Υπόθεση υπεξαίρεσης από ταμία του Δήμου γνωστοποιήθηκε στην συνεδρίαση του ΔΣ Σαρωνικού της 26/2/18. video

Υπάλληλος στην ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Σαρωνικού -του οποίου το όνομα δεν αναφέρθηκε λόγω διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων μέχρι την απόδειξη της ενοχής του- κατηγορείται για υπεξαίρεση καθώς εισέπραττε από τους Δημότες -πριν ο Δήμος γίνει Καλλικρατικός- χρηματικά ποσά για τέλη ύδρευσης κλπ.

Η “επικερδής” για τον ταμία “επιχείρηση¨ ξεκίνησε από το 2004 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2013 που αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία των προισταμένων της Ταμειακής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για ποσό που ανέρχεται κοντά στις 50.000 ευρώ και αποκαλύφθηκε μετά από συνεχή παράπονα ανύποπτων δημοτών κυρίως από Καλύβια και Κουβαρά, οι οποίοι ενώ είχαν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους, έβλεπαν κάθε φορά στους λογαριασμούς τους “προηγούμενες οφειλές”. Και αυτό γιατί ο ταμίας ναι μεν εξέδιδε αποδείξεις είσπραξης στους Δημότες πλην όμως κάποιες δεν τις καταχωρούσε στο σύστημα κρατώντας τα χρήματα για λογαριασμό του.

Πολλοί δημότες όμως, είχαν φυλάξει τις αποδείξεις τους και τις προσκόμισαν στις υπηρεσίες του Δήμου με αποτέλεσμα να κινηθεί η διαδικασία ΕΔΕ  στην εκπνοή της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής για να συνεχιστεί από την σημερινή Αρχή η οποία έθεσε σε  Αργία ενός μηνός τον αρμόδιο Ταμία και συνέχισε την εις βάρος του διαδικασία που ορίζεται εκ του Νόμου, που ακόμα δεν έχει περατωθεί.

Επιπρόσθετα κατά την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26/2/18 αναδείχτηκε και μία άλλη πλευρά του προβλήματος πλην της υπεξαίρεσης, δηλαδή τι θα γίνει και με άλλες περιπτώσεις δημοτών που τυχόν εμφανιστούν με το ίδιο πρόβλημα αλλά δεν έχουν φυλάξει τις αποδείξεις τους!!

Πάντως για τους οφειλέτες της λίστας που προσκομίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο (όλοι αποδείκνυαν με αποδείξεις ότι είχαν πληρώσει) με εισήγηση της Ταμειακής Υπηρεσίας το Δημοτικό Συμβούλιο με κατά πλειοψηφία  απόφαση διέγραψε τις οφειλές τους και απομένει πλέον ο τελικός καταλογισμός των χρηματικών ποσών στον ταμία και φυσικά και την παραπομπή του στην Δικαιοσύνη. Δεν ψήφισαν την διαγραφή οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κωνσταντέλος, Γεωργοπούλου και Μ. Γκίνη κυρίως λόγω της ελλιπούς  εισήγησης του θέματος κάτι που δημιούργησε και ένταση μεταξύ συμβούλων πλειοψηφίας και μειοψηφίας

Από την σχετική συζήτηση του θέματος σας παρουσιάζουμε μικρό απόσπασμα που αποδίδει πλήρως την κατάσταση ενώ αν θέλετε να δείτε ολόκληρη την συζήτηση, μπορείτε να την δείτε στο video που παρατίθεται μετά από το video με τα αποσπάσματα για τα οποία χρησιμοποιήθηκε το video του localwebtv.

 

 

Categories