Επιχορήγηση 44.000 ευρώ μοιράζονται 11 Αθλητικά Σωματεία. Πρώτη φορά σε ΠΥΘΕΑ και ΝΟΛ. video

Έντεκα Αθλητικά Σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Σαρωνικού, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 25/4/18, θα μοιραστούν φέτος το ποσό των 44000 ευρώ,

Εννέα απ’ αυτά είχαν συμπεριληφθεί στον Προυπολογισμό του Δήμου Σαρωνικού ενώ τα δύο Ναυταθλητικά (ΠΥΘΕΑΣ και ΝΟΛ) που για πρώτη φορά επιχορηγούνται, συμπεριελήφθησαν με χθεσινή Αναμόρφωση του Προυπολογισμού.

Τα σωματεία και τα ποσά με τα οποία επιδοτούνται, έχουν ως εξής:

Με 5000 ευρώ: ΠΑΟ Καλυβίων – ΓΑΣΚ – ΑΟΛ -ΑΟ Σαρωνικός – ΚΟΥΡΟΣ – ΠΡΩΤΕΑΣ – ΑΟ ΚΟΥΒΑΡΑΣ – ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Καλυβίων.

Με 3000 ευρώ: ΝΟΣ – ΠΥΘΕΑΣ – ΝΟΛ.

Παρέμβαση του Σπ Δημητρίου για το αν θα έπρεπε να επιχορηγηθεί ο ΚΟΥΡΟΣ καθώς και η πρότασή του να επιχορηγηθεί η Γυναικεία Ομάδα Μπάσκετ του ΓΑΣΚ που διεκδικεί την άνοδό της στην Α1 ΕΘΝΙΚΗ Κατηγορία, καθώς επίσης πως ο ΠΑΟ Καλυβίων δεν μπορεί να παίρνει ίδια επιχορήγηση με άλλα Σωματεία που είναι σε μικρότερη κατηγορία, έγινε αφορμή για άνοιγμα της συζήτησης και την τοποθέτηση αρκετών δημοτικών συμβούλων επί των παρατηρήσεων του.

Ο Δήμαρχος ξεκαθάρισε -και σ αυτό συμφώνησαν πολλοί- πως η επιχορήγηση αφορά στις Ακαδημίες που απασχολούν μικρά παιδιά του Δήμου μας και όχι για να πληρώνονται επαγγελματίες αθλητές που προσφέρουν υπηρεσίες σε κάποια ομάδα και προέρχονται από διάφορα άλλα μέρη της Αττικής προκειμένου να γίνεται πρωταθλητισμός κλπ. Η αντίθετη άποψη που εκφράστηκε σε αυτό το σκεπτικό, ήταν πως μία άνοδος πχ της Γυναικείας ομάδας του ΓΑΣΚ στην Α1 Εθνική Κατηγορία θα έφερνε στα Καλύβια τα πρώτα ονόματα του Μπάσκετ κάτι που θα επιδρούσε θετικά και με πολλούς τρόπους υπέρ των Καλυβίων και θα ωθούσε και άλλα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με τον Αθλητισμό.

Σε ότι αφορά τον ΑΕΣΑΦ ΚΟΥΡΟΣ, έγινε αρκετή συζήτηση που αφορούσε στο ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ του Σωματείου και όπως τόνισε ο Δήμαρχος και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου,είναι διαφορετικό θέμα και δεν αφορά την επιχορήγηση που συζητείται.

Η Ανεξάρτητη- και τυπικά από χθες-δημοτική σύμβουλος Π. Γεωργοπούλου σε παρέμβασή της κατέστησε αναγκαία την επίσημη εισαγωγή θέματος για τα ΑΘΛΗΤΙΚΑ του Δήμου σε Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να γίνει εκτενέστερη ενημέρωση όλων περί των θεμάτων Αθλητισμού και παραχώρησης Γηπέδων

Η Αγγελική Ράπτη ρώτησε για ποιο λόγο δεν επιχορηγήθηκε και ο ΝΑΟΑΠΦ για να λάβει την απάντηση ότι το Σωματείο δεν είχε υποβάλλει αίτημα.

Σημειώνουμε, ότι ακόμα ένα σωματείο δραστηριοποιείται και διαθέτει Ακαδημία Ποδοσφαίρου χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Παναγή Μιχάλη (ΟΣΦΠ Λαγονησίου) και απασχολεί  αποκλειστικά μικρά παιδιά της γειτονιάς. Δεν γνωρίζουμε αν είχε  υποβάλλει αίτημα η αν δικαιούται επιχορήγησης όμως θα ήταν πράξη δικαιοσύνης και ισονομίας αν θα μπορούσε να βοηθηθεί όπως τα άλλα σωματεία.

Δείτε την συζήτηση από το 14ο λεπτό του video που ακολουθεί

Categories