ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Μετά από εφτά χρόνια, μετά από διαρκείς αναβολές, ολοκληρώθηκε χθες μετά από εξαήμερη ακροαματική διαδικασία, που ξεκίνησε στις 17 Νοεμβρίου του 2017, στο Μικτό Ορκωτό κακουργιοδικείο Αθηνών η σοβαρότερη ίσως από άποψη κατηγοριών δίκη, για τα γεγονότα του αγώνα της Κερατέας (11/12/2010-18/04/2017).
Στη δίκη, κατηγορούμενοι με βαρύτατες κατηγορίες , ήταν εφτά συμπολίτες μας από την Κερατέα και το Λαύριο.
Οι κατηγορίες αφορούσαν γεγονότα και συλλήψεις που έγιναν στις 8/02/2011 τη γνωστή πλέον στην κοινωνική μνήμη του Δήμου μας μαύρη Τρίτη, όταν διμοιρίες ΜΑΤ εισέβαλλαν στην πόλη της Κερατέας.
Χθες το δικαστήριο ΑΘΩΩΣΕ για όλες τις κακουργηματικές κατηγορίες ΟΛΟΥΣ τους κατηγορούμενους.
Η απόφαση του δικαστηρίου που βασίσθηκε σε μια επική αγόρευση για τους αγώνες της κοινωνίας μας από την εισαγγελέα. Είναι άλλη μια, αλλά με τεράστιο ηθικό βάρος ΔΙΚΑΙΩΣΗ του νόμιμου δίκαιου και ανυποχώρητου αγώνα μας.
Συνολικά κατέπεσαν στο δικαστήριο όλες οι κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούσαν 4 κατηγορούμενους και όλες οι πλημμεληματικές που αφορούν και τους 7 κατηγορούμενους, εκτός μιας πλημμεληματικής για έναν κατηγορούμενο, για τον οποίο ασκήθηκε έφεση.
Την ακροαματική διαδικασία των έξι ημερών παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες μας, ενώ περίπου 20 από αυτούς ήταν μάρτυρες υπεράσπισης.
Ο Δήμος Λαυρεωτικής, όλες οι παρατάξεις χαιρετίζουν τη μεγάλη αυτή δικαστική νίκη, που προστίθεται σε μια αλλυσίδα τέτοιων δικών με θετικό αποτέλεσμα.
Εκφράζουμε δημόσια τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συμπαραστάθηκαν και συμπαραστέκονται σε αυτή τη φάση στους δικαστικούς αγώνες, ιδίως στους δικηγόρους και στην Ελληνική δικαιοσύνη.
Η δίκη αυτή ίσως ήταν η σημαντικότερη, όμως ας μην ξεχνάμε ότι απομένουν και άλλες ακόμη.
Η περιοχή μας, η Κερατέα, ο Δήμος μας δικαιώνεται σε κάθε επίπεδο για το μεγάλο αγώνα, που έδωσε και δίνει από το 1996 έως σήμερα, και ιδιαίτερα τις 128 ημέρες.

ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Categories