Αγωνιστικές Ομάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Δήμο Σαρωνικού. Βραβεία και Διακρίσεις στον Τελικό της Θεσσαλονίκης

Αγωνιστικές Ομάδες Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Δήμου Σαρωνικού.

Με κύπελλα, διακρίσεις και τελικές θέσεις μέσα στις δέκα καλύτερες  στην Ελλάδα επέστρεψαν οι ομάδες εκπαιδευτικής  ρομποτικής του  Δήμου  Σαρωνικού.

Ο τελικός διεξήχθη στο Συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη 3 και 4 Μαρτίου με τη συμμετοχή ομάδων που προκρίθηκαν από τους προκριματικούς αγώνες σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα και Ηράκλειο.

Η ομάδα NGK (Next Generation Kids) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων ξεκίνησε για πρώτη φορά να συμμετάσχει σε αγώνες ρομποτικής FLL στον προκριματικό της Αθήνας όπου και  κατάφερε να λάβει την 3η θέση  ανάμεσα σε 37 ομάδες.

Επίσης, πήρε βραβείο «ομαδικότητας» κατακτώντας την 1η θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία των Core Values που αφορά την έμπνευση, την ομαδικότητα και τον ευγενή επαγγελματισμό, δηλαδή τις θεμελιώδεις αξίες του διαγωνισμού. Ακόμα έλαβε την 3η θέση στο Robot Performance ή αλλιώς Robot Game.

Τέλος, προτάθηκε για βραβείο παρουσίασης του project, βραβείο αξιοπρεπούς επαγγελματισμού και βραβείο στρατηγικής και καινοτομίας του Robot Design.

Στον τελικό της Θεσσαλονίκης κέρδισε την 1η θέση  πανελλαδικά  στον προγραμματισμό στο πεδίο του Robot Design. Με τις επιδόσεις στο Robot Game βρέθηκε, όπως και η ομάδα της Φώκαιας,  στις 12 καλύτερες κατακτώντας την 5η θέση.  Επιπλέον, στο All Star Robot Game έκανε την 2η καλύτερη βαθμολογία. Τέλος, στη γενική κατάταξη πέτυχε να είναι στην 3η θέση του μεγάλου τελικού.

Η  3η θέση στη γενική κατάταξη της δίνει το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο (International FLL Open).

https://www.facebook.com/xipnamemazietv/videos/178180242962348/

 


Η ομάδα FO.R.T.  (Fokaia Robotics Team) του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φώκαιας κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή των καλύτερων ομάδων πανελλαδικά. Με εξαιρετικές επιδόσεις στο Robot Game συμπεριλαμβάνεται πλέον στις 12 καλύτερες ομάδες στην επίδοση του Robot. Επιπλέον, στο All Star Robot Game έκανε την 4η καλύτερη βαθμολογία. Τέλος, στη γενική κατάταξη πέτυχε να είναι στην 9η θέση του μεγάλου τελικού.

Στη φετινή σεζόν ακόμα κέρδισε και βραβείο Έρευνας στον προκριματικό της Αθήνας.

https://www.facebook.com/alpha965gr/videos/2117245461841074/


Η ομάδα Rabbots ,του Κέντρου Υποστήριξης Μελέτης ΚΕΦΑΛΑΙΑ & ΜΙΚΡΑ παρότι ολιγομελής,  κατάφερε να πάρει το 2ο Βραβείο Έρευνας στο project πανελλαδικά. To Project, Robot Design, Core Values και Robot Performance αποτελούν τα τέσσερα  μέρη του διαγωνισμού First Lego League. Το project τους επίσης παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή (pit stage) και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια και χειροκροτήματα.

Η ρομποτική, και γενικά η εκπαίδευση STEM κερδίζει διαρκώς έδαφος βοηθώντας μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να αποκτήσουν κρίσιμες δεξιότητες για τη ζωή τους.

Ευχαριστούμε τον Αβραάμ Τριανταφυλλίδη, Εκπαιδευτικό του 2ου Δημοτικού Καλυβίων που μας βοήθησε στη συγκέντρωση των πληροφοριών.


H Ανακοίνωση των Βραβείων

https://www.facebook.com/firstlegoleaguegreece/videos/938869286274263/

Categories