Η “Ελένη” του Γ.Ρίτσου από το Γυμνάσιο Αναβύσσου. video-teaser

“Η ωραία Ελένη του μύθου,της Ελλάδας και της Τροίας, του έρωτα και του πολέμου απαλλαγμένη πια από το καταραμένο δώρο της μορφής της, μιλάει για ύστατη φορά σ’ έναν παλιό της θαυμαστή που την επισκέπτεται. Είναι γερασμένη και άσχημη, μόνο τα μάτια της παραμένουν μεγάλα, διεισδυτικά, άδεια.Με φόντο την εγκατάλειψη, την μοναξιά και τη φθορά η Ελένη βρίσκει τελικά τις λέξεις και αφιερώνει τα τελευταία της λόγια στην ματαιότητα των πραγμάτων και στην μνήμη που τελικά εξισώνει τα πάντα “φίλους εραστές, εχθρούς ,νεκρούς. Το μόνο που την συγκινεί ακόμα, μέσα στην ματαιότητα της είναι εκείνη η σκηνή πάνω στα Τείχη της Τροίας, που κινούνταν μόνη, ανάμεσα σε Τρώες και Αχαιούς, χωρίς να έχει την ανάγκη κανενός σαν να ήταν ανεξάρτητη, ελευθερωμένη, αέρινη και σάρκινη…”

Δραματοποιημένα αποσπάσματα από τα ποιήματα του Γ.Ρίτσου που με μεγάλη επιτυχία μετέφερε στη σκηνή η Πολιτιστική ομάδα του Γυμνασίου Αναβύσσου που μας έχει συνηθίσει πια σε ποιοτικές παραστάσεις.

Συγχαρητήρια στην Διεύθυνση του Γυμνασίου, στις καθηγήτριες Βίκυ Σημαιοφορίδου και Σταυρούλα Σπηλιάκου αλλά κυρίως στις μαθήτριες και μαθητές του Σχολείου.

Δείτε teaser από την παράσταση

Δείτε φωτο ΕΔΩ

Συντελεστές της εκδήλωσης

ΕΛΕΝΗ. Ζήκου Άννα Μαρία, Θεοφανίδου Μαριλίντα, Κωνσταντουλάκη Αριστέα

ΑΦΗΓΗΣΗ. Ροκκά Χριστίνα

ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ. Τζατζαμίνης Νίκος

ΤΡΑΓΟΥΔΙ. Καραλή Αντιγόνη,

ΧΟΡΟΣ. Καραλή Αντιγόνη, Λίλο Ιμέλντα, Νάκιου Βασιλική, Μπινίκου Στέλλα, Πανάγου Ματίνα, Παπαδοπούλου Αναστασία, Παρμαξίζογλου Μαρίνα, Ροκκά Χριστίνα, Σταματίου Στέλλα, Τζελέπη Σοφία, Φιλίππου Μαρία, Χρόνη Πέρσα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. Μπένος Τάκης

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ. Σημαιοφορίδου Βίκυ

Categories