Από 8.000 ευρώ οι Ομάδες Ρομποτικής των Δημοτικών Σχολείων Καλυβίων και Π.Φώκαιας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου – VIDEO

Από 8.000 ευρώ οι Ομάδες Ρομποτικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων και 1ου Δημοτικού  Π.Φώκαιας με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ως συμβολική επιβράβευση για την φετινή διάκριση στους Αγώνες Ρομποτικής FLL (FIRST LEGO LEAGUE) που τους οδηγεί στους τελικούς της ΕΣΘΟΝΙΑΣ  και ως συνεισφορά στα έξοδα μετάβασης και επιστροφής των δύο αποστολών που θα γίνουν πρεσβευτές του Δήμου μας σε Διεθνές επίπεδο.

Μεγάλη η ηθική επιβράβευση των μαθητών, των γονέων τους και των δασκάλων όχι τόσο για το χρηματικό ποσό αλλά για την αναφορά των επιτυχιών τους  στη χθεσινή συνεδρίαση (25/4) του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού καθώς από τον Δήμαρχο, απ όλες τις Δημοτικές παρατάξεις και Δημοτικούς Συμβούλους ακούστηκαν μόνον έπαινοι και συγχαρητήρια.

Δείτε το σχετικό video.

Λίγα λόγια για τις Αγωνιστικές Ομάδες Ρομποτικής του Δήμου Σαρωνικού που πήραν μέρος στον Πανελλήνιο τελικό της Θεσσαλονίκης.

Τρεις ομάδες πήραν μέρος και όλες επέστρεψαν με κύπελλα, διακρίσεις και τελικές θέσεις μέσα στις δέκα καλύτερες στην Ελλάδα

Ο τελικός διεξήχθη στο Συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη 3 και 4 Μαρτίου με τη συμμετοχή ομάδων που προκρίθηκαν από τους προκριματικούς αγώνες σε Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Βόλο, Αθήνα και Ηράκλειο.

Η ομάδα NGK (Next Generation Kids) του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων ξεκίνησε για πρώτη φορά να συμμετάσχει σε αγώνες ρομποτικής FLL στον προκριματικό της Αθήνας όπου και κατάφερε να λάβει την 3η θέση ανάμεσα σε 37 ομάδες.

Επίσης, πήρε βραβείο «ομαδικότητας» κατακτώντας την 1η θέση στη συγκεκριμένη κατηγορία των Core Values που αφορά την έμπνευση, την ομαδικότητα και τον ευγενή επαγγελματισμό, δηλαδή τις θεμελιώδεις αξίες του διαγωνισμού. Ακόμα έλαβε την 3η θέση στο Robot Performance ή αλλιώς Robot Game.

Τέλος, προτάθηκε για βραβείο παρουσίασης του project, βραβείο αξιοπρεπούς επαγγελματισμού και βραβείο στρατηγικής και καινοτομίας του Robot Design.

Στον τελικό της Θεσσαλονίκης κέρδισε την 1η θέση πανελλαδικά στον προγραμματισμό στο πεδίο του Robot Design. Με τις επιδόσεις στο Robot Game βρέθηκε, όπως και η ομάδα της Φώκαιας, στις 12 καλύτερες κατακτώντας την 5η θέση. Επιπλέον, στο All Star Robot Game έκανε την καλύτερη βαθμολογία. Τέλος, στη γενική κατάταξη πέτυχε να είναι στην 3η θέση του μεγάλου τελικού.

Η 3η θέση στη γενική κατάταξη της έδωσε  το εισιτήριο για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας σε Παγκόσμιο International FLL Open.


Η ομάδα FO.R.T. (Fokaia Robotics Team) του 1ου Δημοτικού Σχολείου Φώκαιας κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή των καλύτερων ομάδων πανελλαδικά. Με εξαιρετικές επιδόσεις στο Robot Game συμπεριλαμβάνεται πλέον στις 12 καλύτερες ομάδες στην επίδοση του Robot. Επιπλέον, στο All Star Robot Game έκανε την 4η καλύτερη βαθμολογία. Τέλος, στη γενική κατάταξη πέτυχε να είναι στην 9η θέση του μεγάλου τελικού.

Στη φετινή σεζόν ακόμα κέρδισε και βραβείο Έρευνας στον προκριματικό της Αθήνας.

 


Η ομάδα Rabbots ,του Κέντρου Υποστήριξης Μελέτης ΚΕΦΑΛΑΙΑ & ΜΙΚΡΑ (Λαγονήσι) παρότι ολιγομελής,  κατάφερε να πάρει το 2ο Βραβείο Έρευνας στο project πανελλαδικά. To Project, Robot Design, Core Values και Robot Performance αποτελούν τα τέσσερα  μέρη του διαγωνισμού First Lego League. Το project τους επίσης παρουσιάστηκε στην κεντρική σκηνή (pit stage) και απέσπασε πολλά θετικά σχόλια και χειροκροτήματα.

Η ομάδα Rabbots λόγω αυτής της επιτυχίας, προσκλήθηκε να συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας (FLL) στην Ουγγαρία. Η τιμή για την ομάδα και η δυνατότητα να εκπροσωπήσουν τη χώρα τους σε μία από τρεις Παγκόσμιες διοργανώσεις (Αμερική, Εσθονία, Ουγγαρία) είναι μεγάλη, όμως λόγω του πιεστικού χρονοδιαγραμμάτος καθώς ο διαγωνισμός είναι στις 16-19 Μαϊου η απάντηση από μέρους των υπευθύνων υπήρξε αρνητική καθώς –όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση- η εμφάνιση μιας ομάδας σε παγκόσμιο επίπεδο απαιτεί προετοιμασία η οποία είναι πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο. Η ομάδα των RABBOTS πιστή στο πρόγραμμά της, εξελίσσει το project της για τις εμφανίσεις της στο Διασχολικό Φεστιβάλ Τεχνολογίας στα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη και πιθανόν στο Athens Science Festival.


Η ρομποτική, και γενικά η εκπαίδευση STEM κερδίζει διαρκώς έδαφος βοηθώντας μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές να αναδείξουν τα ταλέντα τους και να αποκτήσουν κρίσιμες δεξιότητες για τη ζωή τους.

 

Categories