Εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας, του ΝΠΔΔ Σφηττός σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορωπίου (ΕΕΒΕΚ)

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΡΩΠΙΑΣ
Εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας, του ΝΠΔΔ Σφηττός σε συνεργασία με την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Κορωπίου (ΕΕΒΕΚ)
Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017 ξεκινάνε οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας, του ΝΠΔΔ Σφηττός σε συνεργασία με την ΕΕΒΕΚ . Στις 5 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη (πεζόδρομος Ολυμπιονίκη Γ.Σ Παπασιδέρη 13) θα λειτουργήσει για τα μικρά παιδιά του Κορωπίου εργαστήριο Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών. Στη συνέχεια τα παιδιά του Κορωπίου θα μεταβούν στην Κεντρική πλατεία για να στολίσουν το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης.Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί μια από τις κεντρικές εκδηλώσεις των διοργανωτών που σηματοδεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων 2017: ο φωτισμός του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στο κέντρο του Δήμου Κρωπίας. Ο ΕΕΒΕΚ οργανώνει την ίδια ημέρα «Λευκή Νύχτα» προσφορών με εξαιρετικά χαμηλές τιμές από τα εμπορικά καταστήματα ενώ στην κεντρική πλατεία, ιδιωτικές σχολές Χορού του Κορωπίου ετοιμάζουν εκπλήξεις. Παράλληλα θα διεξάγονται παιχνίδια με Χριστουγεννιάτικες μασκώτ.Η συνέχεια είναι αρκετά ενδιαφέρουσα καθότι η εξαιρετική ομάδα μουσικών της Δημοτικής Φιλαρμονικής θα παιανίζει Χριστουγεννιάτιμες μελωδίες ενώ τη σκυτάλη θα πάρει ένα ποντιακό πολιτιστικό σύνολο που θα παρουσιάσει το σατυρικό θεατρικοχορευτικό δρώμενο των «Μωμόγερων». Οι Μωμόγεροι αναμένεται να απασχολήσουν αρκετή ώρα το κοινό καθότι έχουν αποφασίσει να μετέχουν στη ζωή της πόλης με τον δικό τους παραδοσιακό τρόπο.Οι κεντρικές εκδηλώσεις συνεχίζονται την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 (ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα).
Στο πλαίσιο των κεντρικών εκδηλώσεων οι συνδιοργανωτές έχουν επίσης οργανώσει μια σειρά από ενέργειες και δράσεις που αναμένεται να συγκεντρώσουν την προτίμηση των παιδιών και των οικογενειών τους όπως :
• Το παραδοσιακό τρενάκι των Χριστουγέννων θα κάνει την εμφάνισή του για τρεις ημέρες : Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου από 18:00 με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία, Σάββατο 16 Δεκεμβρίου από 11:00 έως 14:00 και από 17:00 έως 19:00 με αφετηρία την Κεντρική Πλατεία ενώ την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου θα έχει αφετηρία την Πλατεία Αγάλματος από τις 17:00 έως 19:00.
• Η Χιονόμπαλα στην Πλατεία Αγάλματος, Σάββατο 23 Δεκεμβρίου και Κυριακή 24 Δεκεμβρίου από τις 10:30 έως 14:30 και από 16:30 έως 20:30.
• Τα Σπιτάκια των Χριστουγέννων στο Κέντρο του Κορωπίου με πολλές εκπλήξεις.

Άλλες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου έχουν οργανώσει, το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Κρωπίας KΔΑΠ-ΚΕΔΚ, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο Δημαρχείο Κρωπίας ενώ οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί ΝΠΔΔ Σφηττός ετοιμάζουν μια ξεχωριστή εορτή την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017 στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου στις 18:00.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
(17-28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017)

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, 19:00, Αμφιθέατρο Δημαρχείου Κορωπίου
«Ο παραμυθένιος χορός των Χριστουγέννων». Τέσσερις συγγραφείς διαβάζουν τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια τους. Το Λύκειο Ελληνίδων Κορωπίου πλαισιώνει μουσικοχορευτικά την εκδήλωση.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017
-11:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη. Χοροθεατρική παράσταση για παιδιά 3-12 ετών από την ομάδα «Παιδική Θεαμάτων».
-20:00 Δημαρχείο Κρωπίας. Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής που δημιουργεί πλέον μια μουσική παράδοση στα δημοτικά δρώμενα του Κορωπίου.

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, 20:30, Αμφιθέατρο Δημαρχείου Κρωπίας
Συναυλία jazz μουσικής από το μουσικό σύνολο «Τrilogia» με τους, Γιώργο Τρανταλίδη, Παναγιώτη Σαμαρά και Γιώργο Κοντραφούρη. Ιδιαίτεροι προσκεκλημένοι οι, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Βασίλης Ξενόπουλος.

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, 11:00, Δημοτική Βιβλιοθήκη. «Υποδεχόμαστε τον καινούργιο χρόνο». Εργαστήρι κατασκευής γουριών (απευθύνεται σε παιδιά 6-12 ετών)

Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη

Categories