«Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ» – Η Netta από το Ισραήλ πολιτικοποίησε, απροκάλυπτα, τη Eurovision και άναψε… φωτιές!

«Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ» – Η Netta από το Ισραήλ πολιτικοποίησε, απροκάλυπτα, τη Eurovision και άναψε… φωτιές!

– Η τέχνη του να προκαλείς σε όλο της το μεγαλείο από τη νικήτρια της Eurovision – Κάλεσε την Ευρώπη στον επόμενο διαγωνισμό στην… Ιερουσαλήμ που ΔΕΝ είναι πρωτεύουσα του Ισραήλ – Το παράδειγμά της ακολούθησε και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου – Οργή στα social media και όχι μόνο – Πως τους δίνει “πάτημα” ο Ντόναλντ Τραμπ να… ονειρεύονται
Η Eurovision είναι ένας διαγωνισμός τραγουδιού. Ένας ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού. Τον οποίο φέτος κέρδισε το Ισραήλ. Και λίγα δευτερόλεπτα μετά τη νίκη της, η Netta Barzilai, φρόντισε να βάλει «φωτιά». Αιτία μια φράση: «Του χρόνου, στην Ιερουσαλήμ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισραήλ κερδίζει τον διαγωνισμό της Eurovision. Η τελευταία ήταν πριν από 20 χρόνια, το 1998, με τη Ντάνα Ιντερνάσιοναλ. Αλλά εκείνη είχε σεβαστεί πως είχε κερδίσει έναν διαγωνισμό τραγουδιού. Και δεν είχε καλέσει τους πάντες στην Ιερουσαλήμ. Στην πόλη που το Ισραήλ θα ήθελε να είναι η πρωτεύουσα του. Στην πόλη που διεκδικούν και οι Παλαιστίνιοι. Στην πόλη που έχει γίνει εδώ και χρόνια εκατοντάδες φορές τοπίο θανάτου.

Είχαν περάσει λίγα λεπτά μετά το τέλος της ψηφοφορίας. Το Ισραήλ με το τραγούδι Toy που ερμήνευσε η νεαρή Netta. Ένα κορίτσι 25 ετών. Ένα κορίτσι που (όπως και η Ντάνα Ιντερνάσιοναλ) δεν στάθηκε στη διαφορετικότητά της. Αλλά, δυστυχώς, ένα κορίτσι που δεν θέλησε να ξεφύγει από στα ισραηλινά στερεότυπα. Που από τη σκηνή της Eurovision κάλεσε τον κόσμο στην «Ιερουσαλήμ», την πόλη που διχάζει, άθελά της, δυο λαούς.

«Του χρόνου στην Ιερουσαλήμ»
«Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που διαλέξατε το διαφορετικό, σας ευχαριστώ τόσο πολύ που αποδέχεστε τις διαφορές μεταξύ μας. Αγαπώ την πατρίδα μου, την επόμενη φορά στην Ιερουσαλήμ».

Διαβάστε περισσότερα στη Πηγή

 

Categories