“Η Μαργαρίτα και η θάλασσα”. Η Παρουσίαση του 2ου βιβλίου της Μιχαέλας Αντωνίου. video

Συμφέροντα, πάθη, περίπλοκες ανθρώπινες σχέσεις και μια ταλαντούχα, νεαρή ηρωίδα που εμπλέκεται ακούσια στις «υποθέσεις» του ιστού της υψηλής κοινωνίας, ενώ η ίδια αναζητά μόνον τον έρωτα και την επαγγελματική αποκατάσταση στην σύγχρονη Ελλάδα.

Οι περιπέτειες της Μαργαρίτας Τριάντη συνεχίζονται στο δεύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα της Μιχαέλας Αντωνίου, με την υπόθεση να εξελίσσεται στην Αθήνα και στην Χώρα της Ανδρου.

Το βιβλίο είναι γραμμένο σε σύντομα κεφάλαια, κινηματογραφικά, μεταφέροντας εικόνες, λαογραφικά στοιχεία, διαλόγους αλλά και την υπόσταση της κοινωνίας του Κυκλαδίτικου νησιού με την μακρά εφοπλιστική παράδοση.

Παρότι μόλις στο δεύτερο βιβλίο της, η συγγραφέας είναι «κυρίαρχος» της μεθοδολογίας του αστυνομικού μυθιστορήματος, κτίζοντας μια πλοκή χωρίς κενά, κρατώντας όμως τους αναγνώστες στο σκοτάδι μέχρι το τέλος ως προς τον πραγματικό ένοχο. Πέρα από την πλοκή και τους χαρακτήρες, είναι η έκπληξη και η ανατροπή του τέλους, μαζί με τον λόγο που ρέει, που εγγυώνται την επιτυχία αυτού του βιβλίου. Σύμφωνα με όλες τις…ενδείξεις, η Μιχαέλα Αντωνίου βρίσκεται καθ’ οδόν προς την δημιουργία μιας σειράς αστυνομικών μυθιστορημάτων, όπου οι αναγνώστες θα συναντούν την κεντρική ηρωίδα, γνωρίζοντάς την ολοένα και καλύτερα, αποκτώντας «οικειότητα» μαζί της και αναζητώντας να συνεχίσουν να παρακολουθούν τις περιπέτειές της. (Δήμητρα Κατραμάδου)

Δείτε το video της εκδήλωσης, Βιντεοσκόπηση-επιμέλεια: Paraktios.gr

 

Δείτε φωτο ΕΔΩ

Categories