Καθαρίζεται η απόληξη του ρέματος Γαλάζιας Ακτής – Πρόταση Δημάρχου Σαρωνικού για δημιουργία οργάνου Π.Π. με Σύμπραξη Δήμων Αν. Αττικής. Δηλώσεις – video

Με ενέργειες του Δήμου Σαρωνικού καθαρίζεται η απόληξη του ρέματος Γαλάζιας Ακτής -Πρόταση Δημάρχου Σαρωνικού για δημιουργία οργάνου Πολιτικής Προστασίας με τη Σύμπραξης Δήμων της Αν. Αττικής που θα ζητήσουν Ευρωπαική Χρηματοδότηση για εκπόνηση σχεδίων και αγορά εξοπλισμού – Ξεκινάει η επιβολή προστίμων σε πολίτες που δημιουργούν χωματερές με τα κλαδέματα – Τα Γήπεδα Ποδοσφαίρου του Δήμου Σαρωνικού είναι τα σημεία συγκέντρωσης σύμφωνα με το σχέδιο “ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ”

Στον καθαρισμός της απόληξης του ρέματος της Γαλάζιας Ακτής προχώρησε ο Δήμος Σαρωνικού το οποίο -όπως είπε o Δήμαρχος Σαρωνικού Γιώργος Σωφρόνης σε δηλώσεις του στο paraktios.gr- δεν έχει καθαριστεί για δεκαετίες με αποτέλεσμα το πλάτος του να μην ξεπερνά το ένα μέτρο. Συμπλήρωσε επίσης πως η αρμοδιότητα καθαρισμού των ρεμάτων ανήκει στις Περιφέρεις και όχι στους Δήμους.

Η πυκνή βλάστηση και τα φερτά υλικά στην απόληξη του ρέματος  έχει ως αποτέλεσμα την υπερύψωση της κοίτης κι έτσι δεν είναι δυνατό να παροχετευτούν τα όμβρια από τον αγωγό της Απειράνθου τα οποία μη έχοντας διέξοδο πλημμύριζαν το σημείο που όλοι βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Ίσως λοιπόν αυτός ο καθαρισμός παίξει κρίσιμο ρόλο στην επίλυση του προβλήματος της Απειράνθου σε συνδυασμό με τον αντίστοιχο καθαρισμό του ρέματος της Απειράνθου που είναι αρμοδιότητα του Δήμου Κορωπίου.

Η είδηση που έδωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού είναι ότι ήδη συζητείται με τους Δήμους Ανατολικής Αττικής, να υποβληθεί πρόταση ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ για την δημιουργία Οργάνου Πολιτικής Προστασίας το οποίο θα χρηματοδοτηθεί απ ευθείας από την ΕΕ για αγορά εξοπλισμού, εκπόνηση σχεδίου για όλους τους Δήμους και εκπαίδευση προσωπικού και πολιτών.

Για το πρόβλημα των χωματερών από κλαδέματα: “Ασυνείδητοι πολίτες , δημιουργούν αυτή την κατάσταση” λέει ο Δήμαρχος και ξεκινάει η επιβολή προστίμων σε πολίτες που δημιουργούν αυτή την κατάσταση. Σε ερώτηση αν έχουν την δυνατότητα οι Δημότες να επικοινωνήσουν με τον Δήμο για την αποκομιδή κλαδεμάτων,απάντησε πως μπορεί αυτό να γίνει σε περιορισμένες περιπτώσεις αλλά τόνισε πως υποχρέωση του Δήμου είναι να κάνει αποκομιδή των οικιακών απορριμμάτων και είναι υποχρέωση των Δημοτών να διαχειρίζονται από μόνοι τους τα κλαδέματα και συναφή απορρίμματα σύμφωνα με τον ισχύοντα Περιφερειακό σχεδιασμό, δηλ να τα οδηγούν σε αδειοδοτημένους χώρους η εξουσιοδοτημένους ιδιώτες.

Τα σημεία Συγκέντρωσης των κατοίκων του Δήμου Σαρωνικού  σε περίπτωση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ σύμφωνα με το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ  έχουν οριστεί τα ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου Σαρωνικού στο ρεπορτάζ του Paraktios.gr

Categories