FC Lagonissi-Σχολή ποδοσφαίρου Ολυμπιακος. Κοπή πίτας με..παράπονα. video & Ρεπορτάζ.

Όχι μόνο τα μεγάλα Αθλητικά σωματεία του Δήμου μας αλλά και οι μικροί Αθλητικοί Σύλλογοι προβάλλονται στην ιστοσελίδας μας αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τα προβλήματά τους.

Ο λόγος για την Αθλητική Ένωση ΠΑΛΑΣ Λαγονησίου στην οποία 30-35 παιδάκια πέριξ της περιοχής της Παναγή Μιχάλη (δίπλα από τον Σύλλογο Ν. ΟΛΥΜΠΟΣ) βρίσκουν μία αθλητική διέξοδο σε ένα δημοφιλές και μαζικό σπορ, το Ποδόσφαιρο, με την συνεργασία του Ολυμπιακού.

Βρέθηκα λοιπόν χθες 6/2/18 εκεί  που η Σχολή FC Λαγονήσι “μοιράζεται” με τον ΑΟΛ το γηπεδάκι 5χ5, για να καταγράψω την κοπή της πίτας, μία απλή και λιτή τελετή χωρίς “επισήμους” και προαναγγελίες παρά μόνο με την παρουσία Προπονητών, των μικρών αθλητών και των γονιών τους.

Με την ευκαιρία, γονείς και προπονητής εξέφρασαν παράπονα για την έλλειψη φωτισμού ο οποίος ήταν σε λειτουργία πριν αρκετό καιρό με αποτέλεσμα να αναγκάζονται με κόπο και έξοδα να χρησιμοποιούν γεννήτρια και πρόσθετους προβολείς για τον φωτισμό του γηπέδου.

Πέρα απ αυτό όμως, εξέφρασαν και την αγανάκτησή τους καθώς το μοναδικό WC που υπάρχει, δεν βρίσκεται σε λειτουργία και είναι εύκολο κανείς να καταλάβει τι γίνεται όταν αυτό χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί και δεν είναι διαθέσιμο.

Αυτά τα ζητήματα έχουν πάρει και μία μορφή αντιπαλότητας προς το άλλο σωματείο που χρησιμοποιεί το χώρο και γενικότερα κατέγραψα μία έκρυθμη κατάσταση που σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχει. (Συνέχεια μετά το video)

Ήταν αυτονόητο για μένα, πριν δημοσιοποιήσω το video να διερευνήσω το θέμα για να έχουμε όλοι σφαιρική άποψη των προβλημάτων κι έτσι κατ αρχήν επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου ΝΕΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ, (Δημήτρη Παπαχρήστου) , την Αντιδήμαρχο Πέγκυ Γεωργοπούλου  και στο τέλος με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Γιώργο Σωφρόνη.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστου μου έδωσε πολύ διαφωτιστικές πληροφορίες για τον συγκεκριμένο χώρο ο οποίος σε κάποια σημεία ¨φιλοξενεί” τα λογότυπα του Συλλόγου που όμως εδώ και 2 χρόνια δεν ασκεί Διαχείριση στο Γηπεδάκι καθώς αυτό το προνόμιο πέρασε στο Δήμο Σαρωνικού.

Η Ηλεκτροδότηση στα φωτιστικά των κολονών γινόταν (η ακόμα γίνεται)  μέσω μπαλαντέζας από τα Γραφεία του Συλλόγου κάτι όχι μόνο παράτυπο αλλά και πολύ επικίνδυνο!

Η Αντιδήμαρχος Πέγκυ Γεωργοπούλου βλέποντας την επικινδυνότητα της κατάστασης αλλά και την διαμάχη μεταξύ των δύο Συλλόγων για το ποιος θα εξασφαλίσει φωτισμό στο γήπεδο κλπ, με έγγραφό της προς τον ΑΟΛ -δεν φαίνεται αν κοινοποιήθηκε και στο άλλο σωματείο- ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ το δικαίωμα των ομάδων να προπονούνται τις βραδινές ώρες λόγω επικινδυνότητας του τρόπου ηλεκτροδότησης, τονίζοντας ότι τόσο η ίδια όσο και ο Δήμος Σαρωνικού ουδεμία ευθύνη φέρουν σε περίπτωση πρόκλησης ατυχήματος. Με την ίδια επιστολή διαβεβαίωνε πως θα μεριμνήσει προκειμένου να εξευρεθεί λύση και να ομαλοποιηθεί το προπονητικό πρόγραμμα.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού ήταν πολύ διαφωτιστικός στο ζήτημα χρήσης του χώρου που βρίσκεται το γηπεδάκι ο οποίος είναι χαρακτηρισμένος ως ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ και όχι κοινωφελής  κάτι που δυσκολεύει την κανονική ηλεκτροδότηση από την ΔΕΗ.

Παρόλα αυτά, διαπίστωσα πως η Αντιδήμαρχος Πέγκυ Γεωργοπούλου και ο Δημήτρης Παπαχρήστου σε μία από κοινού προσπάθεια και συνεργασία έχουν καταφέρει να είναι θέμα χρόνου η επίσημη ηλεκτροδότηση. Σημειωτέον, ότι η Αντιδήμαρχος στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί της, τόνισε ότι πρόκειται να γίνουν εργασίες αναμόρφωσης σε όλο το γηπεδάκι.

Σε ότι αφορά το ζήτημα του wc, o Δήμαρχος με διαβεβαίωσε πως θα δώσει εντολή για να γίνει έλεγχος καθώς κανείς δεν τον είχε ενημερώσει γι αυτό.

Συμπερασματικά θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

  • Είναι αξιέπαινη και σημαντική η προσπάθεια των παραγόντων και των γονέων της FC Lagonissi προκειμένου να αθλούνται τα παιδιά της γειτονιάς μας, πάνω απ όλα όμως, προέχει η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των παιδιών και συνεπώς καλώς κάνουν που χρησιμοποιούν γεννήτρια και όχι την επικίνδυνη ηλεκτροδότηση μέσω “μπαλαντέζας”. Αν το κάνουν άλλοι, αυτοί έχουν βαρύτατη ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος και πρέπει να το σκεφτούν πάλι.
  •  Ο Δήμος Σαρωνικού με την επιστολή του ναι μεν αποποιείται των ευθυνών του σε περίπτωση ατυχήματος όμως πρέπει να περιφρουρήσει την τήρησή της γιατί πάντα θα έχει την ευθύνη αν συμβεί κάποιο ατύχημα εντός κοινόχρηστου χώρου.
  •  Είναι πολύ θετικό που η Αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΝΕΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ συνεργάζονται στενά για επιλύσουν ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στην ασφάλεια ΟΛΩΝ των παιδιών και θα πρέπει οι “παραπονούμενοι” να κάνουν λίγο υπομονή μέχρι την οριστική και νόμιμη ηλεκτροδότηση. Εξ άλλου η ημέρα μεγαλώνει και θα υπάρχει μεγαλύτερη άνεση  του ωραρίου προπονήσεων.
  • Το ζήτημα της υγιεινής και της λειτουργίας του WC είναι δικαίωμα ΟΛΩΝ και υποχρέωση του Δήμου να το επιλύσει. Θεωρώ ότι ο Δήμαρχος θα δώσει τις κατάλληλες εντολές γι αυτό όπως μου δήλωσε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία.

Α.Ξυγκάκης

 

 

 

Categories