Δήμαρχος επιτέθηκε εναντίον δημοσιογράφου (βίντεο)

Αψύς ο δήμαρχος. Σε μία ενέργεια που αποδοκιμάστηκε έντονα προχώρησε πρόσφατα ο δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, ο οποίος όχι μόνο έδιωξε αυθαίρετα δημοσιογράφο του ειδησεογραφικού site «apopsilive.gr» από τη συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά φαίνεται και πως χειροδίκησε εις βάρος της.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το apopsilive, συνέβη την Τρίτη, 22 Μαΐου. Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, αφού ξεκίνησε η συνεδρίαση, απρόκλητα και αδικαιολόγητα ο Δήμαρχος Γόρτυνας, στρεφόμενος προς τη δημοσιογράφο που εκείνη την ώρα είχε εισέλθει στην αίθουσα, ζήτησε «αποκλειστικά» και μόνο από αυτήν να κλείσει την κάμερα και να αποχωρήσει, με το αιτιολογικό ότι πρόκειται για ενημέρωση των συμβούλων.

Σύμφωνα με το site, δεν είχε προηγηθεί καμία απόφαση για διεξαγωγή της συνεδρίασης «κεκλεισμένων των θυρών», όπως δίνει το δικαίωμα ο νόμος σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις ενώ στην αίθουσα υπήρχαν και αρκετοί δημότες οι οποίοι παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση.

Παρά αυτό το γεγονός ο δήμαρχος επέμεινε στο αίτημά του, εκφράζοντας λίγο αργότερα την άποψη ότι η δημοσιογράφος «δεν λειτουργεί αντικειμενικά, αλλά είναι κατευθυνόμενη» χωρίς να κατονομάζει από ποιόν κατευθύνεται ούτε από ποια γεγονότα απορρέει αυτή του η εκτίμηση.

Μάλιστα, επιτέθηκε και στην δημοσιογράφο, χτυπώντας την κάμερα την οποία κρατούσε και ρίχνοντάς την κάτω.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια του δημάρχου αποδοκιμάστηκε από τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της μειοψηφίας και από την πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι εξαρχής δεν δέχτηκαν την ενέργεια του δημάρχου και αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαράδεκτη συμπεριφορά του.

aftodioikisi.gr

Categories