Πρόγραμμα Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης στο Λύκειο Αναβύσσου. video-φωτο

Στο ΓΕΛ Αναβύσσου ξεκίνησε πρόγραμμα ανακύκλωσης το οποίο περιλαμβάνει ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου καθώς και οργανικών υπολειμμάτων (κομποστοποίηση).

Τα ανακυκλώσιμα διαχωρίζονται και πωλούνται και τα έσοδα χρησιμοποιούνται για μικροανάγκες του σχολείου και των μαθητών, κυρίως σε αναλώσιμα

Τα οργανικά (φυτικά υπολείμματα κήπου, κλαδέματα, υπολείμματα φαγητών) τοποθετούνται σε ειδικό κάδο και ζυμώνονται με προσθήκη βιοκαταλύτη ο οποίος αποτελεί προϊόν έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τη διαδικασία της κομποστοποίησης και τον βιοκαταλύτη ενημέρωσε τους μαθητές ο κ. Δημήτρης Γκίκας, Δρ Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λύκειο στις 14 Φεβρουαρίου.

Το κομπόστ που θα παραχθεί θα χρησιμοποιείται ως εδαφοβελτιωτικό στον σχολικό κήπο (λαχανόκηπο και κήπο αρωματικών φυτών)

Ο Paraktios, πάντα κοντά στις δράσεις των Σχολείων του Δήμου μας, επισκέφτηκε το Λύκειο Αναβύσσου και συνομίλησε με την Διευθύντρια κα Ροντογιάννη, την Καθηγήτρια κα Σιγανού και μαθητές, προβάλλοντας  αυτή την πρωτοβουλία προτρέποντας και άλλα Σχολεία του Δήμου μας που δεν έχουν ασχοληθεί με αυτού του είδους Διαχείρισης Απορριμμάτων, να ευαισθητοποιηθούν και μαζί με αυτά, οι συνδημότες μας.

Δείτε το video.

 

 

 

Δείτε περισσότερες φωτο στο f/b ΕΔΩ

Categories