Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρωνίδας για την παρουσίαση του βιβλίου του Χαρ. Γαλάνη

Μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση στη Σαρωνίδα με θέα τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σαρωνίδας οργάνωσε με επιτυχία την παρουσίαση του βιβλίου του Χαρ. Γαλάνη στην καφετέρια Anchor στη Σαρωνίδα την Κυριακή 25/02/2018 και ώρα 18 00 μμ

Σε μια κατάμεστη από καλεσμένους αίθουσα και με εκπροσώπους της Εκκλησίας , της Βουλής, της Περιφέρειας, του Δήμου Σαρωνικού, της Δημοτικής Κοινότητας Σαρωνίδας και εκπροσώπων της εκπαίδευσης, της Αστυνομίας, Συλλόγων, Σωματείων και Εθελοντών παρουσιάστηκε το βιβλίο με τίτλο ”Σαρωνίδα, οικογένεια Γαλάνη, αναδρομή στην ιστορία του τόπου”.

Όλοι οι ομιλητές ευχήθηκαν το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο. Μέσα στο πνεύμα των ομιλητών ήταν η έμφαση ότι η συγγραφή ενός βιβλίου είναι πολιτισμικό γεγονός,αισιόδοξο στοιχείο για τη σημερινή εποχή της κρίσης των ανθρωπιστικών αξιών.

Βασικό θέμα του βιβλίου η εγκατάσταση των πρώτων κατοίκων στη Σαρωνίδα ”των Γαλαναίων” , απογόνων των Σαρακατσαναίων, ο τρόπος ζωής, τα ήθη και έθιμά τους, η επαφή με τους όμορους οικισμούς και η επιβίωσή τους, παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής.Η εκδήλωση έκλεισε με παρεμβάσεις και ευχαριστίες των παρευρισκόμενων.

Ευχαριστούμε

Όλους όσοι μας τιμήσατε με την παρουσία σας
το Δ.Σ. του Συλλόγου

Categories