“‘Εφυγε” χθές, ο Αντώνης Ιωαννίδης – Αφιέρωμα μνήμης “Η ΜΙΚΡΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ”

“‘Εφυγε χθές από κοντά μας στα 83 χρόνια του, ο αγαπημένος αδελφός μου  Αντώνης Ιωαννίδης.
Από μικρός εργάστηκε άοκνα, σπούδασε, ανέβηκε στην ιεραρχία του Υπουργείου Εξωτερικών και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε πολλές πρεσβείες ανά τον κόσμο.
Τα τελευταία χρόνια μετά τον θάνατο της γυναίκας του Σοφίας, ζούσε ευτυχισμένος κοντά στην οικογένεια της κόρης του Αναστασίας, στην Σαρωνίδα, καμαρώνοντας τον εγγονό του Βασίλη-Αντώνη, φοιτητή πιά στο Πανεπιστήμιο, περνώντας ευχάριστα με την καθημερινή μεγάλη παρέα του στο στέκι τους το ”Reverso”
Αγαπητός σε όλους, φίλους γνωστούς και συγγενείς ακόμη και σε ξένους, οι οποίοι μόνο καλά και εγκωμιαστικά λόγια είχαν να πούν γι΄αυτόν.
Εγώ προσωπικά θα τον θυμάμαι πάντα με ευγνωμοσύνη για όσα έκανε για μένα, αφού δεν έπαψε ποτέ να νοιάζεται και να ενδιαφέρεται για μένα ”τον μικρό του αδελφό”!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει και ας συναντήσει στον άλλο κόσμο όλους αυτούς που αγάπησε σ΄αυτόν…”

Αφιέρωμα μνήμης (του Δ. Βόγγολη)
Η ΜΙΚΡΗ ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΣΑΡΩΝΙΔΑΣ

Έφυγε από κοντά μας , ο πρόεδρος της μικρής Βουλής της Σαρωνίδας , τ. Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιαπωνία, αφήνοντας μεγάλο κενό στο Ελεύθερο Βήμα της μικρής βουλής , όπως αποκαλούσε ο ίδιος την παρέα στο REVERSO.
Ο ύπνος σ’ανακοίμισε ανάμεσα στα ρόδα, μούδε και δάκρυα σε ξυπνούν μούδε και μοιρολόγια.
Ύπνε που μου το κοίμισες ανάμεσα στα ρόδα, το θρήνος δεν το ξυπνά, μούδε τα μοιρολόγια(Από το δάκρυ του Ψηλορείτη)
Οι φίλοι του, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, με την ευχή, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει.


Mήνυμα – πρόσκληση της κόρης του Αναστασίας

Αγαπητοί συγγενείς και φίλοι,
Ακολουθώντας τις τελευταίες οδηγίες του πατέρα μου Αντωνίου Ιωαννίδη σας προσκαλώ στο αγαπημένο του Reverso για καφεδάκι αρωματικό και φρέσκο … την Κυριακή, 22 Απριλίου, 2018. Ώρα 12:00 με 3:00μμ. Εάν έχετε τον χρόνο ελάτε να μοιραστούμε όμορφες αναμνήσεις, πως γνωριστήκατε, η κάποια ιστορία που σας συνδέει και να δούμε την ζωή έτσι όπως μας δίδαξε με αγάπη, σεβασμό, σκληρή δουλειά και φιλότιμο σε ό,τι και αν κάνουμε και όπου και αν βρεθούμε ώστε να παραμείνουμε άνθρωποι.
Η κηδεία ετελέσθη σήμερα Δευτέρα στο νεκροταφείο του Βύρωνα σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο.
Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

O Paraktios εκφράζει τα βαθύτατα συλυππητήρια στη φίλη μας Αναστασία και στην οικογένειά της

 

Categories