ΑΕΣΑΦ Κούρος – ΜΕΝ Ιλίου 74-79

Πρωτάθλημα ΕΣΚΑ
Β΄Κατ.-2ος Όμ.-13η Αγων.

Δεν κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση ο Κούρος και έχασε φυσιολογικά από μια μαχητική και «δεμένη» ομάδα η οποία έπαιξε σκληρή άμυνα, είχε δύο πολύ καλούς παίκτες (Τσερώνης, Φίλιος) και ορθολογική καθοδήγηση από τον πάγκο.

Με το σφύριγμα της έναρξης οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 7-0 κάτι που ανάγκασε τον κόουτς Σίμο να ζητήσει αμέσως τάιμ άουτ. Αυτό αποδείχθηκε χρήσιμο γιατί ο Κούρος έδειξε να ξυπνά από το λήθαργο, με τον Μπίρμπα να παίρνει πρωτοβουλίες και να ισοφαρίζει προσωρινά σε 11-11, αλλά το τέλος του δεκαλέπτου βρήκε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 25-21.

Σε άλλες εποχές μια διαφορά 3-5 πόντων ο Κούρος θα την κάλυπτε σε ελάχιστα λεπτά καλού παιχνιδιού. Απόψε όμως οι παίκτες του δεν είχαν ενέργεια και ψυχικές δυνάμεις. Ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα της τρίτης περιόδου. Είχαν προβλήματα κυρίως στην άμυνα, αλλά και όταν οι φιλοξενούμενοι έχασαν ρυθμό με την αποβολή του Τσερώνη, ο Παξινός ήταν μόνος στην προσπάθεια για ανάκαμψη.

Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, αν και έχασαν για ένα ολόκληρο δεκάλεπτο τον καλύτερο τους παίκτη δεν πανικοβλήθηκαν και αφού δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα, είχαν πρωτίστως καλή διαχείριση του παιχνιδιού από τον πάγκο και διατήρησαν την πρωτοπορία μέχρι το τέλος.

Συνεπώς δίκαια οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν νικηφόρα τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και άφησαν τους γηπεδούχους και τους λιγοστούς θεατές που παρακολούθησαν το παιχνίδι, προβληματισμένους.

Διαιτητές: Κονταράτος, Τσολάκος

Δεκάλεπτα: 21-25, 41-46, 61-64, 74-79.

ΚΟΥΡΟΣ (Σίμος): Τσόλας 2, Τσιούβας, Σπυρίδης 2, Κατσίκης 1, Μπίρμπας 12 (1), Αντωνίου 2, Γεωργαντάς 3, Παξινός 23 (1), Κονδύλης 6, Ζεκάκος 11, Ψωμαδέρης 12 (2), Αμπλιανίτης.

ΜΕΝ ΙΛΙΟΥ (Γεωργαλάς, Κατσιώτης): Γραμμένος, Μουρτογιάννης, Αντωνόπουλος Α. Β. 6 (2), Καρυάτης 8 (2), Φίλιος 21 (2), Αντωνόπουλος Ι. Β. 5, Τριαντογιάννης 5, Κώτσιας 13, Τσερώνης 17 (2), Μαντέλος, Παπαδάκης 4

Πηγή:https://sportcity.gr/

Categories