Ενημέρωση για το κοιμητήριο Γερακίνας από τον Πρόεδρο της Κοινότητας. video-φωτο- το έγγραφο ¨κλειδί”

Αναβλήθηκε λόγω μη απαρτίας  η αποψινή (31/1/18) προγραμματισμένη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Π Φώκαιας λόγω μη απαρτίας. Ωστόσο ο Πρόεδρος Νάσος Παπουτσής ενημέρωσε τους κατοίκους που είχαν προσέλθει κυρίως για το θέμα της νέας εξέλιξης του Κοιμητηρίου Γερακίνας. Πριν απ αυτό, ανακοίνωσε τις εξελίξεις για το ζήτημα του κάμπινγκ και το μπλοκάρισμα της ΜΠΕ της Επιχείρησης ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ. (Για το ζήτημα του κάμπινγκ θα αναφερθούμε ιδιαιτέρως σε άλλη ανάρτηση)

Σε ότι αφορά το Κοιμητήριο της Γερακίνας, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης και τις προσπάθειες όλων των προηγούμενων Διοικήσεων για να φτάσει στο έγγραφο “κλειδί” της Διεύθυνσης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, το οποίο απευθύνεται στην Δ/νση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στο Δασαρχείο Λαυρίου και σύμφωνα με το οποίο  η έκταση  όπου έχει σχεδιαστεί το κοιμητήριο είναι τμήμα τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου που ίσχυε πριν αυτή  κηρυχτεί  αναδασωτέα και συνεπώς πρέπει να ανακληθεί η απόφαση για το τμήμα που αφορά το κοιμητήριο. Στο έγγραφο αναφέρεται σαφώς πως δεν είναι συμβατή  και δεν είναι δυνατή η ταυτόχρονη ισχύς των δύο διοικητικών πράξεων (του ρυμοτομικού και της απόφασης περί αναδασωτέας περιοχής) Δείτε το απόσπασμα του εγγράφου που είναι σε κόκκινο πλαίσιο.

Αξίζει να σημειωθεί η αναφορά του Προέδρου και άλλων , πως αυτή η εξέλιξη είναι ¨ταφόπλακα” σε όποια σκέψη για εγκατάσταση ΚΕΛ στην περιοχή της Π.Φώκαιας.

Στην ενημέρωση εκτός του μοναδικού Συμβούλου που προσήλθε (B.Τσούνης), παραβρέθηκε ο τ. Αντιδήμαρχος Ηλίας Μποκοβάλας και ο Ταξίαρχος ε.α. Χρήστος Τσιγαρίδας ο οποίος εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία σε ότι αφορά το χρόνο που θα απαιτηθεί για να εκδοθεί η απόφαση ανάκλησης της Αναδάσωσης του χώρου όπου θα φιλοξενήσει το Κοιμητήριο. Επίσης παρόντες ήταν αρκετοί Δημότες και ο τ. Κοινοτάρχης κος Μάγειρας, που επί δικής του Διοίκησης είχε ξεκινήσει η διαδικασία έγκρισης του ρυμοτομικού σχεδίου. Παρόντες επίσης και οι αντιδρώντες στην δημιουργία Κοιμητηρίου κοντά στην περιοχή της ΑΤΕ οι οποίοι έμειναν πλήρως ικανοποιημένοι αφού κανένα πλέον δεν θα ενοχλεί η δημιουργία Κοιμητηρίου στην Γερακίνα. Χαρακτηριστική η τελευταία φωτογραφία της ανάρτησης όπου ο κος Βαριάς ανταλλάσσει  θερμή χειραψία με τον Νάσο Παπουτσή!

Δείτε την ενημέρωση από τα live videos του Paraktios


ΤΟ ΦΕΚ για την έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου όπου εμφαίνεται και η θέση του Κοιμητηρίου καθώς και η όδευση προς αυτό


Το έγγραφο της Δνσης Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και το συμπέρασμα “κλειδί” σε κόκκινο πλαίσιο

 

 

Ν.Παπουτσής και  Λ.Βαριάς σε θερμή χειραψία μετά το τέλος της ενημέρωσης

 

Categories