Στο πειθαρχικό δήμαρχος στην Κρήτη για μία… «φονική» λακκούβα

Κυρώσεις σε βάρος και του δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, αναμένονται με αφορμή την υπόθεση του πρώην προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου που καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Καταδικάστηκε διότι του καταλογίστηκε υπαιτιότητα για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που είχε σημειωθεί το Μάρτιο του 2010 στα Χανιά.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά υπήρξε τιμωρία προϊσταμένου τεχνικής υπηρεσίας για παρόμοια υπόθεση. Η υπόθεση αφορούσε στο θάνατο, σε τροχαίο, ενός 30χρονου αστυνομικού, πριν από 8 χρόνια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το τροχαίο δυστύχημα συνέβη όταν το μηχανάκι που οδηγούσε ο άνδρας έπεσε σε λακκούβα κι εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Σε μία συγκλονιστική μαρτυρία, ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου, Δημήτρης Ανδρουλάκης, λίγο μετά την καταδικαστική απόφαση είχε επισημάνει την τραγική ειρωνία, ότι τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς, δηλαδή λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα, ο πατέρας είχε καταθέσει αναφορά για τη συγκεκριμένη λακκούβα στο Δήμο αλλά, όπως είπε, τότε δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.

Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια δια παραλείψεως, ήταν συνολικά επτά άτομα, ο τότε προϊστάμενος και το συνεργείο του Δήμου, όμως πέρα από την καταδίκη του τότε προϊσταμένου, το υπόλοιπο συνεργείο κρίθηκε αθώο.

Τον περασμένο Μάιο, ο τότε προϊστάμενος της τεχνικής υπηρεσίας και ο πρώην δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για παράβαση καθήκοντος και καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή.

Το παράδοξο, μετά τις εκλογές του 2014, οπότε εξελέγη δήμαρχος Χανίων ο Τάσος Βάμβουκας, ήταν ότι διατήρησε στη θέση του τον τότε προϊστάμενο της Τεχνικής Υπηρεσίας ο οποίος είχε καταδικαστεί.

Ο κ. Βάμβουκας παραπέμπεται στο Πειθαρχικό για το γεγονός ότι δεν αντικατέστησε τον πρώην προϊστάμενο.

Πηγή: ekriti.gr

altsantiri.gr

Categories