Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαρωνικού της 30/7/18. video + Πίνακας Αποφάσεων

LIVE Συνεδρίαση.

1  Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων

2. Τοποθέτηση Δημάρχου Σαρωνικού για τα θλιβερά γεγονότα

3. Ακύρωση των 3 μεγάλων πανηγυριών και διάθεση των 15000ευρω στους πυρόπληκτους με ομόφωνη απόφαση

Ερωτήσεις από Μ Τσαλικίδη με κύριο ζήτημα την Πολιτική Προστασία αλλά και επίθεση στις θέσεις Πατούλη γενικότερα. Ερώτηση αν ο δικός μας Δήμος (Σαρωνικού) έχει Σχέδιο έκτακτης Ανάγκης, για την μη λειτουργία του ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ, για τα δημοσιεύματα μη λειτουργίας κρουνών την τελευταία χρονιά, για τα πρόστιμα στις Καντίνες Αλυκών Αναβύσσου που περιέρχονται και στην ΑΔΜΚΕΣ τα  οποία όπως τόνισε αποτελούν πολύ μεγάλο κίνδυνο για την Εταιρεία.- Ο Μ Τσαλικίδης ζήτησε την σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου και την Λογοδοσία της ΑΔΜΚΕΣ όπως είχε ανακοινωθεί παλαιότερα (στην αρχή του video)

Ερώτηση Αλ Αθανασόπουλου για ερώτημα του σε εκκρεμότητα για την ΑΔΜΚΕΣ και για την διαχείριση των κλαδεμάτων καθώς και για τον καθαρισμό οικοπέδων από τα ξερά. (12o min)

Απαντήσεις Παπουτσή για την κατάργηση του 2ουΔημοτικού στην Π Φώκαια, για την οδό Λυκούργου, για την Παιδική Χαρά και για το πυροφυλάκιο από το οποίο πήρε σήμα για την πρόσφατη φωτιά στην Π Φώκαια καθώς και για τις ανάγκες των Ανδρών της Πολιτικής προστασίας.(18omin)

Απαντήσεις Δημάρχου. (20ο min)

Για την οδό Απειράνθου έχουν σταλεί 4 έγγραφα στο αρμόδιο υπουργείο και θα επιμείνουμε πάλι

Για πρόστιμα Καντινών και ΑΔΜΚΕΣ αφορούν 2013-2015 για το σύνολο της κατάληψης και έχουν ήδη προσβληθεί

Σχεδιο έκτακτης ανάγκης, έχουν καθοριστεί σημεία συνάντησης, ωστόσο για τα σχέδια εκένωσης είναι κάτι ξεχωριστό το οποίο ανάλογα με τις συνθήκες προσαρμόζονται καθώς βασικό ρόλο παίζει το οδικό δίκτυο

Σχετικά με δημοσιεύματα για κρουνούς που δεν δουλεύουν. Ατυχής η δήλωση αυτή στα μέσα γιατί όλοι οι κρουνοί δουλεύουν και επικοινώνησα με τον SKAI για να αποκαταστήσουν την αλήθεια.

Για την εκτακτη συνεδρίαση τησ ΚΕΔΕ και για τα λεχθέντα από τον Δήμαρχο Σ. Μεθενίτη.

Για το ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ του ΑΙΟΛΟΥ.

Η Παιδική Χαρά Θυμαρίου ήδη βρίσκεται στο δρόμο για την ανακατασκευή της.

Για τους καθαρισμούς πρανών. Οι περισσότεροι από ποτέ καθαρισμοί  πρανών, είναι η χρονιά που έχουν καθαριστεί περισσότερα από ποτέ. Ευχαριστίες στον Αθ Μαρτίνο,τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους των ΔΚ και την Πολιτική Προστασία.

Ψάχνουμε τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων μέσω των τεχνικών υπηρεσιών για να ειδοποιηθούν για τον καθαρισμό των ακαθάριστων οικοπέδων και θα καταφύγουμε και στη βοήθεια του Εισαγγελέα αν υπάρξει άρνηση.

Ερώτηση Γ Τζιβίλογλου για τα σχέδια έκτακτης ανάγκης στο Μαύρο Λιθάρι.(44o min)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ. “Επικαιροποιούμε αυτή τη στιγμή όλα τα σχέδια Έκτακτης Ανάγκης. Η Περιφέρεια μέχρι τώρα δεν έχει καθαρίσει τα πρανή ρεμάτων που είναι στην δικαιοδοσία της. (47ο min)

ΛΙΟΔΑΚΑΚΗΣ όλοι οι κρουνοί λειτουργούν στον Δήμο μας εκτός από έναν αυτή τη στιγμή (51οmin)

Στ. Γκίνης. Σύντομη τοποθέτηση (55 min)

Γ ΚΙΤΣΙΟΣ. Επεξηγήσεις για το πως δουλεύει το σχέδιο εκτακτης ανάγκης και για δάσος Κουβαρά (57o min)

Σ.Γκέραλης. Για περιοχές Μαύρου Λιθαριού και Λάκκας Αναβύσσου. Δεν έχουμε ποτέ ενημερώσει Συλλόγους για τα σχέδια εκτακτης αναγκης. Να κάτσουμε να επανασχεδιάσουμε. Η Περιφέρεια ποτέ δεν εμφανίστηκε για τους καθαρισμούς ρεμάτων που ήταν υποχρεωμένοι να κάνει στην Ανάβυσσο. “Ο Θεός να μας φυλάξει αν συμβεί κάτι” (1:02)

ΠΟΛΥΖΟΣ. Δεν είναι τόσο όμορφα όσο τα λέτε με την Πολιτική Προστασία . Η πολιτική προστασία δεν χρησιμοποιεί το αυτοκίνητο πυρασφαλείας του Κουβαρά και αρκετές φορές το έχω δει να χρησιμοποιείται για δική τους χρήση (1:08)

ΚΙΤΣΟΣ Απάντηση.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Απάντηση στα όσα είπε ο Πολύζος και επεξηγεί πως ακριβώς λειτουργεί με κεντρικό σχεδιασμό η ΠΠ με την συνεργασία της ΠΥ.

“Είναι Ιεροσυλία να πυροβολούμε τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας”. (1:15)

Ερωτήσεις ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και απαντήσεις Δημάρχου

Κλείσιμο ερωτήσεων Τσαλικίδη με επίθεση στον Ν.Παπουτσή, απάντηση τελευταίου.


ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 1-4

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ  

Δείτε τo video της υπόλοιπης  συνεδρίασης (από LocalWebtv)


Πίνακας 12η Συνεδρίαση 2018 Δ.Σ

 

Categories