Συνέντευξη του Δημάρχου Σαρωνικού στο Paraktios.gr – video

Συνέντευξη για τα τρέχοντα θέματα επικαιρότητας , παραχώρησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης στο Paraktios.gr, χθες Τρίτη 20/2/18.

Η Συνέντευξη έγινε στο γραφείο του Δημάρχου και είχε διάρκεια 45 λεπτών καθώς και από τις δύο πλευρές συμφωνήθηκε αυτή η ενημέρωση να γίνεται σε συχνότερα χρονικά διαστήματα για την καλύτερη και έγκαιρη ενημέρωση για τα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Σαρωνικού.

Παρατίθενται τα κύρια σημεία των διαλόγων όπου υπάρχει και ανάλογη παραπομπή στη χρονική στιγμή του video της συνέντευξης για κάθε κύριο  θέμα που συζητήθηκε.

Για το ζήτημα που έχει προκύψει με τους Παιδικούς Σταθμούς. Για την  απόφαση της Κυβέρνησης να εντάξει τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων ετών στην υποχρεωτική εκπαίδευση που οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενες οικογένειες και θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία 1.600 δημοτικών δομών που λειτουργούν σήμερα. (Στην αρχή του video)

Κάμπινγκ Π.Φώκαιας . Αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης μέχρι και την απόφαση του 2007 όπου γίνεται άρση της απαλλοτρίωσης και απομένει να καθοριστεί το τίμημα προκειμένου ο χώρος να αποδοθεί στο Δήμο Σαρωνικού. Ωστόσο οι εκμεταλλευτές του Κάμπινγκ ιδιοκτητών Τροχοσπίτων έχουν διακόψει κάθε είδους πληρωμή στο Δήμο.(7ο min του video)

Για την ανακοίνωση Δημάρχου σχετικά με το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Προσφύγων.¨Η Ανακοίνωση είχε σκοπό να δώσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Δήμος ποτέ δεν είχε ζητήσει να υπαχθεί σε κάποιο τέτοιο πρόγραμμα” .. “Τα δημοσιεύματα στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από συγκεκριμένη ομάδα, ήταν μία επιχείρηση για να πέσει λάσπη στη Δημοτική Αρχή. Τη λάσπη την γυρίζουμε πίσω γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Μπορεί ο τίτλος (της Ανακοίνωσης του Δήμου) να ήταν σκληρός όμως έπρεπε να καταλάβουν όλοι πως δεν τίθεται τέτοιο θέμα”..”Είμαι απόλυτα δύσπιστος στο τρόπο με τον οποίο η Πολιτεία αντιμετωπίζει το θέμα των Προσφύγων και από την άλλη δίνουμε τεράστια μάχη να αναγάγουμε το Δήμο μας σ ένα Τουριστικό Προορισμό και μία τέτοια ενέργεια (φιλοξενία προσφύγων) έρχεται σε αντίθεση με αυτή την Στρατηγική” …” Η άποψή μου είναι πως πρέπει πρώτα να καταβάλλουμε προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της πλήρους ένδειας στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπατριώτες μας και οι Έλληνες Πολίτες και μετά αφού έχουμε την δυνατότητα να δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε κι άλλους Λαούς και άλλα Έθνη”  (12:45 min του video)

Για τις Ιχθυοκαλλιέργειες (Αναφερόμενος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση). “Πρέπει να αλλάξει το Θεσμικό πλαίσιο γιατί αυτή τη στιγμή δεν ακούγεται η άποψη του Δήμου ούτε της Περιφέρειας” …” Οι Ιχθυοκαλλιέργειες είναι μία τόνωση της πρωτογενούς Παραγωγής και τις έχουμε ανάγκη όμως θα πρέπει να βρούμε σε ποια σημεία μπορούν να λειτουργήσουν δίχως να καταστρέφουν το οικοσύστημα, επίσης έρχονται  σε αντίθεση με το Τουριστικό Πρόγραμμα του Δήμου”. 

Κοιμητήριο Γερακίνας σε συνδυασμό με την απόφαση της ΔΚ Π ΦΩΚΑΙΑς για την μη δημιουργία ΚΕΛ στην Γερακίνα.  Αναφορά από τον Δήμαρχο στην “ανεύθυνη στάση των Παρατάξεων της Μειοψηφίας και των Ανεξάρτητων Δημοτικών Συμβούλων που οδήγησε σε σενάρια για την δημιουργία ΚΕΛ στην Γερακίνα κλπ και γιαυτό η Δημοτική Κοινότητα εξέδωσε απόφαση με την οποία τοποθετήθηκε ενάντια στην δημιουργία ΚΕΛ στην Π Φώκαια” …. “Tα δύο θέματα δεν συνδέονται επ ουδενί”… “όταν υπάρχει ένα ΦΕΚ από την δεκαετία του 90 και πέρασαν τόσες Κοινοτικές Αρχές και μεταξύ αυτών και ο Μ Τσαλικίδης που υπήρξε και Τοπικός Αντιδήμαρχος και δεν έγινε καμία ενέργεια, δεν μπορούμε να κατηγορηθούμε εμείς πως δεν ασχοληθήκαμε με το θέμα”… – Αναφορά του Δημάρχου στο ιστορικό και τις ενέργειες που έχουν γίνει  και ευθύνες στον Μ Τσαλικίδη για το ότι έπρεπε να είχαν γίνει άμεσες ενέργειες από πλευράς του και να γίνει Προσφυγή κατά της κήρυξης του Αναδασωτέου, κάτι που δεν έκανε. – “Σε ότι αφορά την όδευση μπορούμε να περάσουμε και εκτός Αναδασωτέας περιοχής” … “Θα θέλαμε και χρειαζόμαστε για τις επόμενες γενιές ένα μεγάλο Κοιμητήριο, όμως η λύση της Γερακίνας μας δίνει μία προοπτική πέραν της δεκαετίας” (25ο min του video).

Για την Διαπαραταξιακή Επιτροπη ΚΕΛ. Ο δήμαρχος Σαρωνικού επέρριψε και πάλι ευθύνες στις Παρατάξεις της Μειοψηφίας εκτός του Ν.Βολάκου, που δεν συμμετείχαν στην Διαπαραταξιακή. Σε ότι αφορά τη σύγκληση νέας Διαπαραταξιακής με άλλους Συμβούλους εκτός των επικεφαλής των παρατάξεων, ο Γ.Σωφρόνης δήλωσε ότι ενώ είχε πρόθεση να το κάνει, προσκρούει στην νομιμότητα μιας τέτοιας απόφασης καθώς απαιτείται Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να συμμετάσχουν και άλλοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι εκτός των  Επικεφαλής Παρατάξεων. –“Προσωπικά θεωρώ πως η λύση που είχε προταθεί ήταν η ορθότερη. Αυτό όμως θα έρθει ένας επιστημονικός φορέας να το επιβεβαιώσει η να το απορρίψει” – “Δεν έχω πειστεί πως κάποιοι που παίζουν σημαίνοντα ρόλο  σε αυτή την διαδικασία, θέλουν να σταματήσουν να ζούμε με τους βόθρους”… ” Η δική μας Διοίκηση είναι αυτή που θα δώσει λύση στην ταλαιπωρία των συμπολιτών μας και στην κατάντια να ζούμε με βόθρους εν έτει 2018″ (360ο min του video).  Συνδέσεις με το ΚΕΛ Μαρκοπούλου. “Σήμερα που συζητάμε έχουν συνδεθεί 42 κατοικίες από Καλύβια και 49 κατοικίες από Κουβαρά και στις επόμενες ημέρες προχωράμε ακόμα με 90 συνδέσεις”. 

Για την υποψηφιότητα Χρ Τσιγαρίδα και γενικότερος σχολιασμός (40ο min του video) “Η Φιλοδοξία καθενός είναι θεμιτή, λογική και παραδεκτή”  – “Η προεκλογική περίοδος άνοιξε για όσους δεν έχουν την ευθύνη να λειτουργήσουν και να λύσουν προβλήματα του τόπου. Εμείς ως Δημοτική Αρχή μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας μας έχουμε υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την ψήφο τους το 2014, να δουλεύουμε για τον Δήμο”

“Κλείσιμο” συνέντευξης από Δήμαρχο. (42ο min του video) “Η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στη δυσκολότερη καμπή της – η δημοτική μου παράταξη και οι συνεργάτες μου καταβάλλουμε  κάθε προσπάθεια και θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό του Δήμου που είναι αρωγός στην προσπάθεια για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας – ξεκινήσαμε από το μηδέν, εκπονήσαμε τις απαραίτητες μελέτες, εντάξαμε 17 έργα σε χρηματοδότη, έχουμε δημοπρατήσει 7-8 απ αυτά και είναι η χρονική στιγμή που θα ξεκινήσει η υλοποίησή τους (Παιδικές Χαρές,Επισκευή-συντήρηση των σχολικών κτιρίων, Γήπεδα Καλυβίων και Κουβαρά, Δημοτικό Σχολείο Π Φώκαιας, Δίκτυο Ύδρευσης του Πανοράματος Σαρωνίδας, ολοκλήρωση αποχέτευσης Ακαθάρτων Καλυβίων κ.α καθώς και η συνεχεια της προσπάθειας αναγωγής του Δήμου μας σε Τουριστικό Προορισμό, Τοπική και Δημοτική Συγκοινωνία που θα ενώνει την Π Φώκαια με τον Προαστιακό, ενώνοντας τον αποκομμένο πριν λίγο καιρό Δήμο Σαρωνικού με όλη την Αττική. Επίσης ξεκινάει ένα μοναδικό έργο στα Ελληνικά Δεδομένα, το έργο αντικατάστασης όλου του ηλεκτροφωτισμού του Δήμου μας με λαμπτήρες led, τηλεμετρία και εφαρμογή smart cities”

Categories