Κοιμητήριο Καλυβίων. Παραμένουν οι απαράδεκτες συνθήκες ανακομιδής των λειψάνων.

Λόγω επικαιρότητας, επαναφέρουμε το ζήτημα της αξιοπρεπούς ανακομιδής των οστών των νεκρών μας που φαίνεται πως είναι μακρινή και απατηλή προσδοκία για το Κοιμητήριο Καλυβίων.

Μπορεί η Δημοτική Αρχή να ψάχνει  χώρο για ένα σύγχρονο και μεγάλο Κοιμητήριο στην περιοχή μας , κάτι στο οποίο συμφωνούμε φυσικά, όμως από το 2014 (προεκλογικά μέσω συνεντεύξεων με τους υποψηφίους Δημάρχους) που μέσα απ αυτή την ιστοσελίδα αναδείχτηκαν οι άθλιες και ταπεινωτικές για τους συγγενείς των νεκρών  συνθήκες εκταφής, δεν φαίνεται να επιλύεται αποτελεσματικά καθώς το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με έκδηλη αδιαφορία.

Μετά την μεγάλη δημοσιότητα μέσω του Paraktios,  το ζήτημα της λειτουργίας των Κοιμητηρίων, ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 21/6/16 υπό μορφή ερώτησης από τον επικεφαλής της μειοψηφίας Μανώλη Τσαλικίδη για να επιβεβαιώσει και ο Δήμαρχος την κάκιστη λειτουργία των Κοιμητηρίων και να δηλώσει μαζί με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Σάββα Γκέραλη, πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθει προς έγκριση ο νέος κανονισμός λειτουργίας των Κοιμητηρίων κάτι που  ακόμα περιμένουμε….

Παράλληλα, ο ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ σε δύο συνεχείς ετήσιες εκθέσεις του, έχει συμπεριλάβει τις προτάσεις του για την κατασκευή ειδικών οικίσκων στα υπάρχοντα κοιμητήρια προκειμένου “να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής ανακομιδή των λειψάνων

Η μόνη πρόοδος,  η κατασκευή του οικίσκου τον Απρίλιο του 2017 (!!) που απλά περιμένει εκεί από τότε, κάποιος η κάποιοι να τον εξοπλίσουν με πάγκους, νεροχύτες, αερόθερμα για το στέγνωμα και με ότι άλλο χρειάζεται για να συνάδει η διαδικασία της εκταφής με την λέξη “ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ”.

Μόνο ειρωνικά χαμόγελα και απογοήτευση προκαλεί η …συνέχιση των εργασιών καθώς μετά από ένα σχεδόν χρόνο τοποθετήθηκε ένας μικρός νεροχύτης για τις ανάγκες της πλύσης των οστών και θα δούμε στη συνέχεια (και πότε) πως θα εξελιχθεί αυτό το …μεγάλο εγχείρημα.

Η Πρόοδος εργασιών στον οικίσκο από τις αρχές του 2017!

 

Κοιμητήριο Καλυβίων. Με ρυθμούς χελώνας η κατασκευή του οικίσκου-Σε αναμονή του νέου κανονισμού από τον Ιούνιο του 2016! (το τελευταίο Δημοσίευμά μας στις 2 Οκτ 2017)

 

ο οικίσκος που τοποθετήθηκε στις αρχές του 2017

ο οικίσκος που τοποθετήθηκε στις αρχές του 2017

 

Απόσπασμα από την απάντηση του Συμπαραστάτη τον Ιούνιο 2016

Categories