Ερώτημα Δημοτών προς Δήμο Σαρωνικού και Αστυνομία για κτίσμα στην παραλία Αγ.Νικολάου Αναβύσσου.

Την Κυριακή 29/4/18 , δώδεκα πολίτες του Δήμου κατέθεσαν ερώτημα – καταγγελία στο Α.Τ. Αναβύσσου σχετικά με την νομιμότητα κτίσματος που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Παραλία Αγ. Νικολάου Αναβύσσου.
Σήμερα 30/4/18, το ίδιο ερώτημα κατατέθηκε στην ΔΚ Αναβύσσου και στο Δήμο Σαρωνικού.

Οι πολίτες επικαλούνται τα ΦΕΚ 25Δ 27/2/98, Α22 ΦΕΚ 175/ΑΑΠ-19-8-15, ΦΕΚ 1100Β-30-3 17 ,ΦΕΚ 1070/β-29-12-95 και υποστηρίζουν πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι  ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  και κανονικά δεν θα πρέπει να εκδίδονται άδειες οικοδομής και πως επίσης πέρσι είχε γίνει αυτεπάγγελτη καταγγελία από το Α.Τ.

Αναφορικά με το ιστορικό του θέματος, εξ΄όσων γνωρίζουμε, η έκταση  στην οποία βρίσκεται το κτίσμα, ήταν από τις εκτάσεις-κληροτεμάχια  που απαλλοτριώθηκαν μαζί με τις υπόλοιπες του κτήματος Αλυκών και του Αγίου Νικολάου Αναβύσσου. Καθώς οι εκτάσεις δεν αξιοποιήθηκαν μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίζει ο Νόμος, πολλοί ιδιώτες μεταξύ αυτών και ο κάτοχος του εν λόγω κτήματος, διεκδίκησαν την επαναφορά των τίτλων στο όνομά τους και κέρδισαν απόφαση επιστροφής των κληροτεμαχίων τους και απομένει η νόμιμη εγγραφή  στο Υποθηκοφυλακείο αφού όμως καταβληθεί το σχετικό τίμημα, κάτι που δεν γνωρίζουμε αν έχει γίνει από τον ιδιοκτήτη. Σημειώνουμε ότι και ο Δήμος Σαρωνικού έχει κερδίσει παρόμοιες αποφάσεις για κληροτεμάχια που βρίσκονται εντός του κτήματος Αλυκών και στη περιοχή του Αγ. Νικολάου πλην όμως δεν έχει ακόμα καθοριστεί το τίμημα ώστε να προχωρήσει η μεταβίβαση. Αυτά, σε ότι αφορά το ιδιοκτησιακό.

Η άλλη βασική παράμετρος της υπόθεσης στην οποία αναφέρονται οι καταγγέλλοντες πολίτες, είναι το καθεστώς Χρήσεων Γης που διέπει την περιοχή του  Αγ.Νικολάου και είναι ζήτημα που θα πρέπει να διερευνηθεί από Νομικούς και Μηχανικούς, αφού μελετηθούν τα σχετικά ΦΕΚ.

Πάντως έως τώρα ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης λειτουργούσε Καντίνα με άδεια που είχε λάβει από την ΔΚ Αναβύσσου και μάλιστα όπως είχε τότε δηλώσει η Πρόεδρος κα Κετέογλου,είχε την σύμφωνη γνώμη των Νομικών που συνεργάζεται ο Δήμος Σαρωνικού.

Τέλος, από έγκυρες πηγές από το Δήμο Σαρωνικού, μάθαμε πως ο Δήμος δηλώνει ότι η υπόθεση αφορά άλλες υπηρεσίες( Πολεοδομία,Αστυνομία κλπ) καθώς η εν λόγω έκταση δεν είναι Δημοτική Ιδιοκτησία.

125Δ 27_2_98 (ΦΕΚ)

ΦΕΚ 175_ΑΑΠ-19-8-15

ΦΕΚ 1070_B-29-12-95

ΦΕΚ 1100Β-30-3 17

Σημείωση. H καταγγελία,οι φωτό και τα υπόλοιπα συνημμένα εστάλησαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από ενδιαφερόμενο συμπολίτη μας του οποίου φυσικά δεν κρίνουμε σκόπιμη την δημοσιοποίηση του ονόματός του

Categories