Ναυτικός Όμιλος Λαγονησίου (ΝΟΛ). Απολογισμός 2017 με υψηλούς στόχους για το 2018!

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ

Λαγονήσι 06/02/2018

Με την απονομή επάθλων της ετήσιας κατάταξης των αγώνων ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θάλασσας του 2017, ολοκληρώσαμε την χρονιά που πέρασε και ευελπιστούμε σε ένα ελπιδοφόρο έτος για το 2018.

Ολοκληρώσαμε μια χρονιά γεμάτη αγώνες, άλλοτε σαν διοργανωτές, άλλοτε σαν συνδιοργανωτές και άλλοτε σαν συμμετέχοντες.

Με τον καπετάνιο μας Νίκο Αναγνώστου και το σκάφος μας ΑΝΑΧ καταφέραμε να κατακτήσουμε την 2 θέση στην Ετήσια Γενική Κατάταξη σκαφών Ανοικτής Θάλασσας και την 2 θέση Ελεγχόμενου Στίβου.
Κάναμε 7 σχολεία Ανοικτής θάλασσας και δώσαμε διπλώματα σε πάρα πολλούς νέους καπετάνιους, όπου με την συμμετοχή τους λάβαμε μέρος σε περισσότερους από 40 αγώνες ανοικτής θάλασσας.

Διοργανώσαμε για πρώτη φορά στο Δήμο μας το πρώτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Open Bic 2017 Αγοριών –Κορασίδων όπου στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Διοργανώσαμε για μία ακόμα χρονιά τον ετήσιο διασυλλογικό αγώνα μας «SARONIKOS – GRAND RESORT CUP 2017» με πάνω από 120 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Συνδιοργανώσαμε μαζί με τους Ναυτικούς ομίλους του Δήμου μας για δεύτερη χρονιά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Optimist.

Συμμετείχαμε με την αγωνιστική Ομάδα μας σε 17 διασυλλογικούς αγώνες, 2 πανελλήνια πρωταθλήματα και 1 κύπελλο ταξιδεύοντας τα χρώματα του ομίλου μας σε όλη την επικράτεια.

Με τη συμμετοχή 60 παιδιών στην καθιερωμένη εθελοντική εκστρατεία του «Let’s do it Greece» για την προστασία του περιβάλλοντος, κάναμε καθαρισμό ακτών και θαλασσών και με την υποστήριξη της Νείλος Α.Ε. & της VILEDA Α.Ε.
διοργανώσαμε σεμινάριο για να μάθουμε στους μικρούς μας φίλους τα οφέλη της ανακύκλωσης.

Στα πλαίσια της κοινωνικής μας ευθύνης σε συνεργασία με την Ορθοπεδική Κλινική του Παίδων Αγία Σοφία διοργανώσαμε ημερίδα υγείας, δίνοντας την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά του Δήμου μας να ελεχθούν δωρεάν για τυχόν μυοσκελετικά προβλήματα από τους πλέον ειδικούς.

Δεν μείναμε μόνο σε αγώνες διακρίσεις και κοινωνικές δράσεις. Καταφέραμε το 2017 και ανανεώσαμε όλο το στόλο μας με καινούργια σκάφη και πανιά για όλη την αγωνιστική ομάδα.

Στήσαμε μια νέα κατηγορία την κατηγορία των Laser 4,7 ώστε να μπορούνε να χαίρονται τη θάλασσα και παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας και να δώσουμε το όραμα της εξέλιξης και της επόμενης μέρας στους μικρούς μας αθλητές.
Ιστιοπλοΐα δεν είναι μόνο Optimist και Ανοιχτή θάλασσα (Μικροί – Μεγάλοι ιστιοπλόοι) πρέπει να υπάρχει και το ενδιάμεσο στάδιο και αυτό καταφέραμε δειλά, δειλά να το στήσουμε.

Διοργανώσαμε το πρώτο Σαρωνικό Summer Camp 2017 για παιδάκια ηλικίας από 5 έως 16 χρονών. Σε ένα ασφαλές και όμορφο περιβάλλον με την βοήθεια της πενταμελούς προπονητική μας ομάδα δώσαμε την δυνατότητα στους μικρούς μας συμμετέχοντες να μάθουν τα μυστικά της ιστιοπλοΐας, της κολύμβησης, του μπάσκετ και και βόλεΐ με μία συμμετοχή η οποία ξεπέρασε τα 40 παιδιά.

Συνεχίσαμε τα καλοκαιρινά Μαθήματα Κολύμβησης για παιδιά ηλικίας από 2 έως 10 χρόνων καθώς και το Aqua Aerobic και Yoga για Μέλη μας.

Συνεργαστήκαμε και κάναμε κοινές προπονήσεις με Ναυταθλητικούς Ομίλους όπως ο N.O.Παλαιάς Φώκαιας Αγίου Νικολάου, N.O.Παλαιού Φαλήρου, Ι.Ο.Πειραιώς και τον Ν.Ο.Ελλάδος.
Λόγω της θαλάσσιας ρύπανσης που υπέστη η ευρύτερη περιοχή του Σαρωνικού, είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε και να συνεργαστούμε στο προπονητικό μας κέντρο με τους καλύτερους ομίλους της Ελλάδος. .


Συνεχίζουμε και συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά αυτή τη χρονιά.

Ήδη έχουμε καταφέρει να Διεκδικήσουμε δυο Μεγάλους αγώνες το διασυλλογικό αγώνα της κατηγορίας J24 και την ημιτελική φάση του HELLENIC MATCH RACING TOUR 2018, δύο αγώνες διεθνούς φήμης με τους καλύτερους ιστιοπλόους της Ελλάδος.

Όραμα μας είναι να κάνουμε έναν όμιλο αντάξιο των προσδοκιών όλων μας, δίνοντας στα μέλη μας την δυνατότητα να χαιρόμαστε όλοι μαζί τις ομορφιές της θάλασσα.

Όλα αυτά βέβαια δεν θα τα είχαμε καταφέρει αν δεν είχαμε όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό μας τους δυο ένθερμους υποστηρικτές μας το κύριο Αθανάσιο Μαρτίνο και τον κύριο Παντελή Μαντωνανάκη και τους ευχαριστούμε θερμά για όλα αυτά που έχουν κάνει για τα παιδιά μας.

Τελειώνοντας θα ήθελα επίσης να πω ένα Μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους εσάς τους αφανείς ήρωες, «Στα Μέλη του Δ.Σ, στα μέλη μας, στους προπονητές μας, στον καπετάνιο μας, στην διοίκηση του ξενοδοχείου για την φιλοξενία που μας παρέχει όλα αυτά τα χρόνια, στους χορηγούς μας και στους φίλους μας» που με την καθημερινή βοήθεια σας καταφέρνουμε να διατηρούμε και να αναπτύσσουμε αυτόν τον όμιλο.

Γιατί όλοι μαζί μπορούμε!!!!

ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΥΣ!!!
ΔΥΝΑΤΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ!!!!!

Σας Ευχαριστώ,

Γιώργος Τσούμος
Πρόεδρος Ν.Ο.Λ.

ΝΟΛ

Categories