη από τη δημοτική αρχή και σε επίπεδο υπαλλήλων αλλά και σε επίπεδο δομών. Πού θα μαζευόντουσαν αυτά τα τρόφιμα; Μιλάμε πάντα για το 2016.,, δεν υπάρχουν τρόποι συλλογής και μεταφοράς. Θεωρώ λοιπόν ότι σε αυτό το κομμάτι, παρότι η πρόθεσή σας, εγώ θα τη θεωρήσω αγαθή, θέλει ακόμα πολύ δουλειά για να πετύχει πιθανόν το στόχο που έχετε στο μυαλό σας και θεωρώ ότι είναι να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι αυτοί.

Τώρα, ένα άλλο που ήθελα να πω είναι ότι, αναφέρετε στο πρόγραμμά σας για δωρεάν οδοντιατρικούς ελέγχους, νομίζω στα σχολεία, νομίζω ότι αυτοί οι έλεγχοι γινόντουσαν από την Περιφέρεια, ενώ πρέπει να σας πω ότι κανένας δεν μπήκε στη διαδικασία να ρωτήσει το Κέντρο Υγείας, που κάνει κάθε χρόνο, έκανε και κάνει, οδοντιατρικούς ελέγχους σε όλα τα σχολεία και μάλιστα είχαμε παραπονεθεί και σε σας νομίζω κύριε Δημητρίου ή στον κύριο Γκίνη, ότι γίνεται μία δουλειά κάθε χρόνο σε όλα τα σχολεία από το Κέντρο Υγείας και φέτος γίνεται το πρόγραμμα.

Επίσης, αναφέρετε σε ένα άλλο σημείο ότι οι εθελοντές γιατροί ενισχύουν τα Περιφερειακά Ιατρεία. Είναι γνωστό ότι στα Περιφερειακά Ιατρεία δεν μπορούνε να δουλέψουν εθελοντές γιατροί. Δεν μπορούν να κάνουν συνταγογράφηση, δεν μπορούν ακόμα και να εξετάσουν δεν μπορούν και να δώσουν οδηγίες, γιατί αυτό παρέχεται από το νόμο, μόνο όταν είναι δημοτικοί οι γιατροί. Γιατί αλλιώς δεν μπορούνε να κάνουνε μία ηλεκτρονική συνταγογράφηση και χωρίς το ηλεκτρονικό σύστημα σήμερα δεν λειτουργεί τίποτα. Θεωρώ ότι εδώ πέρα υπάρχει μία ανακρίβεια ή κάπως αλλιώς είναι τα πράγματα και δε το εκθέσατε ακριβώς έτσι.

Και θέλω να πω κάτι και για το ΚΔΑΠ, το οποίο ΚΔΑΠ είναι πραγματικά σωτήρια λύση για τους εργαζόμενους γονείς το καλοκαίρι κυρίως, αν και λειτουργεί και το χειμώνα, αλλά η μεγάλη ανάγκη του φαίνεται το καλοκαίρι. Θέλω να πω ότι στα τρία χρόνια αυτά, παρότι έχει υποδεχτεί πολλά παιδιά και έχει λύσει τα χέρια διαφόρων γονέων, αυτό που δεν έχουμε πετύχει και δεν έχετε πετύχει είναι, να υπάρχουν τα παιδιά άσχημα αναμεμειγμένες σε ηλικίες και οι πολύ μικρές και οι μεγαλύτερες . Τα παιδάκια δεν είναι τα ίδια όλα. Τα πολύ μικρά παιδάκια με τα μεγαλύτερα παιδάκια χρειάζονται λίγο διαφορετικούς χώρους και αυτό που ήθελα να πω είναι ότι, οι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με τα παιδιά, που είναι πολύ καλοί άνθρωποι και είναι δίμηνες συμβάσεις, δεν έχουνε όμως ιδιαίτερες παιδαγωγικές γνώσεις. Και αυτό σε αρκετές περιπτώσεις φαίνεται. Δεν θα μπω ιδιαίτερες λεπτομέρειες.

Και επίσης ο χώρος τα τρία χρόνια αυτά, παρότι γίνεται προσπάθεια και είναι αρκετά καθαρός, πολύ καθαρός, έχει όμως βασικές ελλείψεις για τα παιδάκια που περνάνε εκεί λίγη περισσότερη ώρα από ότι οι γονείς τους δουλεύουνε. Δηλαδή φτάνουνε και τις εννέα ώρες εκεί μέσα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ποντάρουμε και ευχαριστούμε και εθελοντές ιατρούς, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αυτές που προσφέρουν. Όχι συνταγογράφηση ουσιαστικά. Διότι δυστυχώς το Κέντρο Υγείας στη Σαρωνίδα και την Παλαιά Φώκαια δεν την είχε στο σχεδιασμό του από την αρχή. Δυστυχώς επίσης το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων αποφάσισε ότι  τις περιοχές τις οποίες δεν τις έχουνε εντάξει στο πρόγραμμα από την αρχή του δεν θα τις εξυπηρετούν και έτσι εδώ σχεδόν περίπου και ένα χρόνο έχουν πάψει πλέον οι γιατροί του Κέντρου Υγείας να επισκέπτονται αυτά τα περιφερειακά ιατρεία. Εκεί έχει προκύψει το πρόβλημα δυστυχώς. Το ξέρετε ούτως ή άλλως γιατί από το Κέντρο Υγείας προέρχεται το πρόβλημα. Όχι από το Κέντρο Υγείας αυτό καθεαυτό. Από το συνδικαλιστικό όργανο, το οποίο απαγόρευσε στους γιατρούς να κάνουν περιφερειακά ιατρεία


ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ:  (στο 12:25 min) Aναφέρθηκαν σημαντικά θέματα του δήμου και της διοίκησης, καταλαβαίνεις ότι έμμεσα ακουμπάει αυτό το θέμα. Εσείς λειτουργείτε και προσπαθείτε να κάνετε το ένα ή το άλλο, αλλά όταν μια διοίκηση έχει χάσει τέσσερις συμβούλους και πάει για τον πέμπτο, δεν μπορεί πρώτα η ίδια να στηρίξει αυτό το όραμά της. Δεν φταίει, δεν φταίει δηλαδή ο ένας, ο άλλος, ο παρά άλλος, υπάρχει ένα θέμα σημαντικό κατ’ εμέ στη διοίκηση, ποιο; Ότι η διοίκηση δεν μπορεί να στηρίξει, η διοίκηση δεν μπορεί να στηρίξει τις επιλογές της λόγω του γεγονότος που ανέφερα. Επίσης, κάτι άλλο που θέλω να πω σημαντικό και αφορά και το 2016, είναι ότι η κρίση σήμερα έχει επηρεάσει πολύ τη ζωή μας, πολλοί προσπαθούν να αποφύγουν την πραγματικότητα με διάφορους τρόπους. Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι το ρίχνουν στο αλκοόλ, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι παίρνουνε ουσίες, εσύ σαν διοίκηση εκτιμώ ότι προσπαθείτε να αποφύγετε την πραγματικότητα, βγάζοντας δελτία τύπου.

Είναι τόσα πολλά τα δελτία τύπου και υπάρχει κατ’ εμέ ένα πρόβλημα επικοινωνίας δομικό σε όλη αυτή την ιστορία, που πρέπει να σας απασχολήσει γιατί αυτό τελικά που εισπράττει ο κόσμος δεν είναι αυτά που λέει ας πούμε η υπεύθυνη επικοινωνίας του δήμου, ούτε αυτά που λέει ο κύριος Ξυγκάκης στο site, είναι αυτά που γίνονται. Είναι η πραγματικότητα, είναι η αλήθεια των πραγμάτων, είναι το τι γίνεται έξω εκεί στην κοινωνία το οποίο δεν μπορεί να φτιασιδωθεί. Αν κάποιος δηλαδή βγάλει από την ομιλία σας το τι υπάρχει μέσα στο 2016, θα μείνουνε ψίχουλα, θα μείνουνε πολύ λίγα πράγματα ουσίας, τα οποία έχουν, υπάρχουν μέσα στο 2016 και νομίζω ότι αυτός ήταν και ο στόχος αυτού του πλατειάσματος και αυτής επανάληψης της ομιλίας, ακόμα και το κείμενο που μας δώσατε έχει τη γραμματοσειρά που είχατε προφανώς μεγάλα γράμματα, για να πιάσουνε και πολλές σελίδες στην ομιλία που κάνατε στο Plaza.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αφού δεν ήσασταν εσείς, πώς την ξέρετε;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Την ξέρω. Υπάρχει γραμμένη. Το 95% του κειμένου σας είναι αυτό το κείμενο με μικρές προσθήκες.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Απολογισμός του 2016 ήταν και αυτός, οπότε παρόμοια πράγματα είναι.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Ναι, ναι.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ε, τι ναι;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Τώρα, να μιλήσουμε για… μεμονωμένα να μιλήσουμε για την ΑΔΜΚΕΣ. Μιλήσατε, γράφετε εδώ για sea track πρόσβασης ΑΜΕΑ. Το ξέρεις ότι το περσινό sea track είναι απλήρωτο. Όχι είναι απλήρωτο, όχι για κανέναν άλλο λόγο, γιατί δεν υπάρχει ανάθεση. Δεν υπάρχει, δεν έχει γίνει η διαδικασία για να πληρωθεί αυτός ο άνθρωπος, για το 2016 μιλάω.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Από πού; Από το δήμο;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Από την ΑΔΜΚΕΣ, από την ΑΔΜΚΕΣ.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Δεν γίνεται απολογισμός της ΑΔΜΚΕΣ εδώ απόψε.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Γιατί αναφέρεις την ΑΔΜΚΕΣ εδώ πέρα;

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Αναφέρω ότι η εταιρεία τοποθέτησε το sea track.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Ναι, εντάξει, και εγώ λέω ότι αυτοί οι άνθρωποι ψάχνουν τα λεφτά τους.

Διανοίξατε τους δρόμους, που ολοκληρώνουν το οδικό δίκτυο. Θεωρείς δηλαδή στα σοβαρά ότι αυτό που υπάρχει εκεί στην προέκταση της Αναβύσσου, ολοκληρώνει το οδικό δίκτυο της Αναβύσσου; Κάποιο λάθος.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Δεν είναι οι τελευταίοι δρόμοι του σχεδίου πού δεν είχανε διανοιχθεί;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Αυτό δεν είναι διάνοιξη.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Δεν είναι οι τελευταίοι δρόμοι;

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Ναι, είναι. Δεν είναι διάνοιξη που ολοκληρώνει το οδικό δίκτυο.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Ναι Αντρέα, αλλά συμπλήρωσα ότι έχει κατατεθεί μελέτη για την ασφαλτόστρωση και τα πεζοδρόμια.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Εντάξει.

Δήμαρχε έχετε εξαγγείλει ένα πρόγραμμα 13.000.000 την πρώτη χρονιά. Τώρα 43.000.000. Έχεις πει στην παρουσίαση αυτή του Φεβρουαρίου – Μαρτίου ότι έχεις υλοποιήσει το 90% του έργου σου και κάθομαι εγώ ο αφελής και σκέφτομαι, άμα έχεις κάνει το 90% στα δυόμιση χρόνια, τα άλλα 43.000.000 που εξαγγέλλεις τώρα, που μεταξύ μας, είναι ανακάτεμα παλιών, νέων, υπολειπόμενων, πάνε και έρχονται, δεν μπορείς να βρεις άκρη.

 

Διαβάζω εδώ για ΚΕΛ κλειστού τύπου. Αυτό αφού το έντυπο της ΕΥΔΑΠ μιλάει για δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια, με εξωτερικές δεξαμενές, γιατί το βαφτίζουμε κλειστού τύπου; Αφού δεν είναι κλειστού τύπου. Κλειστού τύπου είναι η πρωτοβάθμια. Η δευτεροβάθμια και η τριτοβάθμια δεν είναι.

Σχέδια πόλης. Πείτε μας ουσιαστικά το 2016 ποια βήματα γίνανε

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Εκεί δεν αναφέρεται στην ανάλυση, αλλά τα ανέλυσα  ένα – ένα. Ε

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Ναι, εν πάση περιπτώσει καλό είναι να γίνει ένα συμβούλιο και να εξηγηθούν αυτά καλύτερα και για να… τέλος πάντων, η άποψή μου στο θέμα είναι ότι, πολύ λίγα Δήμαρχε αφορούν το 2016 από τα πεπραγμένα. Έχετε προβλήματα σαν διοίκηση τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσετε και να μην τα κρύβετε και να τα φορτώνετε σε άλλους. Και κατ’ εμέ υπάρχει ένα θέμα, το στίγμα της διοίκησής σας το δίνουνε τρεις άνθρωποι. Εσύ, η κυρία Κόλλια και ο κύριος Γκέραλης.

Εσύ, με ενέργειες όπως η κακή κατ’ εμέ διαχείριση της υπόθεσης του ΚΕΛ και τα μαθήματα δημοκρατίας που μας παρέδωσες με τις μεταθέσεις των δύο υπαλλήλων, είναι κάτι το οποίο δεν σε τιμά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ:  τι εννοείτε; Δεν κατάλαβα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Θεωρώ ότι η κακή διαχείριση που έχεις κάνει στο ΚΕΛ, το έχω εξηγήσει.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Για τις μεταθέσεις ρώτησα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Οι μεταθέσεις δύο υπαλλήλων στον Κουβαρά και στο υπόγειο, δεν εξυπηρετούν κανένα οργανόγραμμα του δήμου, αλλά κινούνται σε μια άλλη λογική.

Η κυρία Κόλλια, με ευθύνη κυρίως δική της, έχει απαξιώσει τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, με αποκορύφωμα το περιστατικό που έγινε στη συνεδρίαση, εδώ στην αίθουσα αυτή, με τον άνθρωπο ο οποίος είχε το επεισόδιο υγείας. Είναι δύο χαρακτηριστικές στιγμές της λειτουργίας και του τρόπου που αντιλαμβάνεται τα πράγματα η κυρία Κόλλια.

Και τρίτον, με τον κύριο Γκέραλη, ο οποίος έφυγε δυστυχώς, έχουμε έναν σύμβουλο ο οποίος προσπαθεί να θυμηθεί τις παλιές περιόδους του real estate της τετραετίας 2003 – 2007, και προσπαθεί να βρει χώρο για να κάνει ένα κοιμητήριο και έχει πετύχει ειλικρινά τρεις φορές να λύσει το πρόβλημα του κοιμητηρίου, το τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί το δήμο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ο άνθρωπος ότι ήτανε άρρωστος εγώ πώς να το ξέρω κύριε Κωνσταντέλλο, ότι είχε πρόβλημα; Εγώ δεν τον ήξερα καν. Άκουσα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Σας είχε πει η κυρία Ράπτη

ΠΡΟΕΔΡΟΣ:  Η κυρία Ράπτη είπε γενικώς ότι μπορεί να συμβεί κάτι και προς τιμήν της που το επισήμανε. Εντάξει, όταν είδαμε το πρόβλημα το συζητήσαμε και αποφασίσαμε να πάμε κάτω. Δεν ήτανε συμβούλιο αυτό, με τους συμβούλους στην πλάτη μου. Έγινε το επεισόδιο, εγώ δεν γνώριζα ότι άρρωστος άνθρωπος ήρθε εδώ. Πώς να το ξέρω δηλαδή; Μπορώ να το ξέρω; Εν πάση περιπτώσει, λυπάμαι για τον άνθρωπο, νομίζω ότι είναι καλά.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Κύριε Κωνσταντέλο, καταρχήν την διοίκηση δεν την εκφράζουν τρεις άνθρωποι όπως είπατε. Εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το έργο όλων των Αντιδημάρχων και των προηγούμενων, όπου άλλαξαν πριν από περίπου εφτά – οχτώ μήνες, στα μισά δηλαδή της θητείας και των καινούργιων Αντιδημάρχων και των Προέδρων των τοπικών συμβουλίων και των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων και όλης της δημοτικής μας παράταξης. Είμαι λοιπόν απόλυτα ικανοποιημένος και εκφράζουν απόλυτα αυτό για το οποίο ξεκινήσαμε και αυτό βάσει του οποίου συνεχίζουμε.

Όταν κάνετε τέτοιου τύπου κριτική δεν με αφήνετε και εμένα ουσιαστικά να αγιάσω και να μην σας απαντήσω ότι, δείτε και τη δική σας δημοτική παράταξη τι γίνεται από την αρχή της θητείας, όπου υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν έχουν εμφανιστεί σε κανένα δημοτικό συμβούλιο, όπως και ότι, και ο επικεφαλής της δημοτικής σας παράταξης μας ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ότι δεν θα ξαναμετέχει. Είναι προς φυγήν. Και μάλιστα χωρίς να έχει ενημερώσει τη δική σας παράταξη. Ξέρουμε και τους δικούς σας τους τριγμούς.

Θέλω να ρωτήσω ένα πράγμα  από δέκα μετακινήσεις προσωπικού που έχουν γίνει για να καλυφθούν ανάγκες των υπηρεσιών, γιατί σας έχουν επισημανθεί δύο; Πραγματικά είναι απορίας άξιο αυτό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Γιατί και τα δύο πρόσωπα αυτά είναι διαμαρτυρόμενα…

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Πάνω από δέκα.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟΣ: Δεν έχω ακούσει κάποιον άλλον να διαμαρτύρεται.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Έχουν γίνει πάνω από δέκα μετακινήσεις. Γιατί πραγματικά ανέφερα και πριν ότι είμαστε μείον εβδομήντα άτομα προσωπικό. Υπάρχει υποστελέχωση και στις διοικητικές υπηρεσίες εκτός από το εργατοτεχνικό προσωπικό, και κάνουμε μόνιμα μετακινήσεις. Μόνιμα μετακινήσεις προσωπικού εννοώ ή δεύτερες αρμοδιότητες στο προσωπικό για να μπορέσουν να βγάλουν εις πέρας το έργο. Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο έχουνε γίνει μέχρι στιγμής πάνω από δέκα μετακινήσεις. Από πάνω – κάτω, από κάτω – πάνω, διπλή αρμοδιότητα σε κάποιους εργαζόμενους οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες και μπορούν να τις υποστούν και είχαν και τη διάθεση βέβαια να το κάνουν. Έχει σημασία αυτό. Ωστόσο, από τις δέκα μετακινήσεις, εγώ θέλω να σας ενημερώσω, ότι και οι δέκα δεν είναι ικανοποιημένοι. Είναι λογικό ότι κάποιον αν του αλλάξεις κάποια συνήθεια κ.λπ., είναι διαμαρτυρόμενος. Δεν του αρέσει να αλλάξει συνήθεια. Από την άλλη όμως, η υπηρεσία πρέπει να λειτουργήσει. Και πραγματικά απορώ γιατί επισημαίνετε δύο μετακινήσεις, όταν έχουνε γίνει πάνω από δέκα. Πραγματικά, έτσι μου κάνει εντύπωση αυτό.

 

Categories