Βράβευση του ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑ στην εκδήλωση “Olympia Health and Nutrition Awards 2018” στην Παλαιά Βουλή

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δόθηκαν  τα διεθνή βραβεία ελαιολάδου Olympia Health and Nutrition Awards. Η εκδήλωση απονομής των βραβείων έγινε στην  Παλαιά Βουλή χθες  17 Μαΐου 2018 στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ευρωπαϊκού προγράμματος INTERREG MED “ARISTOIL” στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ισπανία, η Ιταλία και η Κροατία.

Το ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΟ ΚΩΝΣΤΑ σήκωσε ψηλά την Ελλάδα και τα Καλύβια κερδίζοντας ασημένιο μετάλλιο στον ισχυρισμό υγείας για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που επιδόθηκε από τον καθηγητή φαρμακολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Μαγιατη και την καθηγήτρια κ.Μελιου 

Η απονομή των βραβείων αυτών διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό World Olive center for health. Ξεκίνησε το 2016 στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην Αρχαία Ολυμπία με 565 συμμετοχές από 15 χώρες. Το 2017 υπήρχαν 800 συμμετοχές και φέτος υπάρχουν περισσότερες από 2500 συμμετοχές. Ο φετινός ηταν ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός ελαιολάδου παγκοσμίως όσον αφορά αριθμό συμμετοχών με πολύ μεγάλη προσέλευση στην τελετή των βραβεύσεων καθώς και μεγάλος αριθμός πρεσβειών καθώς η εκδήλωση έγινε  με την υποστήριξη του Υπουργείου εξωτερικών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα βραβεία δίνονται με μοναδικό κριτήριο την περιεκτικότητα του ελαιολάδου στις υγειοπροστατευτικές ουσίες του ευρωπαϊκού κανονισμού για τον ισχυρισμό υγείας και βραβεύονται οι παραγωγοί-τυποποιητές για την φροντίδα τους για την παραγωγή και προώθηση του ελαιολάδου ως προϊόν για την προστασία της ανθρώπινης υγείας.

 

Categories