ΓΑΣΚ. Τιμούμε το παρελθόν, Πανηγυρίζουμε το Παρόν, Σχεδιάζουμε το μέλλον. Η εκδήλωση στο Αμφιθέατρο Καλυβίων. (video+photos)

Εκδήλωση του Γ.Α.Σ. Καλυβίων πραγματοποιήθηκε στις  3/6/2018 στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια, για να τιμηθεί η γυναικεία ομάδα Καλαθοσφαίρισης του Συλλόγου με αφορμή την μεγάλη επιτυχία της Ανόδου της στην Α1 Εθνική Κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται την επόμενη αθλητική περίοδο ενώ ταυτόχρονα έγινε μία ιστορική αναδρομή στη διαδρομή και τις επιτυχίες  του Συλλόγου από το 1994 έως σήμερα.

Η τεράστια επιτυχία, ήταν επιστέγασμα σχεδιασμού και προσπαθειών πολλών ανθρώπων οι οποίοι, κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ετών από την ίδρυση του συλλόγου, συνέβαλαν στην ανάπτυξη του αθλητισμού γενικότερα και του μπάσκετ ειδικότερα, στην περιοχή μας.

Με πρωτεργάτες τους Δημήτρη Διβάνη, Παναγιώτη Μπιθυμήτρη και Κωνσταντίνα Διαμαντή ο Σύλλογος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1994 και το 1995 τμήματα Κορασίδων και Παίδων αγωνίστηκαν για πρώτη φορά στα αντίστοιχα Πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ, ενώ η γρήγορη ανάπτυξή τους είχε σαν αποτέλεσμα από το 1997 να ξεκινήσει και η συμμετοχή των ομάδων Ανδρών και Γυναικών σε αυτά.
Σημαντική ώθηση στις δραστηριότητες του Συλλόγου έδωσε η κατασκευή του νέου κλειστού Γυμναστηρίου «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» το έτος 2000, αφού δόθηκε πλέον η δυνατότητα όχι μόνο προπονήσεων κάτω από ιδανικές συνθήκες, αλλά και φιλοξενίας αθλητικών –και όχι μόνο – γεγονότων.

Το σύνολο των αθλητών του Συλλόγου σήμερα, συγκροτεί τα τμήματα γυναικείου μπάσκετ όλων των κατηγοριών (Γυναικών Νεανίδων, Κορασίδων και Παγκορασίδων) και Ανδρικού μπάσκετ με τις αντίστοιχες κατηγορίες (Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων), και βεβαίως τα τμήματα των ακαδημιών (αγοριών και κοριτσιών).
Η μεγάλη και συνεχής προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη του αθλήματος και στην περιοχή , από την ίδρυση του Συλλόγου έως και σήμερα, έχει σαν αποτέλεσμα μια διαχρονικά ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία των αγωνιστικών ομάδων στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.

Ο ΓΑΣΚ  παρακολουθώντας πάντα με ενδιαφέρον και ανησυχία τις εξελίξεις στο χώρο του αθλητισμού, φιλοδοξεί και φέτος να πρωταγωνιστήσει στο χώρο του μπάσκετ με όλα του τα τμήματα με κύρια χαρακτηριστικά, τη δημιουργία σωστών αθλητικών ιδανικών και τη γνωριμία μικρών και μεγάλων με τις αξίες του αθλητισμού, μέσω των προγραμμάτων των ακαδημιών στο μπάσκετ αγοριών και κοριτσιών ηλικιών από 6 -12 ετών. Το όραμά της Διοίκησης είναι οι ακαδημίες να δίνουν κίνητρο σε ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και να γνωρίσουν από κοντά τις αξίες και τη φιλοσοφία που διέπει τον Σύλλογο, οι αθλητές να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος, και ίσως και να είναι οι μελλοντικοί αστέρες του μπάσκετ της Ελλάδας μας. Η λειτουργία των προγραμμάτων ακαδημιών, παίδων και κορασίδων μπαίνει στον 24ο χρόνο της λειτουργίας των.

Στην εκδήλωση η οποία έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Σαρωνικού και παρέστησαν πολλά στελέχη και αθλήτριες των παλαιότερων ομάδων του ΓΑΣΚ , παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πέτρος Φιλίππου ενώ από πλευράς Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Μποστανίτης εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Σαρωνικού, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μπούτσης, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σαρωνικού Ηλίας Μπουκοβάλας, Σπύρος Δημητρίου, Πέγκυ Γεωργοπούλου και Μαρία Γκίνη

Στην εκδήλωση προβλήθηκαν βιντεο με φάσεις από χρονιές -σταθμούς του Γυναικείου Μπάσκετ Καλυβίων, ξεκινώντας από το 2003, χρονιά που η Γυναικεία ομάδα αγωνίζεται στο επίσημο πρωτάθλημα της Ένωσης Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής (ΕΣΚΑ) στην Γ’ κατηγορία, επιτυγχάνοντας και την άνοδό της στην Β΄ κατηγορία της ΕΣΚΑ. Η ομάδα αυτή αγωνίσθηκε στην κατηγορία έως και το 2007 και πάντα ήταν στις ομάδες που διεκδικούσαν την άνοδο στην επόμενη κατηγορία.

Από το έτος 2007 έως το έτος 2011 η Γυναικεία ομάδα δεν συμμετείχε στα Πρωταθλήματα ΕΣΚΑ αφού πολλές από τις παίκτριες είτε δεν συνέχισαν για διάφορους λόγους να αγωνίζονται ή έφυγαν λόγω σπουδών από την πόλη μας.
Η μέριμνα του Συλλόγου αυτά τα χρόνια επικεντρώθηκε στις Ακαδημίες και τον εμπλουτισμό τους με όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά γεγονός απαραίτητο για τη στελέχωση των αγωνιστικών τμημάτων που τελικά πρωταγωνίστησαν από το 2011 και μετά.

Η χρονιά του 2011 ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών για τις Ακαδημίες του Συλλόγου αφού έρχεται μετά την  κορυφαία διάκριση της κατάκτηση του Πρωταθλήματος 2011 από την ομάδα των Παγκορασίδων. Σημειώνεται ότι η ομάδα αυτή τερμάτισε στην πρώτη θέση νικώντας στον τελικό την ομάδα του ΜΕΛΑΣ ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ και αφού προηγουμένως είχε σημειώσει 18 νίκες στους 19 αγώνες του Πρωταθλήματος, υπερισχύοντας  μεγάλων ονομάτων του χώρου (Παναθηναϊκός , Άνω Λιόσια , Γαλάτσι , Αθηναϊκός κτλ) .
Τονίζεται εδώ ότι στην ομάδα αυτή όλα τα παιδιά που συμμετείχαν ήταν παιδιά της περιοχής Καλυβίων με προπονητή τον Δημήτρη Αναγνώστου -όπως άλλωστε και τις προηγούμενες χρονιές .

Ακολουθεί η χρονιά του 2012 στην οποία η ομάδα των Νεανίδων αποτελούμενη κυρίως από κορίτσια που αγωνίζονταν και στην ομάδα των Κορασίδων, πετυχαίνει την άνοδό της στη Β’ κατηγορία και την επόμενη χρονιά στην Α’ Κατηγορία ΕΣΚΑ.
Η ομάδα με περίσσιο ταλέντο, αποφασιστικότητα και πολύ κέφι, πραγματοποιεί εκπληκτικές εμφανίσεις σε όλους τους αγώνες της και βάζει τα θεμέλια για την επιτυχία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Η εξαιρετική απόδοσή της οδηγεί τη Διοίκηση στην απόφαση να συγκροτήσει εκ νέου Γυναικεία Ομάδα, αποτελούμενη κυρίως από κορίτσια της ομάδας των Νεανίδων συνεπικουρούμενων από παίκτριες που είχαν αγωνιστεί στο αντίστοιχο τμήμα Γυναικών του Συλλόγου στο παρελθόν. Με πολλή δουλειά λοιπόν φτάνουμε στην επόμενη χρονιά

Η χρονιά του 2013 ήταν μία σπουδαία χρονιά  για το Σύλλογο όπου η ομάδα των Νεανίδων του Συλλόγου παίρνει το Πρωτάθλημα της Β΄ΕΣΚΑ και ανεβαίνει στην Α΄ΕΣΚΑ.

Παράλληλα η απόφαση για επανασύσταση της Γυναικείας ομάδας αποδεικνύεται απόλυτα ορθή , αφού αυτή, αγωνιζόμενη για πρώτη χρονιά στο Πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας, στέφεται Πρωταθλήτρια και πετυχαίνει την άνοδό της στην Β’ Κατηγορία ΕΣΚΑ .

Ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία όμως σημείωσε και η ομάδα των Κορασίδων η οποία με την καθοδήγηση του προπονητή της Δ. Αναγνώστου και μετά την άνοδο κατηγορίας το 2010, συνέχισε την άνοδό της αφού ολοκλήρωσε αήττητη την αγωνιστική περίοδο (19 νίκες σε ισάριθμους αγώνες) .
Ανέβηκε έτσι αγωνιστική κατηγορία και συμμετείχε πλέον στην Α΄ κατηγορία κορασίδων (ηλικίες μέχρι 15 ετών) αντιμετωπίζοντας τις «μεγάλες» ομάδες της Αττικής όπως Παναθηναϊκό, Αθηναϊκό, ΜΕΛΑ, Γαλάτσι, Άρη Πετρούπολης κ.α. Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν, οι Νεάνιδες και οι Κορασίδες πλέον αγωνίζονται στην Α΄Κατηγορία ΕΣΚΑ με προπονητή πάντα τον Δημήτρη Αναγνώστου

Η χρονιά του 2015

Έκτοτε η ανοδική πορείας της Γυναικείας ομάδας μοιάζει ασταμάτητη.
Το 2014 και το 2015 κατά το σχεδιασμό των επόμενων αγωνιστικών περιόδων, γίνεται αντιληπτό ότι είναι πλέον απαραίτητη η ενίσχυση της ομάδας με αθλήτριες που προέρχονται από άλλες περιοχές, αφού η αποχώρηση παικτριών κυρίως λόγω σπουδών, δημιουργεί αγωνιστικά κενά που πρέπει να συμπληρωθούν. Γίνεται επίσης αντιληπτό ότι η ενίσχυση της ομάδας πρέπει να υποστηριχθεί οικονομικά από χορηγίες ιδιωτών που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν στην προσπάθεια του Συλλόγου.
Οι έντονες προσπάθειες της Διοίκησης προς αυτή την κατεύθυνση φέρνουν αποτελέσματα και μαζί με επιχορήγηση που λαμβάνει η ομάδα από το Δήμο μας, δίδεται η δυνατότητα πραγματοποίησης 4 μεταγραφών. Η ομάδα λοιπόν την επόμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίσθηκε στην Β΄κατηγορία της ΕΣΚΑ με απόλυτη επιτυχία αφού τερμάτισε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα επιτυγχάνοντας την άνοδό της στην Α΄Κατηγορία με προπονητή και πάλι τον Δημήτρη Αναγνώστου

Η χρονιά του 2016

Το 2016 λοιπόν η ομάδα αγωνίζεται για πρώτη χρονιά στην Α΄κατηγορία ΕΣΚΑ. Η ποιότητα των ομάδων που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα είναι πολύ υψηλή και η ανάγκη για βελτίωση του ρόστερ της ομάδας μας είναι επιτακτική.
Χάρη στη στήριξη των χορηγών της ομάδας, πραγματοποιούνται επιλεκτικά μεταγραφές κάποιων νέων παικτριών.
Η αγωνιστική παρουσία της ομάδας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική και παρά το γεγονός ότι κατακτήθηκε η δεύτερη θέση στην τελική κατάταξη, η οποία όμως δεν οδηγούσε στην πολυπόθητη άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία, κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη.

Η χρονιά του 2017

Ακολούθησε προσεκτικός σχεδιασμός ώστε την επόμενη αγωνιστική περίοδο η ομάδα να είναι ενισχυμένη ποιοτικά για να έχει αξιώσεις για ένα επιτυχές αποτέλεσμα. Οι νέες μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν χάρη στην οικονομική στήριξη των χορηγών , οι οποίοι πίστεψαν στον ΓΑΣΚ και στο όνειρό του για διάκριση, ενίσχυσαν σημαντικά την ομάδα και μαζί με την εντατική προετοιμασία οδήγησαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα, την επόμενη μεγαλύτερη μέχρι τότε διάκριση για το Σύλλογό μας:
Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος Γυναικών Α΄Ε.Σ.Κ.Α. και αμέσως μετά την κατάκτηση και του Πρωταθλήματος Ελλάδος Α΄Ε.Σ.Κ.Α. Γυναικών κάτι που σήμανε την αυτόματη άνοδο της ομάδας στην ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ της Α2.
Πρόκειται για επίτευγμα πραγματικά εξαιρετικό για τον τόπο μας, αφού είναι η πρώτη φορά που ομάδα των Μεσογείων κατορθώνει να ανέλθει τόσο ψηλά, και μάλιστα απέναντι σε μεγάλα ονόματα του γυναικείου μπάσκετ. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η εξαιρετική πορεία αυτής της ομάδας, όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα 6 χρόνια αποδεικνύει την σωστά συντονισμένη και οργανωμένη προσπάθεια που είχε γίνει, γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται με στόχο να προσελκύσει και άλλα παιδιά του τόπου μας στο άθλημα. Ο Προπονητής των επιτυχιών παραμένει ο ίδιος,0 Δημήτρης Αναγνώστου πλαισιωμένος από την βοηθό Προπονητή Κωτσάκη Μαργαρίτα για να έρθουμε στην μεγάλη χρονιά του 2018  και τη Μεγαλειώδη Άνοδο στην Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ, για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα.

Και είναι από αυτά τα όνειρα που δεν λέγονταν φανερά, υπήρχαν ενδόμυχα για να εμπνέουν, να ενισχύουν στην προσπάθειά , στις δυσκολίες και τα προβλήματα, αλλά δεν μοιράζονταν παρά σε ένα μικρό κύκλο ανθρώπων: στα μέλη της Διοίκησης, στα μέλη της Ομάδας, παίκτριες και προπονητικό team και φυσικά στους χορηγούς της οι οποίοι είναι, μετά τα τόσα χρόνια συμπόρευσης, αναπόσπαστο μέλος της.
Και ήταν όνειρο όχι μόνο λόγω του μεγέθους της επιτυχίας και της δυσκολίας της υλοποίησής του αλλά και γιατί ουσιαστικά όλο το εγχείρημα αποτέλεσε μια υπέρβαση. Υπέρβαση δυνατοτήτων, δύσκολων συνθηκών, και υπέρβαση δεδομένων που χαρακτηρίζουν το Σύλλογο αυτόν καθ΄ αυτόν.
Σημαντική υπέρβαση ήταν ότι – όπως και όλες οι προηγούμενες Διοικήσεις αυτού του Συλλόγου – έπρεπε και πρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το γεγονός του περιορισμένου αριθμού παιδιών που αθλούνται γενικώς και παίζουν μπάσκετ ειδικώς αφού ο Δήμος μας έχει σαφώς μικρότερο πληθυσμό έναντι Δήμων που είναι εκτός αστικού ιστού και σε αντίθεση με Συλλόγους της Αθήνας.
Η παρακαταθήκη όλων αυτών των αθλητών που κατά καιρούς συμμετείχαν στις ομάδες και είχαν – σε ερασιτεχνικό επίπεδο – όλες αυτές τις επιτυχίες, ήταν η προσπάθεια να συνεχιστεί , να μη σταματήσει μέχρι την επόμενη κάθε φορά επιτυχία, να καθιερώσει το όνομα του Συλλόγου στις τάξεις του Ελληνικού Αθλητισμού χωρίς δογματικούς περιορισμούς που αφορούν στον επαγγελματικό αθλητισμό και να γίνει έτσι πόλος έλξης όσο το δυνατόν περισσότερων νέων παιδιών στην ευρύτερη περιοχή μας.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι πρωταγωνίστριες των παλαιότερων Ομάδων και φυσικά τα καινούρια ¨αστέρια” που οδήγησαν την ομάδα στην Α1 καθώς επίσης και το προπονητικό team:

  • Προπονητής : Δημήτρης Αναγνώστου
  • Βοηθός Προπονητή : Κωτσάκη Μαργαρίτα
  • Γενικός Αρχηγός ομάδας : Τσουλούφης Αναστάσιος
  • Γυμναστής ομάδας : Λιθόπουλος Γιώργος

Επίσης βραβεύτηκε και ο Χορηγός της Ομάδας ¨ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” που επί πολλά χρόνια στηρίζει οικονομικά την ομάδα κάτι που υποσχέθηκε ότι θα κάνει και την επόμενη Αθλητική Χρονιά.

Στις ομιλίες τους, τόσο ο Πρόεδρος της Ομάδας Λάβδας όσο και ο προπονητής Δημήτρης Αναγνώστου τόνισαν την σκληρή δουλειά που απαιτείται στο εξής ώστε η ομάδα να σταθεί επάξια μεταξύ των μεγαλύτερων ομάδων της Ελλάδας.

Σημειώνουμε ιδιαιτέρως την από βάθους καρδιάς ομιλίας του προπονητή Δημήτρη Αναγνώστου που αφορούσε στην επί πολλά χρόνια διαδρομή του στον ΓΑΣΚ και ο οποίος στο τέλος ζήτησε να γεμίζει ο κόσμος το κλειστό για να εμψυχώνει την ομάδα στη νέα δύσκολη πορεία της.

Ολόκληρη η εκδήλωση καλύφθηκε από τον Paraktios.gr. Δείτε το video και φωτο.

Δείτε φωτο ΕΔΩ

 

 

 

 

Categories