Ανακαλείται το δικαίωμα της ΑΔΜΚΕΣ να μισθώνει τις παραλίες? Εμπλοκή με καντίνες Αλυκών.

Περισσότερο από 5 ώρες κράτησε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  Σαρωνικού με κυρίαρχο ζήτημα τον απολογισμό των Διοικήσεων της ΑΔΜΚΕΣ καθώς και για το ιστορικό μίσθωσης των καντινών της Παραλίας Αλυκών. Παρόντες και οι εκμεταλλευτές των Καντινών στους οποίους έχουν καταλογιστεί πρόστιμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ οι οποίοι δια Νομικού Εκπροσώπου ζήτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο να τους στηρίξει ο Δήμος στην δικαστική τους διένεξη με την ΕΤΑΔ και την ΚΥΔ. Σχετικά live video μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Όλα τα δεδομένα όμως ανατράπηκαν, όταν ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Κατσούλης παρουσίασε έγγραφο της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ Ανατολικής Αττικής το οποίο απαντά σε αίτημα της ΑΔΜΚΕΣ σχετικά με την προκήρυξη διενέργειας Δημοπρασίας στην Γαλάζια Ακτή. Στο απαντητικό έγγραφο τονίζεται πως το δικαίωμα αυτό το έχει μόνον ο Δήμος και καλεί την ΑΔΜΚΕΣ να απόσχει από την διαδικασία καθώς δεν έχει δικαίωμα να παραχωρήσει σε τρίτους την παραλία!!! 

Σύμφωνα με το έγγραφο  στου οποίου το άνω μέρος αναγράφεται η λέξη “σχέδιο” και απευθύνεται στην ΑΔΜΚΕΣ  και η οποία δεν το έχει παραλάβει ακόμα, αναφέρεται ρητώς πως η ΑΔΜΚΕΣ έχει δικαίωμα χρήσης της παραλίας μόνο για ΙΔΙΑ ΧΡΗΣΗ (όπως στο ΚΙΟΣΚΙ και στο ΠΕΤΡΙΝΟκαι αφού ο Δήμος προηγουμένως κάνει την παραχώρηση.

Ο Δ.Κατσούλης όμως προχώρησε και σε ακόμα μία “βομβα”. Ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προχθές με την Κτηματική Υπηρεσία, του διευκρινίστηκε πως ο Δήμος έχει το δικαίωμα να διενεργήσει διαγωνισμό και στην Παραλία Αλυκών καθώς ο αιγιαλός δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως συνέχεια των Αλυκών και το δικαίωμα εκμετάλλευσης δεν το έχει η ΕΤΑΔ αλλά η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ αφού έχει γίνει τροποποίηση στην υφιστάμενη ΚΥΑ και ο Διαγωνισμός μπορεί να γίνει από τον Δήμο μέχρι 31/3/18 (Σχετικά έγγραφα παρατίθενται σε αυτή την ανάρτηση).

Αυτό, αν ισχύει, ανατρέπει όλο τον υφιστάμενο σχεδιασμό και την απόφαση της ΑΔΜΚΕΣ να ανανεώσει και φέτος τις συμβάσεις στους ίδιους εκμεταλλευτές των καντινών των Αλυκών και επίσης τεχνικά δεν είναι δυνατόν να διενεργηθεί ο διαγωνισμός από τον Δήμο σε αυτό το μικρό διάστημα εκτός του γεγονότος ότι ο Δήμαρχος δήλωσε πως στο αίτημα του Δήμου για διενέργεια διαγωνισμού στις Αλυκές δεν έχει απαντήσει η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ και σε επαφή του την περασμένη εβδομάδα, πήρε την απάντηση πως από την ΚΥΑ εξαιρούνται οι παραλίες που είναι έμπροσθεν Τουριστικού Κτήματος και συνεπώς και οι παραλίες Αλυκών.

H Μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου τόνισε πως είναι απορίας άξιο το γεγονός πως αυτή η εξέλιξη δεν είναι σε γνώση των Νομικών Συμβούλων του Δήμου αφού από τον Αύγουστο έχει γίνει η τροποποίηση.

Ο Δήμαρχος δήλωσε πως θα επικοινωνήσει και πάλι με την Κτηματική Υπηρεσία και θα ζητήσει εξηγήσεις για τις διαφορετικές απαντήσεις που έχουν δώσει στον ίδιο και στον Δ. Κατσούλη

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΚΤΗ

Η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΔ

 

Categories