Ο δήμος Κασσάνδρας κατεδαφίζει περίφραξη για να ανοίξει δίοδο στη θάλασσα μετά το Μάτι

Τα τραγικά αποτελέσματα της πυρκαγιάς στο Μάτι φαίνεται ότι θορύβησαν τους αρμόδιους φορείς του δήμου Κασσάνδρας οι οποίοι αποφάσισαν να κατεδαφίσουν περίφραξη και να διανοίξουν δίοδο σε τμήμα της παραλίας μεταξύ Χανιώτης και Πευκοχωρίου στη Χαλκιδική την Πέμπτη.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, Θωμάς Κοντός δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM»: «Ο δήμος Κασσάνδρας έχοντας υψηλά το αίσθημα ευθύνης στους πολίτες, τους επισκέπτες και τους τουρίστες της Κασσάνδρας στα μέσα του καλοκαιριού υλοποιεί μια απόφαση εκτέλεσης κατεδάφισης περίφραξης για πρόσβαση στην παραλία».

«Από αύριο ανοίγει μία δίοδος προς την ακτή, καθώς για ένα τμήμα των 800 μέτρων δεν υπήρχε πρόσβαση», είπε ο κ. Κοντός και πρόσθεσε: «Προβήκαμε από κοινού με την πολεοδομία του δήμου Προποντίδας -επειδή εξυπηρετούμαστε από τον όμορο δήμο λόγω έλλειψης δικής μας πολεοδομίας- στον καθορισμό διόδου πρόσβασης στην παραλία. Η ημερομηνία έχει οριστεί για αύριο από τη Διεύθυνση της Αποκεντρωμένη Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης και ο δήμος συμβάλλει με τη διάθεση των συνεργείων για τη διάνοιξη της διόδου».

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πρόκειται για περίφραξη μεταξύ δύο ιδιοκτητών. «Υπήρξαν αντιδράσεις. Η ιστορία αυτή έχει ξεκινήσει πριν από περίπου 4 χρόνια με καταγγελίες που είχαμε από κατοίκους», εξήγησε ο κ. Κοντός και συνέχισε: «Οριστικοποιήθηκε τον Απρίλιο με την απόφαση που έβγαλε ο Γενικός Γραμματέας για την κατεδάφιση. Έγινε μια πρώτη προσπάθεια το Μάιο αλλά ένας εκ των δυο ιδιοκτητών προσκόμισε ορισμένα έγγραφα, με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να αποφασίσει την προσωρινή αναβολή της εκτέλεσης της κατεδάφισης. Όταν η αρμόδια πολεοδομία όμως, έλεγξε τα έγγραφα, αποφάνθηκε ότι δεν ισχύουν, και έτσι αύριο προχωράμε κανονικά στην απομάκρυνση της περίφραξης και διάνοιξης διόδου».

«Ήταν μεν προγραμματισμένο αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα τραγικά γεγονότα επισπεύσαμε τη διαδικασία και το κάνουμε μέσα στο καλοκαίρι», υπογράμμισε ο κ. Κοντός, επισημαίνοντας πως πρόκειται για την τρίτη διάνοιξη στην περιοχή της Κασσάνδρας τα τελευταία χρόνια και ότι στόχος είναι να υπάρχουν δίοδοι ανά 300-350 μέτρα, όπως ορίζει η νομοθεσία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι καταγραφές, όπως είπε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας του δήμου Κασσάνδρας, «για να δούμε αν υπάρχουν κι άλλα σημεία που χρειάζεται να γίνει διάνοιξη ενώ σε συνεργασία με Περιφέρεια και Πολεοδομία θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες».

aftodioikisi.gr

Categories