ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ “ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ” – ΔΤ

Παρών ο Σύλλογός μας, στην ενημερωτική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21.2.18, στα γραφεία της Π.Ε. Ανατολικής Αττικής στα πλαίσια του προγραμματισμού και της προετοιμασίας του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής, το οποίο θα διεξαχθεί εντός του Μαρτίου.

Σην σύσκεψη που  οργάνωσε ο Αντιπεριφεριάρχης Αν.Αττικής κ.Φιλίππου Πέτρος, παρέστησαν η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι παραγωγικές ομάδες συλλόγων της Αττικής και εκ μέρους της κυβέρνησης ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ.Αλεξιάδης Τρύφων.
Η μελισσοκομία ήταν πρώτη στο πλάνο παρουσιάσεων συζήτησης και προτάσεων..
Εκ μέρους του συλλόγου μας παρέστη ο πρόεδρος,κ.Ακρίβος Προκόπης και ο Αντιπρόεδρος κ.Κολόμπο Αλέξανδρος.
Εκ μέρους του Μελισσοκομικού συλλόγου Αν.Αττικής”Ο Κηφήνας” το παρόν έδωσε ο πρόεδρος κ.Παλαιοκώστας Νικόλαος,που είναι και ο εκπρόσωπος της Ο.Μ.Σ.Ε στην Αττική και ο κ. Αλευρής Κωνσταντίνος εκπρόσωπος του συλλόγου στην Ο.Μ.Σ.Ε.
Ο πρόεδρος του Μελισσοκομικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου Σαρωνικού “Το Κεντρί” κ.Ακρίβος Προκόπης,έκανε αρκετές προτάσεις, οι οποίες αφορούν προβλήματα που υπάρχουν στο κλάδο της μελισσοκομίας που χρήζουν συζήτησης και στη συνέχεια επίλυσης των προβλημάτων αυτών.Οι παραπάνω προτάσεις δόθηκαν εγγράφως εκ μέρους του Δ.Σ, στον κ.υπουργό και στον κ.Αντιπεριφεριάρχη Αν.Αττικής.
Τα ίδια και άλλα προβλήματα-προτάσεις τόνισε και έδωσε εγγράφως και ο πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Αν Αττικής κ.Παλαιοκώστας Νικόλαος,στους αρμόδιους.
Περισσότερα στο συνέδριο που θα γίνει πριν τον Μάρτιο και που εκεί θα είμαστε ομιλητές.
Όπως ανέφερε ο κ. Αντιπεριφεριάρχης Αν Αττικής,οι συσκέψεις έγιναν με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της Ανατολικής Αττικής ενόψει του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της περιοχής.
Συνεχίζοντας όπως γράφει και το δελτίο τύπου της Περιφέρειας ,από το Γραφείο του Αντιπεριφεριάρχη κ.Φιλίππου Πέτρο, γράφει ότι για την καλύτερη προετοιμασία του Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής που θα διοργανώσει εντός του Μαρτίου το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής). Το κλιμάκιο της κυβέρνησης ήταν με επικεφαλής τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, είχαν σειρά συσκέψεων στις 21 και 22 Φεβρουαρίου στα γραφεία της ΠΕΑΑ στην Παλλήνη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Συγκεκριμένα το κυβερνητικό κλιμάκιο και ο Αντιπεριφερειάρχης είχαν διαδοχικές συναντήσεις με Δημάρχους και εκπροσώπους των 13 δήμων της Ανατολικής Αττικής, καθώς και με φορείς της περιοχής ανά θεματική ενότητα (γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, περιβάλλον, εθελοντικές οργανώσεις – ομάδες, τουρισμός, πολιτισμός – αθλητισμός, λιμάνια, επιμελητήρια, συνδικαλιστικοί φορείς, παιδεία, εμπόριο – μεταποίηση, φαρμακοβιομηχανία, κοινωνικοί φορείς και ιδρύματα, ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώσεις και ομοσπονδίες συλλόγων κα.), όπου καταγράφηκαν τα προβλήματα και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δήμοι και οι φορείς και κατατέθηκαν προτάσεις για την ανάπτυξη της Ανατολικής Αττικής, οι οποίες θα εξειδικευτούν και θα αναλυθούν ανά τομέα κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Στις συναντήσεις είχαν κληθεί και παραβρέθηκαν επίσης περιφερειακοί σύμβουλοι της Ανατολικής Αττικής.

Το Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Ανατολικής Αττικής εντάσσεται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων, προκειμένου να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021». Βασικός σκοπός του συνεδρίου είναι η αναλυτική διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ανατολικής Αττικής, ώστε να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης.

Categories