2ο Γυμνάσιο Καλυβίων/Λαγονησίου – 1ος διαγωνισμός ορθογραφίας!! (video-φωτο)

Δεν είναι λίγες οι φορές που  μέσα από την ιστοσελίδα μας έχουμε προβάλλει και αναδείξει εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες των Σχολείων του Δήμου Σαρωνικού και κάθε φορά που το κάνουμε  βρισκόμαστε προ ευχάριστης έκπληξης. Οι μαθητές των σχολείων μας -όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης- όχι μόνο αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι ζωντανά και ενεργά κύτταρα της τοπικής μας κοινωνίας αλλά πολλές φορές σε αποστομώνουν με τον ενθουσιασμό και την σοβαρότητα που ανταποκρίνονται – εκτός ‘αλλων – σε ιδιαίτερες προκλήσεις που αφορούν στην εξέλιξη του γνωστικού τους πεδίου.

Ο 1ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑΣ που έγινε στο 2ο Γυμνάσιο Καλυβίων την Κυριακή 28/1/18, αποδεικνύει όλα αυτά, αφού  88 μαθητές του Γυμνασίου ανταποκρίθηκαν στην πρωτότυπη πρόσκληση- εκδήλωση που ήταν ιδέα καθηγητριών φιλολόγων την οποία υιοθέτησε και υποστήριξε η Διευθύντρια κυρία Γεωργούλη, καθώς και ο Σύλλογος Γονέων.

Οι 88(!!) μαθητές συμμετείχαν επί δύο μήνες σε προκριματικές διαδικασίες και οι 24 που  “πέρασαν” στον τελικό της Κυριακής 28/1, κλήθηκαν να αποδείξουν τις ικανότητες τους δημοσίως ενώπιον γονέων και φίλων σε έναν διαγωνισμό ορθογραφίας με μεγάλη δυσκολία.

Σημειώνεται ότι, όπως οι ίδιοι γονείς δηλώνουν, η διοργάνωση ήταν άψογη από μέρους των καθηγητριών που την συντόνισαν.

Την 4η και 3η θέση κατέλαβαν οι ΦΘΙΩΤΑΚΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΑ και  ΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΣΙΝΟΗ αντίστοιχα ενώ για την 1η θέση “πάλεψαν” σκληρά  η ΚΕΦΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ και ο ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΜΑΝΟΣ, οι οποίοι στο τέλος θεωρήθηκαν και οι 2 νικητές.

Τα έπαθλά τους (ένα τάμπλετ για τους πρώτους, και από μία δωροοεπιταγή των 40 και των 30 ευρώ για την 2η και τρίτη θέση αντιστοίχως, από μαγαζί της περιοχής μας, και δωρεά του συλλόγου γονέων) και θα ενισχυθούν από το 15μελές με ένα επιπλέον τάμπλετ.

Συγχαρητήρια στο Διδακτικό προσωπικό του Γυμνασίου και στον Σύλλογο Γονέων αλλά κυρίως στα παιδιά για την συμμετοχή τους!!!

Δείτε τον πρόλογο της Διευθύντριας του Γυμνασίου καθώς και μικρά αποσπάσματα από την αγωνιστική διαδικασία

Δείτε φωτο στη σελίδα του Συλλόγου Γονέων του 2ου Γυμνασίου ΕΔΩ απ όπου “δανειστήκαμε” τις λεπτομέρειες

Ευχαριστούμε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για το υλικό που μας έστειλε –Paraktios-

Categories