ΔΙΟΡΘΩΣΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΒΒ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ
ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Για να αποτρέψουμε την υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής και την κατάρρευση της τοπικής οικονομίας στο δήμο μας
Οι κάτοικοι του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης παρατηρούμε με έντονη ανησυχία την “επίθεση” για εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση της περιοχής μας που έχει ξεκινήσει από οργανωμένα οικονομικά συμφέροντα, με απρόβλεπτους κινδύνους για το οικιστικό και το φυσικό περιβάλλον, για τα ιστορικά μνημεία, για την τοπική οικονομία και κυρίως για την ποιότητα της ζωής μας. Βέβαια βαρύτατες ευθύνες για τη συνεχή υποβάθμιση της πόλης μας και της ζωής μας έχει τόσο η κυβέρνηση, όσο και η δημοτική αρχή που όχι μόνο αδιαφορούν για την καταστροφή που προκαλεί η κερδοσκοπική βουλιμία των λεγόμενων επενδυτών αλλά την ενθαρρύνουν με τους νόμους και τις αποφάσεις που παίρνουν. Συγκεκριμένα:
1 Για της χρήσεις γης
Με τις αποφάσεις 367/2017 & 384/2017 του δημοτικού συμβουλίου επιχειρείται η μετατροπή της Βούλας από περιοχή αποκλειστικής, σε περιοχή γενικής κατοικίας, αρχής γενομένης από τα οικοδομικά τετράγωνα 202 & 203, όπως και τα 205 & 206. Αυτό σημαίνει ότι επιχειρείται για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου να ανοίξει ο δρόμος για οχλούσες εμπορικές χρήσεις, που ρυπαίνουν το περιβάλλον και υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας, ενώ ταυτόχρονα θα επεκταθεί σε όλη τη Β. Παύλου η κυκλοφοριακή ασφυξία που επικρατεί σήμερα στην κεντρική πλατεία της Βούλας
2 Για τις ελεύθερες ακτές
Με άλλη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρείται η παραχώρηση των τριών ελεύθερων ακτών του δήμου (πρ. Κάμπινγ, Β’ πλαζ Βούλας και ελεύθερη ακτή Βάρκιζας) σε επιχειρηματίες για τσιμεντοποίηση και εμπορευματοποίηση με αποτέλεσμα αφενός να μην έχουν οι πολίτες ελεύθερη η πρόσβαση για κολύμπι και αφετέρου οι ακτές να μετατραπούν σε χώρους νυχτερινής διασκέδασης, με έντονη μουσική, πυροτεχνήματα και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες, καταστάσεις τις οποίες ήδη βιώνουμε από τις επιχειρήσεις που διαχειρίζονται τις εμπορευματοποιημένες ακτές του δήμου.

Categories